Google dræber Google Cloud Print

Det er næsten december, men Googles 2019 produkt blodbad er ikke færdig endnu! Det seneste produkt til at modtage en dødsdom i år er Google Cloud Print, en fremragende printer-til-Cloud Bridge service, der blev lanceret i beta i 2010. Ifølge en ny Google supportside og e-mails sendt ud til GSuite admins, Cloud Print vil dø december 31, 2020, på hvilket tidspunkt det vil ikke længere være understøttet, og “enheder på tværs af alle operativsystemer vil ikke længere være i stand til at udskrive ved hjælp af Google Cloud Print.”

Google dræber produkt
Google dræber Google Cloud Print
De nyeste Google-lukninger: daydream VR, Google clips
Døden af “Works with Nest” begynder nu med migrering af Google-konti
Google dræber YouTubes “hangouts on air” i år
Google hardware afslutter tablet branchen, igen
Se mere storiesCloud print er-godt, var-temmelig cool. Printere er nogle af de dummeste, mest arkaiske “tech” enheder på jorden, men Cloud Print var det manglende link, så din dumme printer til at arbejde med mere moderne enheder. Du kan udskrive fra Chrome og Chrome OS, eller udskrive fra en telefon, eller endda udskrive eksternt via internettet. Ideen var, at Cloud Print Server blev bygget ind i hver kopi af Chrome-browseren, og din printer sandsynligvis tilsluttet en computer, der kører Chrome på et tidspunkt, enten over et lokalt netværk eller USB-kabel. Når din printer har ramt en computer, der kører Chrome, og du har registreret den på din Google-konto, har Google taget sig af resten. Printeren var tilgængelig fra stort set alle steder via din Google-konto, så længe den lokale computer var tændt. Chrome OS og Chrome på skrivebordet vil automatisk liste Cloud Print printere sammen med dine lokale. Android understøttet Cloud Print i hele operativsystemet, og på iOS, Cloud Print blev bygget ind i Gmail, Chrome, og hele Google Docs Suite.
Cloud Print var en enorm succes, for så vidt angår trykning tjenester gå, og det endda endte med at blive indbygget i traditionelle printere. Google har en liste over hundredvis af Cloud-Ready printermodeller, der forbinder direkte til Googles service, ingen mellemliggende computerbehov. Så meget for det.

På supportsiden, der beskriver Cloud Print’s død, retfærdiggør Google flytningen og siger: “Google har forbedret den oprindelige udskrivningsoplevelse for Chrome OS og vil fortsat tilføje funktioner til oprindelig udskrivning”. Cloud Print blev brugt til at udskrive fra Chrome OS, men det hjælper ikke folk, der ønsker at udskrive fra Android eller udskrive eksternt. Cloud Print var så nemt, at det var rart, selv når indfødte støtte var en mulighed. Sure, du kunne gå gennem hele besværet med at installere hundredvis af megabyte af printer bloatware og out-of-Ink meddelelser, der vil køre 24/7 i baggrunden, eller du kan bare udskrive til Cloud Print printer, som allerede var sat op, når du er logget ind på Chrome. Hvorfor gider med crappy printersoftware?
Cloud Print har et år at leve, så vil det være samler dokumenter i himlen. Google siger, “Vi anbefaler, at du i løbet af det næste år identificerer en alternativ løsning og udfører en migreringsstrategi.” Google har været fantastisk til at udføre ting sidst.