Amazon rapporterer stor indtjening, krydser en billion dollar i værdi

Investorer gaga over rapporten og hævede Amazons aktiemarkedsværdi med 11%.

Amazon leverede sin sidste kvartalsvise indtjeningsrapport for regnskabsåret 2019 i dag, og investorens svar på en stort set positiv rapport, der beskriver stort feriesalg og AWS-resultater, bragte virksomhedens markedskapital over $ 1 billion.

Amazon fortalte investorer, at den opnåede $ 87,4 milliarder i omsætning i fjerde kvartal af sit regnskabsår 2019.

Dette kvartal inkluderede vanvid med shoppingshopping, og Amazon imponerede investorerne med en stigning i salget på 21 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Amazon-ledere sagde, at virksomheden firedoblede forsendelsen samme dag og én dag i forhold til sidste års tal, og det krediterede en del af feriesuccesen virksomhedens evne til at tilbyde hensigtsmæssig forsendelse. Opnåelse af disse hurtige leverancer bragte Amazons forsendelsesudgifter i kvartalet op til $ 12,9 milliarder, mere end 40 procent mere end sidste år.

CEO Jeff Bezos sagde også, at Amazon nu har mere end 150 millioner Amazon Prime-medlemmer globalt.

Derudover kom det store kvartal takket være den fortsatte vækst af Amazon Web Services (AWS), der oplevede en stigning i salget på 34 procent år for år for i alt 9,95 milliarder dollars omsætning i kvartalet. Når det er sagt, rejste nogle investorer på indtjeningskaldet bekymring for, at Amazons AWS-vækst aftager – 4. kvartal 2018 oplevede en stigning på 45 procent for året, et større skridt fremad end dette 4. kvartal 2019 – da Microsofts Azure gradvist vinder plads på AWS på markedet.

Amazon mistede for nylig sit bud på en større regeringsaftale (Project JEDI) til en værdi af ca. 10 milliarder dollars til Microsoft, hvor hun opvarmede løbet mellem de to platforme. Google Cloud Platform er også en stor konkurrent.

På trods af aftagende vækst i AWS, den store feriesalgssæson og stadig stærke tal for cloud, wowed investorer og analytikere, der forventede lidt mere beskeden vækst end til sidst rapporteret i dette kvartal. Nettoindkomsten steg 8 procent til 3,27 milliarder dollars.

Amazon-aktier steg med op til 11 procent, efter at indtjeningsrapporten blev delt med investorer, og skubbede virksomhedens markedskapital over den 1 billioner tærskel. Andre billioner eller mere teknologivirksomheder på $ 1 inkluderer Apple, Microsoft og Alphabet, som placerer Amazon i en eksklusiv øverste led. Men det er ikke nyheder til nogen på dette tidspunkt.

Ligesom Apple tidligere i denne uge , gav Amazon et usædvanligt stort vejledningsinterval for det næste kvartal (mellem $ 69 milliarder og 73 milliarder dollars), hovedsageligt på grund af usikkerhed om indvirkningen af ​​Kinas coronavirus sundhedskrise på forskellige aspekter af Amazons forretning og drift.