Samsung starter Android 10 opdatering på et rekordtempo: kun tre måneder forsinket

Internationale Exynos-modeller får Android 10, men USA bliver nødt til at vente.

Samsung starter den langsomme og vanskelige proces med at opdatere sin flagskibs smartphone til den nyeste version af Android: Android 10. Dette er kun begyndelsen af Android 10 udrulningen til Samsung, som ifølge tracking fra SamMobile, starter med Exynos-powered Galaxy S10s i europæiske og asiatiske lande, herunder Tyskland, Sydkorea, Storbritannien, Indien, Polen og Spanien.

Android 10 kom ud på September 3, og med de første enheder lander opdateringen på November 28, Samsung tog 86 dage til at begynde at rulle ud stabile builds af Android 10 på tværs af sin brugerbase. Samsung har stadig en lang vej at gå for at frigive Android 10 til alle med en Galaxy S10, selv om. Enheder i Europa, Afrika, og det meste af Asien skib med en Samsung Exynos SoC, mens enheder i Nordamerika, Sydamerika, og Kina skib med en Qualcomm Snapdragon SoC. Indtil videre er det kun Exynos-enhederne, som har fået opdateringen.
Hvis Samsung følger sidste års opdatering timing, det vil brug for en anden 40 dage før sine enheder i USA få opdateringen, som kræver både en Qualcomm build af Samsungs software sammen med godkendelse og “validering” indblanding fra amerikanske luftfartsselskaber. Samsungs direkte “ulåste” kunder får den værste ende af opdateringen stick og typisk få opdateringen sidste. I 2018 skulle ulåste kunder vente 55 dage efter den første udrulning for at hente opdateringen. For rekorden, Samsungs køreplan lister “januar” som Android 10 opdatering tidsramme for Galaxy S10, men det angiver ikke SoC eller carrier bekymringer.

Samsung er faktisk bedre i forhold til sidste år. Virksomheden tog 141 dage til første skib 2018 Android opdatering (Android 9 pie) til sin 2018 flagskib, Galaxy S9. Samsung tager tre måneder at sende en OS-opdatering i 2019 lyder måske ikke imponerende, men for Samsung er det en stor forbedring. Med de seneste Core OS ændringer som Project Treble, har Google gjort Android lettere at opdatere, og det ser ud som disse forbedringer er endda at hjælpe Samsung sammen.

Samsung er stadig den værste store leverandør, når det kommer til Android opdateringer. Google tilbyder dag-en opdateringer til pixel linje, og andre som OnePlus nu følge tæt bagud med opdateringer, der er blot et par uger forsinket. Selv hvis Samsung fuldender sin Android 10 udrulning i den næste måned-hvilket ville være en enorm forbedring-det er stadig langt bag konkurrenterne. Hele økosystemet er langsomt ved at blive bedre, med Google selv at sætte en blog-indlæg, der kreditter projekt diskant med forbedring af opdateringshastigheden. I juli 2018, lige før Android 9 pie lanceret, kun 8,9% af enhederne var på den tidligere version, Android 8 Oreo. I år, når Android 10 lanceret, 22,6% af økosystemet havde gjort det til den tidligere version, Android 9 pie.
Samsung kan lide at style sig selv som en konkurrent til Apple, men virksomheden ikke engang forsøge at konkurrere med Apples iPhone supportpakke, som har dag-én os opdateringer og en kæmpestor fem år af store os-opdateringer. Samsung tager tre til seks måneder til at sende en OS-opdatering og kun gør det i to år. Apples overlegne support betyder, at dens telefoner har en meget højere gensalgsværdi end nogen Android-enhed, herunder Samsungs flagskibe.

Samsung kan Skin Android for at tilføje nye funktioner på brugerniveau og ændringer, men det er normalt ikke (eller kan ikke) tilføje nye API’er på systemniveau, sikkerhedsforbedringer eller centrale systemændringer. For at, det har brug for Google og store Android-opdateringer, og i år Android 10 bringer en ny gestus navigationssystem, endnu mere modularisering og lettere opdateringer med Project Mainline, nye Notification-panel funktioner som Smart svar og fokustilstand, og nye emojis. Der er tonsvis af privatliv og sikkerhed ændringer, ligesom begrænset Storage, som begrænser, hvad apps har adgang til dine andre app data, mere finkornet beskyttelse af personlige oplysninger, og yderligere hærdning af medierne stak mod ondsidnede filer.