At skære ned på bugs, Apple er ved at ændre, hvordan det udvikler sin software

Den første udgivelse vinduer af både iOS 12 og iOS 13 så brugere klager over en væld af bugs både større og mindre. Apple har planer om at afbøde dette problem, når iOS 14 lancerer næste år, ifølge kilder, der talte med Bloomberg.

Folk bekendt med skiftet fortalte publikationen, at en væsentlig faktor, der bidrager til iOS 13’s uslebne lancering vindue var det faktum, at mange Apple-udviklere lavede daglige eller ugentlige begår nye funktioner på varierende niveauer af parathed og kvalitet, og dem funktioner blev aktiveret som standard uanset deres parathed. Dette betød, at test builds ofte var ubrugelige i tids strækninger på grund af en problematisk funktion eller en anden, hvilket begrænsede den tid, som testere brugte med softwaren.
Under den nye metode, nye test bygger af Apples fremtidige operativsystemer vil vende visse funktioner anses for at være buggy eller at forårsage usability spørgsmål off som standard. Testere vil i mange tilfælde være i stand til at tilmelde sig et feature-for-feature-grundlag, hvilket reducerer sandsynligheden for, at de vil arbejde med “ubeboelige” builds.

Bloombergs kilder gav en vis indsigt i, hvordan Apple vurderer pålideligheden og tilstanden af sine egne softwarefunktioner, samt. Fra rapporten:

Apple måler og rangerer kvaliteten af sin software ved hjælp af en skala fra 1 til 100, som er baseret på, hvad der er kendt internt som en “White Glove”-test. Buggy udgivelser kan få en score i de lave 60 ‘ erne, hvorimod mere stabil software ville være over 80. iOS 13 scorede lavere på denne skala end den mere poleret iOS 12, der gik forud for den. Apple teams tildeler også grønne, gule og røde farvekoder til funktioner for at indikere deres kvalitet under udviklingen. En prioritets skala på 0 til 5, hvor 0 er et kritisk problem, og 5 er mindre, bruges til at bestemme alvoren af de enkelte fejl.

Ændringen i tilgangen blev instrueret af Craig Federighi, Apples chef for software engineering, og blev annonceret under et internt møde. Og dette gælder også for Apples andre operativsystemer som macOS, watchOS, tvOS og iPadOS.

Folk bekendt med Apples interne operationer har sagt, at Apple også overvejer at udskyde nogle funktioner fra iOS 14 til en senere opdatering, muligvis iOS 15, for at sætte Forstørrelsesglas på ydeevne og stabilitet. Men, iOS 14 vil stadig sandsynligvis have så mange nye funktioner som iOS 13 leveret med.
Som nævnt tidligere, er de ændringer, der foretages som reaktion på, hvad der opfattes både internt og eksternt som en vanskelig lancering til iOS 13. Som vi har observeret mange gange de sidste par uger her på Ars, iOS 13 har set en langt hurtigere kadence af bug-fix opdateringer, da det gik live end nogen anden større iOS udgivelse i mere end et årti.

Rapporten beskriver den interne holdning til iOS 13,0 lanceringen, som blev betragtet som under virksomhedens standarder, før det var ved at blive skibet. Men fordi hardware lanceringer af nye iPhones ikke kunne udskydes for talrige logistiske årsager, og fordi disse nye iPhones krævede iOS 13 ud af kassen, virksomheden var nødt til at scramble at sætte rettelser og forsinkede funktioner i iOS 13,1 og senere opdateringer meget kort efter den første iOS 13 udgivelse.

Rapporten siger også, at Apple “privat betragtes” iOS 13,1 at være “den faktiske offentlige udgivelse”, og at selskabet forventede kun die-hard fans ville opdatere til iOS 13 inden for den korte uge mellem sin oprindelige udgivelse og iOS 13,1 opdatering. Dette er en overraskende forventning, da virksomheden ofte offentligt kan prale af, hvor hurtigt brugerne vedtager nye softwareopdateringer i forhold til konkurrerende platforme.

Apple arbejder i øjeblikket på iOS 13,3, en anden vigtig funktion udgivelse. Bloombergs kilder foreslog, at virksomheden har været lykkeligere med stabiliteten og kvaliteten af sin software frigiver denne cyklus siden iOS 13,2, på trods af en baggrund multitasking bug, der skulle fastsættes med en mindre opdatering for nylig.