Wi-Fi 6E er ikke her endnu – men Broadcom banker klart på det

Der er endnu ingen officiel Wi-Fi 6E-tidslinje, men FCC-godkendelse synes sandsynligvis.

I dag annoncerede Broadcom  tilgængeligheden af ​​et nyt telefonmålrettet Wi-Fi-chipset, BCM4389. Det nye chipset tilbyder support til Wi-Fi 6 og – mere interessant – Wi-Fi 6E .

For dem, der ikke straks er bekendt med den nyeste bit alfabetesuppe, er Wi-Fi 6E slet ikke en ny protokol. I stedet er det et brandnavn for 1200 MHz ekstra spektrum i 6GHz-området. FCC har endnu ikke formelt godkendt den offentlige brug af dette spektrum, men dets formand Ajit Pai udtrykte et ønske om, at agenturet skulle “flytte hurtigt” med at godkende det i september. Broadcoms beslutning om at gå videre med at designe og frigive faktisk hardware til brug på spektret forventer klart stærkt, at 6E bliver “en ting” engang i år.

Vi vil bruge lidt tid på at tale om, hvorfor Wi-Fi 6E er vigtig, før vi dykker ned i funktioner, der er specifikke for selve BCM4389 – som går langt ud over en enkel “forbinder til 6E, hvis tilgængelig.”

Hvorfor Wi-Fi 6E betyder noget

Helt ærligt er juryen stadig ude af, hvor stor Wi-Fi 6 virkelig er. Selvom Broadcom VP, vi talte med med sikkerhed, sagde, at “OFDMA fungerer ret godt på Broadcom chipsets, og 4389 er ingen undtagelse,” har de leverandør-tilknyttede RF-ingeniører, vi har talt for at male en anden historie. Selvom Broadcoms design har 100% solid OFDMA , gør flertallet af adgangspunkter, telefoner og bærbare computere det absolut ikke, som det udtømmende blev bekræftet af Tim Higgins hos Smallnetbuilder.

Uden OFDMA er Wi-Fi 6 lidt af en gris i en poke. Protokollen tilbyder andre funktioner, der ikke er tale om – såsom højere bitrate 1024QAM-kodning til enheder med meget gode forbindelser – men OFDMA er den virkelig dræberfunktion, der skulle få Wi-Fi 6 til at yde så meget bedre og mere konsekvent i overfyldte miljøer.

Wi-Fi 6E er i en meget bedre position til at vise åbenlyse, øjeblikkelige forbedringer af sædet på bukserne, når det bliver tilgængeligt. På grund af dens brug af 1200 MHz af sammenhængende, ubetinget 6GHz-spektrum kan det tilbyde syv ikke-overlappende 160 MHz kanaler sammenlignet med 5 GHz to-eller-tre-hvis-du er heldige 80 MHz-kanaler. Dette betyder meget lettere kanalplanlægning for virksomheder og langt mindre sandsynlighed for at blive uundgåeligt overbelastet af tilstødende netværk, hvis du er en urban lejeboliger.

Derudover betyder 160 MHz-kanalerne virkelig det dobbelte af den tilgængelige gennemstrømning – og manglen på ældre enheder i spektret betyder ingen gamle, langsomme enheder, der hæver hele lufttiden. Det lidt lavere interval og reducerede gennemstrømning på 6 GHz sammenlignet med 5 GHz – som Broadcom karakteriserede som “ca. 10% -20% mindre rækkevidde” – skal også ses som en funktion, ikke en fejl.

Husk, nedsat rækkevidde og penetration betyder ikke bare “min router når ikke så langt” – det betyder også “mine naboers netværk rod ikke så meget med mit netværk.” Vi er håbefulde for, at udbredt 6E-vedtagelse i sidste ende vil betyde, at den enormt dyre fristående router er død og det sidste skridt til Wi-Fi-net (eller net-kapabel) AP’er for alle.

For dem af jer, der prøver på forhånd at finde ud af, hvad det lidt nedsatte rækkevidde og penetration betyder for jer, har vi snart betydeligt mere detaljerede anbefalinger i en funktion dedikeret til adgangspunktplacering. (En virkelig kort tommelfingerregel – som ikke nøjagtigt har ændret sig fra 5GHz, vi mener det bare som  ekstra alvorligt nu – er at planlægge ikke mere end to vægge mellem adgangspunkt og station.)

Hvorfor BCM4389 betyder noget

Som altid advarer vi læserne om at tage leverandørpåstander, der endnu ikke er blevet verificeret af tredjepart med et saltkorn. Men de teknologiske forbedringer i BCM4389 ser bestemt overbevisende ud.

Lavere strømforbrug

Et nyligt Broadcom-chipset, BCM4375, driver Wi-Fi i Samsungs S10 linje med flagskibstelefoner. Selvom vores egen Ron Amadeo ikke elskede S10 +, som han testede, og ingen af ​​os er begejstrede for Samsungs  software , har jeg ikke hørt nogen klager over hverken Wi-Fi eller batterilevetiden på S10-linjen, så ved hjælp af telefonens BCM4375 som referencepunkt til sammenligning med den nye BCM4389 giver meget mening.

For det første skal strømforbruget være drastisk lavere i BCM4389. Broadcoms processtørrelse faldt fra 28 nm til 16 nm, hvilket skulle resultere i et markant fald i forbruget alene. Men mere interessant er, at Broadcom har tilføjet en ny tredje radio til det nye chipset.

BCM4375 var i stand til at opretholde en Wi-Fi-forbindelse på både 2,4 GHz og 5 GHz bånd på samme tid, og det samme er den nye BCM4389. Men den har også en tredje radio, med langt lavere strømforbrug end de to andre, som kan bruges til baggrundsscanning (for at se, hvilke Wi-Fi SSID’er er tilgængelige, på hvilke kanaler) og også til at lade hovedradioerne sove under perioder med inaktivitet. TBS-radioen kan bemærke indgående kommunikation og vække den passende store radio i tide til at modtage dem, uden at nogen stor radio behøver at spilde strøm på tomgang.

Hurtigere, bedre Bluetooth-parring

BCM4389 bringer også alvorlige forbedringer af sammenkobling af Bluetooth-enheder. Den lave effekt TBS-radio muliggør meget hurtigere scanning af tilgængelige enheder – Broadcom hævder en to-til-tredobbelt forbedring i parringstiden.

Ud over hurtigere parringstider har Broadcom tilføjet en ny funktion, som den har kaldt “BT MIMO” til sin Bluetooth-funktionalitet, der sigter mod at reducere den uklarhed, som brugerne oplever i teknologiske overfyldte miljøer. BT MIMO er en markedsføringsterm, ikke et etableret teknisk udtryk, og det vil sandsynligvis virke lidt vildledende for mange læsere – det henviser ikke til stigende båndbredde ved hjælp af flere rumlige streams, som Wi-Fi SU-MIMO.

Broadcoms BT MIMO er faktisk brugen af beamforming- transmission og MRC (Maximum-Ratio Combining) for at forbedre forbindelserne og mindske driftsforsinkelsen for tilsluttede Bluetooth-enheder. Virksomheden siger, at ved at isolere signalerne på denne måde, forekommer forekomster af lydhoppning og pause på grund af tilstedeværelsen af ​​mange andre aktive Bluetooth-enheder. BT MIMO kræver ingen særlig funktionssupport fra tilsluttede enheder; det fungerer udelukkende i selve telefonchipsættet.

Vi har ikke en BCM4389 at teste BT MIMO med, men vi har mistanke om, at den falder i kategorien “rart at have, men ikke et tryllestav.” Den beskrevne rumlige isolering skulle hjælpe med at øge signal-til-støj-forholdet markant, men det magisk vil ikke få CMDA / TDMA-multiplekseringsproblemer til at forsvinde, når de konkurrerende enheder er tæt nok til at blive modtaget  som  Bluetooth-transmissioner af selve telefonen eller headsettet. Så dette er sandsynligvis mere af en funktion til at reducere virkningen af ​​langtrækkende støj i stedet for at tackle den nærliggende trængsel.

Wi-Fi 6E

Sidst men ikke mindst bringer BCM4389 naturligvis Wi-Fi 6E-støtte til bordet. Der er ikke en ekstra radio til brug med 6GHz-spektret; den samme radio er dobbeltbetalt for enten 5GHz- eller 6GHz-forbindelser – så selvom en BCM4389-udstyret telefon kan tilsluttes samtidigt til et 2,4 GHz-netværk såvel som et 5GHz- eller 6GHz-netværk, kan den ikke oprette forbindelse til både 5GHz og 6GHz samtidigt.

Under antagelse af, at brug af 6GHz-spektret selvfølgelig er ratificeret, forventer vi, at nye modeller af virtual reality-headset designet til at parre med telefoner eller tablets til at anvende 6E ganske hurtigt. Det nye spektrums kombination af høj kapacitet, lav latenstid og lav rækkevidde og penetration (og dermed lav overbelastning) er stort set ideel til denne type forbindelse.