Pixel 4 ‘s seneste batteri kompromis? Kunstigt udjævnet skærmens lysstyrke

Skjult indslag tillader den pixel 4 hen til henvendelse halv-konkurrencedygtig displaylysstyrke.

Der er et voksende bjerg af beviser for, at pixel 4 blev sadlet med et batteri, der er bare for lille, og Googles vej til en acceptabel runtime involverede at skære telefonens evner med softwaregrænser. Den seneste opdagelse kommer fra XDA Developers ‘ Mishaal Rahman, der fandt en ubrugt høj lysstyrke tilstand skjult i pixel 4 ‘s kode.

En “høj lysstyrke tilstand” er blevet en typisk funktion af smartphonedisplay paneler. I stedet for en dedikeret Toggle, giver producenterne normalt en høj lysstyrke tilstand, når brugeren pløkker lysstyrke skyderen hele vejen til max, eller når den omgivende lysstyrke sensor registrerer sollys. Dette påvirker normalt batteriets levetid negativt, men når valget er mellem at se din telefon eller ikke se din telefon i direkte sollys, er Runtime afvejning en velkommen mulighed.

Pixel 4-displayet er ikke så lyst, med en maksimal lysstyrke på fuld skærm på omkring 450 nits. Galaxy S10 har på den anden side en spidslysstyrke på fuld skærm på 800 nits, og en stor forskel synes at være manglen på denne boostede lysstyrke tilstand. Rahman fandt pixel 4 ‘s høj lysstyrke tilstand skjult i pixel 4 ‘s kerne, men det er ikke en tilstand normale brugere kan frit skifte til. Det tænder ikke via skyderen eller med høj omgivende lysstyrke.
Som sædvanlig, Rahman regnede ud en måde at skifte funktion til og fra med root-adgang, som vil gøre det muligt for pixel 4 at ramme en mere acceptabel peak lysstyrke på 610 nits. Det lyder som flipping kontakten gør funktionen arbejde ligesom det gør på en Samsung-telefon-det bare uncaps lysstyrken skyderen, så Max indstilling til at pumpe ud mere lys.

Dette er den anden store opdagelse omkring pixel 4 ‘s totalt wonky display implementering. Pixel 4 annonceres som havende en “Smooth display”, som er en reference til panelets 90Hz kapaciteter, men i modsætning til hver anden 90Hz telefon på markedet, pixel 4 kører ikke på 90Hz tilstand hele tiden. I stedet bandt Google opdateringshastigheden til skærmens lysstyrke og det omgivende lys, og resultatet er, at “90Hz” pixel 4 kører i 60Hz-tilstand det meste af tiden. Google sagde, at 90Hz tilstand var begrænset til “Bevar batteri”, så det er sandsynligt, at lysstyrken caps blev sat på plads efter den samme argumentation.

Batteriet på pixel 4 har været en stor bekymring, da telefonen blev annonceret. Den mindre pixel 4 har kun en 2800mAh batteri, en nedgradering fra 2915mAh batteri på pixel 3 og meget mindre end den tilsvarende størrelse Galaxy S10’s 3400mAh batteri. For et Samsung flagskib med et batteri, der kan sammenlignes med pixel 4, skal du gå tilbage til Galaxy S6, som er fem år gammel nu. Pixel 4 XL er en smule bedre, men stadig ikke konkurrencedygtig, med en 3700mAh batteri sammenlignet med Samsungs 4100mAh batteri. Husk, at disse telefoner er den samme pris, når man sammenligner som-for-lignende lagringsmuligheder.

Efter 90Hz mode begrænsninger blev opdaget, Google afsendt en november patch, der tillod 90Hz til at arbejde i lidt lysere forhold, men test afslørede pixel 4 stadig kører i 60Hz mode langt størstedelen af tiden. Måske vil vi få en lysstyrke-uncapping patch snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *