Microsofts Azure vokser stadig hurtigt for at tage på AWS, men Xbox kæmper stadig

Teknigiganten rapporterede imponerende indtægter i alt andet end spil.

I dag talte Microsofts administrerende direktør Satya Nadella med investorer om selskabets kvartalsvise indtjeningskald for at dele nogle tal om Microsofts resultater i andet kvartal af regnskabsåret 2020, som sluttede den 31. december 2019. Generelt slog Microsoft analytikerfremskrivninger med en stærk kvartal takket være primært imponerende ydeevne fra Azure og Office.

Nøgletal inkluderer $ 36,9 mia. I omsætning med en nettoindtægt på $ 11,6 mia., Hvilket er en forbedring i forhold til analytikernes forudsigelser på $ 35,7 mia. For den første af disse tal.

Sky- og produktivitetsafdelingen leverede hver omkring 11,8 milliarder dollars i omsætning. Det giver en gevinst på 29 procent for sky og 17 procent for produktivitet, som inkluderer både Office og LinkedIn. Mere specifikt steg Azure-omsætningen med 64 procent. Office oplevede en vækst på 16 procent for det kommercielle segment og 19 procent for det personlige.

Bevæger sig ind i resten af ​​regnskabsåret ser Microsoft ud til, at det er i en god position at skabe grundlag mod Amazon AWS, branchen som førende inden for Azures forretning.

Personlig databehandling (Windows, Surface, Xbox osv.) Oplevede $ 13,2 milliarder i omsætning, en stigning på 2 procent. Dette blev primært drevet af Windows, som delvist så gode tal, fordi så mange brugere og OEM’er har flyttet til Windows 10, da Windows 7-support gennemgår en solnedgangsproces. Men det er også takket være et stærkt kvartal for Surface og på trods af endnu et langsomt kvartal for Microsofts spilforretning.

Sidste kvartal rapporterede Microsoft om nogle langsomme bevægelser for sine Surface lineup-enheder, men var ivrige efter at påpege, at alle de nye produktforsendelser, der ville forbedre denne ydelse, kom i dette kvartal, ikke dette. Dette har panoreret: Overfladen havde et godt kvartal med 1,9 mia. Dollars i omsætning – en pæn forbedring i forhold til sidste kvartal.

Gaming var igen den mest skuffende del af billedet. Nedgangen i gamingbranchen – som deler kategorien “Personal Computing” med Windows og Surface – fortsatte i et andet kvartal med et fald på 11 procent for Xbox-indhold og -tjenester. Microsoft hævdede, at det ikke lykkedes at slå det foregående år her, fordi en navngivet tredjepartstitel kørte store numre dengang.

På den lyse side for Microsofts spilindsats planlægger virksomheden at lancere større nye Xbox-hardware og -spil i efteråret, og Nadella hævdede, at Xbox Game Pass-abonnenter er fordoblet i antal i dette kvartal.

Microsoft forventer mellem $ 34,1 milliarder og $ 34,9 milliarder i det næste kvartal. Microsoft-aktien steg med 4 procent med indtjeningsrapporten.