CBS All Access serverer annoncer, men ikke indhold, til Linux-brugere

Der er sandsynligvis en masse overlapning i Star Trek↔Linux Venn-diagrammet.

Fra denne måned stoppede CBS All Access-streamingvideo-platformen – hjem til populære shows inklusive The Late Show med Stephen Colbert og nu Star Trek: Picard – arbejdet på Linux-pc’er, uanset valg af browser. For ti år siden ville dette have været blot endnu en dag i en Linux-brugers liv, men det er lidt overraskende i 2020. Vi blev oprindeligt tippet til problemet af et par irriterende læsere, men fandt hurtigt, at det gentog sig i flere tråde på  Reddit , Stack Exchange , og hvor som helst andre steder, du ville forvente at finde Linux-brugere samlet.

  • Trailere og annoncer fungerer alle fint på CBS All Access i enhver browser. Problemet er ikke streaming – det har tilsyneladende noget at gøre med DRM selv. Jim Salter
  • Når du prøver at afspille den faktiske video i en Linux-browser, er det alt, hvad du får: blank, sort skærm med ikke-funktionelle kontroller (og forældremærke-badge). Jim Salter
  • I modsætning til Google Chrome sendes Firefox ikke med DRM-funktionalitet som standard aktiveret – og det skal aktiveres for at afspille indhold på streamingtjenester. Jim Salter
  • Opførsel efter installation af DRM-plugin i Firefox er forskellig på forskellige systemer. På en Ubuntu 18.04-maskine var det en almindelig sort skærm. På dette 19.10-system styrtede DRM-plugin. Jim Salter

Jeg er både Linux-bruger og CBS All Access-abonnent selv, men jeg havde ikke været opmærksom på problemet, da jeg kiggede helt selv på en Roku. Teknisk set er Roku en Linux-pc i sig selv – men CBS har sin egen app i Roku-butikken, der fungerer perfekt.

Når jeg flyttede tilbage til en af ​​mine egne pc’er, var jeg hurtigt i stand til at bekræfte problemet: trailere autoplay korrekt, og endda annoncerne fungerer – men det faktiske indhold afspilles ikke på en Linux desktop-pc i nogen browser inklusive Google Chrome. Når vi dykker ind i Chrome Web Console, kan vi se HTTP 400 (Bad Request) fejl, når browseren forsøger at hente en licens fra CBS ‘ Widevine  bagenden.

Historisk set har nogle steder og tjenester bevidst blokeret Linux User-Agent-strenge for at få adgang til dem under den forkerte overbevisning om, at det ville reducere deres supportbelastning, når selve tjenesten faktisk fungerede fint. Dette ser ikke ud til at være tilfældet med CBS All Access-problemet – ændring af User-Agent i hverken Chrome eller Firefox har ikke nogen indflydelse på strengen af ​​fejl, når du forsøger at afspille indhold.

Det underlige ved disse DRM-fejl er, at Widevine – DRM-systemet, som CBS All Access bruger – er en Google-oprettelse. Det fungerer normalt perfekt godt på næsten enhver platform, du kan tænke på. Disney +, Netflix, Google Play Film og Hulu bruger alle Widevine – og alle disse fungerer fint i Google Chrome, der kører under Linux. Så vi er lidt forundrede over, hvad der skete på CBS All Access ‘ende med at ødelægge ting, selvom tjenesten udtrykkeligt siger, at den ikke understøtter Linux.

I yderligere test kan vi bekræfte, at CBS All Access ikke fungerer i Google Chrome på Android eller Safari på iOS-enheder – selvom specifikke apps er tilgængelige på begge platforme, som fungerer. Vi opdagede også, at tjenesten er brudt under Microsofts nye Chromium-baserede version af Edge – hvilket, det er værd at bemærke, sandsynligvis snart vil være standardbrowser for næsten enhver ny Windows-pc, der sælges.

I mellemtiden har Linux-brugere en funktionel løsning — CBS All Access er tilgængelig som et add-on-abonnement på Amazon Prime streaming video. Så hvis du har brug for All Access på din Linux-pc, kan du afmelde dit eksisterende abonnement, logge ind på Prime og starte et nyt abonnement der – hvor indholdet afspilles perfekt godt ved hjælp af Amazons system i stedet for CBS Interactive’s.