Googles tiende meddelelsestjeneste “forener” Gmail, Drive, Hangouts Chat

GSuite-teamet har allerede en Slack-klon, men nu skaber den en anden Slack-klon.

En rapport fra Informationen (abonnement kræves) hævder, at Google arbejder på endnu en messaging-app. Holdet fra GSuite laver mad til en mobilapp, der “samler funktionerne i adskillige uafhængige apps, som virksomheden allerede tilbyder”, til en samlende platform. Google forestiller sig angiveligt dette som en virksomhedskommunikationsapp i samme retning som Slack eller Microsoft Teams. Det lyder som det samme salgsområde, der blev givet for tjenesten ” Google Hangouts Chat “, der blev udviklet til GSuite i 2018, men når Google-messaging-tjenester kommer og går som årstiderne, kan du ikke forvente, at hver eneste en har en unik forudsætning.

I henhold til rapporten vil denne “nye samlede kommunikationsapp” flette funktioner fra Gmail, Drive, Hangouts Chat og Hangouts Meet. Slack giver dig allerede mulighed for at sende beskeder, dele filer og gøre videochats, der dækker de fleste af disse apps. Det er unikt og virkelig nyttigt at trække funktioner fra Gmail ind, ligesom den sidste e-mail, du sendte den person, du sender beskeder på. En alarmerende ting ved rapporten er, at den omtaler denne service som en “mobilapp” og ikke nævner noget om en web- eller desktop-app, hvilket er, hvor mange ansatte primært bruger Slack.

Nyheder om, at appen trækker Hangouts Chat-funktioner, får os til at undre os over, hvad der vil ske med den faktiske Hangouts Chat-tjeneste. En af de nuværende planer i Google-messaging-messaging er at flette Googles største forbrugschat-platform, Hangouts, med Hangouts Chat, dens nuværende enterprise-chatplatform (på trods af de lignende navne, er de to apps ikke forbundet). Hvis Hangouts Chat smelter sammen til noget andet, betyder det da, at planen om at migrere forbrugernes Hangouts over ikke sker?

Hvis denne service lanceres, ville det være Googles tiende meddelelsesapp efter (sig det med mig!) Google Talk, Google Voice, Google Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo, Hangouts Chat og Google Messages. Googles manglende evne til at holde sig til en enkelt meddelelsesplatform og dens tilbøjelighed til at lukke  tjenester har efterladt sine brugere meget mistænkelige over for enhver ny messaging-app fra virksomheden. Det er svært at vide, hvilke meddelelsesapps der klæber rundt, og hvilke der er blink i panden, der vil være væk om et år. Meddelelsesapps er afhængige af netværkseffekterne af en etableret brugerbase for at være nyttige, og når virksomheden konstant lukker eksisterende tjenester og spinder op nye, er det svært at etablere nogen brugerbase.

Googles I / O-konference har en tendens til at være et stort vakuum for alle disse meddelelser, så måske lærer vi mere på udstillingen i maj.