På trods af klare advarsler er Europa ude af IP-adresser — igen

Sidste år, moden løb tør for nye IPs-men i denne uge, de brugte dem er væk, også.

Mandag eftermiddag, moden — Réseaux IP européens — eller den regionale Internet Registry for Europa, Mellemøsten, og dele af Central Asien — meddelte, at det er ude af IPv4-adresser.

Hvad dette betyder er, at organisationen har uddelt sin sidste tilgængelige/22 (1.022 adresse) netblock. Hvis du har brug for europæiske offentlige IP-adresser på din helt egen, skal du komme på en venteliste og håber på en anden virksomhed til at dø på vinstokke og opgive sin adresseplads, når den gør.

Der er nogle forbehold til moden bruges-IPv4-adresse bil parti, selv om. For at komme på ventelisten, må du aldrig have modtaget et subnet fra moden i fortiden… og du kan kun modtage et enkelt/24 undernet. Det får du 256 samlede IPv4-adresser, hvoraf tre bruges bare til at sætte det hele op (netværk, broadcast og gateway). Så hvis du planlægger at have mere end 253 enheder tilsluttet, er du nødt til at få sparsommelig og finde ud af, hvor mange af dem kan sættes bag NAT (netværk adresseoversættelse).

MODEN klart håber, at dens meddelelse vil anspore IPv6-adresse vedtagelse, men det forekommer usandsynligt. Slutbrugere forbliver stort set upåvirket af IP-adresse udmattelse; de kan stadig oprette forbindelse til deres ISP, få midlertidig brug af en af INTERNETUDBYDERENS IP-adresser, og gennemse Cat billeder med Wild opgive. For det meste, små virksomheder er ligeledes upåvirket-ligesom slutbrugere, de typisk lease deres IP-adresser fra en lokal ISP og fuldt ud forventer at skulle opgive disse adresser, når og hvis de ændrer Internet udbydere.

Den virkelige tryk adresse udmattelse sætter er i høj grad på opstart Internet Service Providers. For at tilbyde Internet adgang til 10.000 mennesker, vil du generelt brug for en netblock af 10.000 IP-adresser til at uddele til dem. Uden at netblock, du ikke har meget chance for at blive en Internet udbyder-og hvis du allerede er en stor ISP, måske er du lidt kynisk om noget, der gør det lettere for konkurrence at krybe i.

Selvfølgelig, ISP i dette tilfælde ikke bare betyder sidste-mile luftfartsselskaber som Spectrum, AT&T, eller British Telecom. Cloud-udbydere som Azure, digital Ocean og Linode er også Internet udbydere, og de kan ikke fungere uden store blokke af IP-adresser til at lease til deres kunder. En mangel på nye IP-adresser til at afsætte betyder en markant hævet barriere for adgang for nye spillere i enten lokale eller Cloud ISP markeder-og sandsynligheden for stagnation og protektionisme på de dele af dem, der allerede har fået deres.

Den eneste måde at undgå denne ellers uundgåelige glide mod en IP-adresse-baseret vand imperium er at efterlade IPv4’s begrænsninger bag helt og migrere til IPv6. Der er kun mulighed for 4.200.000.000 IPv4-adresser, men IPv6-pladsen består af 340 undecillion individuelle adresser. Desværre, de meget organisationer i de bedste steder at køre IPv6 adoption-store Internet udbydere-har formentlig den mindste motivation til at gøre det.

Lige nu har mange brugere IPv6-adresser, der stilles til rådighed for dem af deres internetudbydere, men de kan generelt ikke få megen brug af dem. Googles IPv6-adoptions diagram ovenfor viser næsten en ud af tre Google-brugere, der har en IPv6-adresse til rådighed. Men disse brugere er ikke rigtig bruger disse IPv6-adresser for meget-der tendens til at være peering problemer i IPv6 adresseplads, og relativt få hjemmesider har endda en AAAA (IPv6 Host record) defineret.