Linus Torvalds trak WireGuard VPN ind i kilden træet 5,6

Den sidste sandsynlige hindring for integration i selve Linux-kernen ryddes.

I går fusionerede Linux-skaberen Linus Torvalds David Miller’s net-næste i sit kildetræ til Linux 5.6-kernen. Denne fusion tilføjede masser af nye netværksrelaterede drivere og funktioner til den kommende 5.6-kerne, hvor nr. 1 på listen blot var “Tilføj WireGuard.”

Som tidligere rapporteret blev WireGuard trukket ind i nettet næste i december – så dets optagelse i Linus ‘5.6 kildetræ er ikke nøjagtig en overraskelse. Det repræsenterer ikke desto mindre en anden potentiel hindring for projektet; der er utvivlsomt mere forfining, der skal udføres, før kernen er færdig, men med Linus, der har trukket den i træet, forsvinder sandsynligheden for, at den forsvinder mellem nu og 5.6s endelige frigivelse (forventet engang i maj eller begyndelsen af ​​juni) lille.

WireGuard Jason Donenfeld bidrager også AVX krypto optimeringer til kernen uden for WireGuard selve projektet. Specifikt har Donenfeld optimeret Poly1305-chifferet til at drage fordel af instruktionssæt, der findes i moderne CPU’er.

Poly1305 bruges til WireGuards egen meddelelsesgodkendelse, men kan også bruges uden for projektet – for eksempel er chacha20-poly1305 en af ​​de højest udførte SSH-cifre, især på CPU’er uden AES-NI hardwareacceleration.

Andre interessante funktioner, der er nye for 5.6-kernen, inkluderer USB4-support, flervejs TCP, AMD og Intel strømstyringsforbedringer med mere .