Samsungs Galaxy Z Flip er den første sammenfoldelige med et fleksibelt glasafdækning

Samsungs anden sammenfoldelige smartphone bringer os en stor forbedring: fleksibelt glas.

Tag en Samsung-telefon, bøj ​​den i halvdelen, og hvad får du? Den Galaxy Z Flip ! Ved siden af Galaxy S20 introducerer Samsung også sin anden nogensinde foldbare smartphone. I modsætning til Galaxy Fold , som var en lille tablet, der foldede i to, er Galaxy Z Flip tættere på en smartphone i normal størrelse, der foldes ind i en lille firkant, hvilket gør det til Samsungs konkurrent til Moto Razr .

Når den er åben, er Z Flip omtrent på størrelse med en Galaxy S20 +. Du får et 6,7-tommer, 2636 × 1080 OLED-panel med et hulpunktskamera, det sædvanlige Samsung-interface og lidt tykkere end normalt rammer. Luk telefonen, så ser du en lille 1,1-tommer, 300 × 116-skærm på fronten, som er lige stor nok til at vise tid, dato, batteristatus og eventuelle indgående meddelelser.

Mens Galaxy Z Flip har masser til fælles med Galaxy Fold, er en stor forbedring, at det er den første sammenklappelige smartphone med et skærmafdækning i glas. Det er rigtigt, glas, der kan foldes i to. Tidligere foldbare smartphones brugte et plastisk skærmafdækning, der introducerede alle mulige problemer. Plast er delikat og let ridset, hvilket begrænser mange af designmulighederne for foldbare enheder. Design som Huawei Mate X, med en wraparound-skærm på ydersiden, holder de ikke længe med kun plastik til beskyttelse. Plast er heller ikke et fantastisk materiale, når det kommer til at skubbe fingeren hen over skærmen. Galaxy Fold havde et stort indtryk midt i displayet, hvor den foldede i halvdelen, hvilket skabte en dal for din finger at sidde fast i. For den nye Moto Razr advarer Motorola “buler og klumper er normale” i den plastdækkede Skærm. Samsungs fleksible glas er det første skridt mod mere holdbare, praktiske, sammenfoldelige enheder, der føles bedre. Samsung siger, at telefonen kan overleve 200.000 fold.

Hængslet på Z Flip foldes dog stadig ikke helt fladt. Ligesom Galaxy Fold lukkes hængslet med et lille hul på skærmets fold, hvilket begrænser mængden af ​​stress skærmen og glasset skal gennem. Hængslet ligner Galaxy Folds hængsel komplet med “T” -formet hængselovertræk, der blev føjet til revisionen af Galaxy Fold efter forsinkelse . Ligesom Galaxy Fold er rammen hævet plastik, der holder de to halvdele af skærmen adskilt, når telefonen er lukket. På folden kom denne hævede plast i vejen for Android’s talrige kantbevægelser.

Galaxy Fold-hængslet havde problemer med indtrængen af ​​snavs, og Samsung forsøgte at tackle det med Galaxy Z Flip. Samsung siger, at hængslet har “nylonfibre lavet af mikrohøjde-skærende teknologi til at afvise snavs og støv.” Det ser ud som om det har børster rundt hængslet for at holde støv ude.

Et nyt trick i Z Flips hængsel er muligheden for at sidde på et bord halvåben i en “L” -form, hvilket får telefonen til at ligne lidt som en makeup-kompakt. I denne “L” -form kan telefonen frit stå op på et bord, og Samsungs Android-hud opdeler softwaren mellem den øverste og nederste halvdel af skærmen, så du kan gøre ting som at have et videoopkald i den lodrette, øverste del af displayet. Neat!

Z Flip-specifikationerne er ikke op til de samme 2020-flagskibsstandarder som Galaxy S20. I stedet er dette mere som en telefon fra sidste år. Du får 2019’s Qualcomm-chip (Snapdragon 855+) i stedet for den nyere Snapdragon 865, der lanceres med S20. Efter forsinkelsen af ​​Galaxy Fold, må vi undre os, om denne telefon også blev forsinket. En lancering ved siden af Galaxy Note 10 i august ville have gjort meget mere mening for en Snapdragon 855+ enhed.

Telefonen har 8 GB RAM, 256 GB UFS 3.0-opbevaring, et MicroSD-slot og et 3300mAh batteri. Dette batteri viser den udveksling, du foretager med foldbare enheder. Den tilsvarende størrelse Galaxy S20 + har et meget større batteri på 4500mAh – hængslet i midten af ​​disse sammenklappelige tager meget plads, som ellers ville blive brugt til batteri.

Kamerapakken er også et trin ned fra S20. Du får et 12MP hovedkamera og et 12MP vidvinkelkamera bagpå, og det er det. I stedet for en fingeraftrykslæser på skærmen, er læseren monteret på siden af ​​telefonen. Z Flip har trådløs opladning, en USB-C-port og ingen hovedtelefonstik.

Z Flip vil sælge for $ 1.380 $ og sætte det til dybest set den samme pris som den højeste ende Galaxy S20, $ 1.399 Galaxy S20 Ultra. De to telefoner vil tilbyde et interessant spørgsmål til forbrugerne. Vil du have standardformfaktoren Galaxy S20 med et bedre kamera og hurtigere SoC, eller vil du have den langsommere, mindre kapable telefon, der kommer i en vild, ny formfaktor? Indtil videre har hver foldbarhed haft problemer med holdbarhed, der dukker hurtigt op efter lanceringen, så selvom du er interesseret i Z Flip, er det sandsynligvis bedst at vente på indledende rapporter om enheden.

Telefonen sendes 14. februar.