Apple rapporterer en udblæsning Q1 2020, men betegner coronavirus som en bekymring for det næste kvartal

IPhone 11 førte opladningen i et højvækstkvartal, der overraskede nogle investorer.

Baseret på den seneste Apple kvartalsvise indtjeningsrapport ser det ud til, at Apples nyere iPhone-modeller har været et hit sammen med de hurtigt sælgende enheder af Apple Watch og AirPods Pro (på billedet ovenfor). Kritisk set inkluderede kvartalet feriesalg af de nye iPhones, der blev introduceret i 2019 (iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max).

Administrerende direktør Tim Cook og hans medarbejdere fortalte investorerne på dagens indtjeningskald, at omsætningen er steget 9 procent til i alt 91,8 milliarder dollars. IPhone voksede 8 procent til at udgøre 55,96 milliarder dollars af det.

Produktkategorien, der inkluderer Watch, AirPods og Beats tjente 10 milliarder dollars dette kvartal. Cook pralede af, at disse tre produkter sammen ville matche et “Fortune 150-selskab.” Kategorien tjente 7,3 milliarder dollars i samme kvartal sidste år. Administrerende direktør Tim Cook sagde også på investoropkaldet, at mere end 75 procent af de mennesker, der købte Apple Watch-enheder i løbet af kvartalet, var nye for produktet.

Apple oplevede også en stigning i omsætningen på 17 procent år for år for sin servicevirksomhed, der inkluderer Apple Music, Apple TV +, iCloud, AppleCare, Apple Pay, Apple Card og mere.

Nogle andre småtterier, der var værd at bemærke: Apple hævdede, at efterspørgslen efter Apple Watch og AirPods var så høj, at virksomheden til tider kæmpede for at producere nok enheder til at imødekomme det. Virksomheden rapporterede om nye, mere positive væksttal i Kina, efter at regionen havde været en kamp for virksomheden i nogle de seneste kvartaler. Og Cook fortalte investorerne på opkaldet, at 1,5 milliarder Apple-enheder er i brug globalt, en stigning fra 1,4 milliarder sidste gang han delte tallet.

Apples præstation slår analytikerestimater overalt. Investorer ser dette kvartal som noget af et comeback, da Apple for kun et år siden ikke fik en ny indtjeningsrekord for første gang siden iPhone blev introduceret første gang. På det tidspunkt kaldte Wall Street Journal dette og selskabets stigende aktiekurser i det forløbne år efter det alarmerende kvartal “et af de største rallyer for et år i historien.” Apples aktieværdi steg 3 procent efter indtjeningskaldet afsluttet.

Der kan dog være en vis risiko for Apple-investorer i den nærmeste fremtid: Virksomheden gav et usædvanligt stort vejledningsinterval for det næste kvartal, idet der nævnes usikkerhed om virkningen af ​​coronavirus-epidemien i Kina på både forsyningslinjen og det kinesiske forbrugermarked.

Cook afslørede, at virussen allerede har haft væsentlig indflydelse på Apples operationer i Kina, hvilket har resulteret i rejsebegrænsninger, reduktioner af butikstider og en midlertidig butiklukning. Derudover arbejder Apple med leverandører i det hårdt ramte Wuhan-område og har set nedlukninger af nogle produktionsfaciliteter i Kina, da den kinesiske regering søger at indeholde virussen. Cook sagde også, at Apple har distribueret “plejesæt” til sine ansatte i Kina.

Da opkaldet åbnede for spørgsmål fra investorer, spurgte nogle af Apples 5G-planer og henviste til analytikerfremskrivninger om, hvordan den nye teknologi kunne skabe nyt salg af smartphones, samtidig med at de udtrykte bekymring for, at sagde tech kunne øge iPhone’s prispoint.

Cook forhindrede stort set disse spørgsmål. I stedet gentog han mantraet om, at Apple ikke kommenterer offentligt om fremtidige produkter, mens han bemærkede, at 5G-rollout stadig er i en tidlig fase globalt. Men det var tydeligt, at nogle investorer var ivrige efter, at Apple ikke bevæger sig så aggressivt som nogle konkurrenter for at kapitalisere på 5G. Apple vil sandsynligvis introducere en 5G iPhone enten i september eller næste, dog.