Roku Smart Soundbars kan nu bruges til at fremstille surround sound-systemer

Nu kan du tilslutte flere Roku-højttalere for at skabe et mere robust lydsystem.

Streaming-gigantiske Roku hælder fortsat kraftigt ind i lydsiden af ​​hjemmeunderholdning. I dag annoncerede virksomheden, at det bringer surround sound-kapaciteter til sin Roku Smart Soundbar gennem en softwareopdatering, der begynder at ramme enheder i februar.

Udvidelsen af ​​surround sound giver brugerne mulighed for trådløst at forbinde andre Roku-lydenheder til den smarte lydbjælke. I øjeblikket har Roku et trådløst højttalerknippe designet til at arbejde med Roku-tv’er og en trådløs subwoofer, der allerede opretter forbindelse via Wi-Fi til Smart Soundbars. Brugere vil være i stand til at forbinde et par af de trådløse tv-højttalere til den smarte lydbjælke for at skabe et surround sound-system, som de kan styre via den Roku-fjernbetjening, de allerede har.

Roku understregede brugervenligheden af ​​dette smarte surround sound-system og sagde, at teknologien, der er indlejret i den smarte lydbjælke, identificerer tv-højttalerne automatisk ved starten af ​​installationen og vil parre dem trådløst. Brugere kan derefter vælge positionen for hver tv-højttaler i deres hjem og korrekt styre lyden, der kommer ud af hver højttaler. Når den er konfigureret, kan brugerne kontrollere hele systemet med den fjernbetjening, de allerede bruger med deres Roku-enhed. Der vil også være nye stereolydtilstande, som brugerne kan udstyre til at gøre lyd uden lyd surround endnu bedre gennem deres nye højttaleropsætning.

Funktionen surround sound hænger sammen på den smarte lydbjælke – som Roku introducerede sidste år som en hjemmebiograf-lydenhed, der ville være bedre end de fleste brugers tv-højttalere – samt en Roku-streamingenhed. Teknologien, der findes i en Roku Ultra, lever også inde i den smarte lydbjælke, så de med “stumme” tv’er får i det væsentlige to enheder i en. Ud over at arbejde som dit tv’s hovedhøjttaler har den intelligente lydbjælke også Bluetooth-teknologi, så du kan tilslutte en smartphone, tablet eller en anden enhed og streame musik fra den, der skal afspilles gennem lydbjælken.

Den smarte lydbjælke er i sig selv en type bekvemmelighedsprodukt – lydbjælkerens verden kan være ret svært at navigere, så Roku lavede en enhed, der sandsynligvis tilfredsstiller dem, der ønsker en generelt bedre TV-lydoplevelse såvel som en streaming-enhed at tilføje til deres eksisterende tv. Det nye surround sound-system udvider denne idé og giver brugere, der ønsker en mere fordybende lydoplevelse, muligheden for at have en med Roku-enheder, men uden besværet, der følger med at opbygge dit eget surround sound-system fra bunden af.

I øjeblikket fungerer funktionen kun, når den smarte lydbar har Roku-højttalere tilsluttet den. Det betyder, at du ikke kan parre nogen lydenheder fra tredjepart og få den samme effekt. Det er en skuffende begrænsning, især i betragtning af at lydenheder kun skulle have brug for HDMI ARC for at arbejde med den smarte højttaler, men det er forståeligt fra starten. Et fuldt udstyret system forankres derefter af en Roku smart lydbjælke, der er trådløst forbundet til et par Roku RV-højttalere og Roku-subwooferen. Roku håber at få flere kunder ved at få dem til at investere i dens lydenheder såvel som dens streamingteknologi.

Roku Smart Soundbar-brugere kan forvente at få adgang til den nye surround sound-funktion, når den begynder at rulle ud i februar via en softwareopdatering.