Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

Vi tog Red Hat’s blødende-kant desktop distribution for en udvidet spin.

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

Vi tog vores første indtryk af Fedora på en bar metal installere på HP Dragonfly Elite G1, ses her på en Moft Z folde laptop stå.

Dagens Linux distro anmeldelse er en jeg har været der ønsker at gøre i temmelig lang tid-Fedora Workstation. Fedora er en af de sværvægter desktop distributioner af Linux-verdenen, med et levende samfund og en stærk tilstedeværelse på hver open source-konvention, jeg nogensinde har deltaget. (Husk fysisk at deltage i arrangementer? Ars husker.)

Jeg har aldrig følt mig særlig tiltrukket af Fedora mig selv, fordi det er en blødning-kant distro-en målrettet til den meget nyeste software, muligvis på bekostning af stabilitet. Det er ikke, hvad jeg personligt ønsker i et operativsystem- jeg lave brudte ting professionelt; Jeg foretrækker ikke at ordne dem personligt mere end jeg er nødt til.

Men som en af de få distributioner ved hjælp af den næste generation Wayland display server som standard, Fedora gjorde mig meget nysgerrig faktisk. Selv om screenshots taget i hele denne gennemgang er af virtuelle maskiner, min første installation af Fedora Workstation (nogensinde!) var bare metal, på HP Dragonfly Elite G1.

En snak med Fedora projektleder Matthew Miller

Før jeg kom i gang med Fedora, satte jeg nogle følere på twitter for at se, om jeg kunne få en projektleder til at besvare nogle spørgsmål om distro. Matthew Miller var nådig nok til at reagere på en vis længde. (Interviewet er blevet let redigeret for længde og læsbarhed.)

Ars: Jeg er især interesseret i – og clueless om!- Wayland. Jeg har hørt det er den super fantastiske næste generation af vindue manager i årevis, men jeg har faktisk aldrig brugt det. Hvad skal jeg kigge efter for at se det til min bedste fordel?

Møller: Ok, så jeg bliver nødt til at blive lidt nørdet på denne ene. Men lad mig først give det måske overraskende svar for de fleste mennesker: når Wayland arbejder som det skal, vil du ikke engang mærke til det. Intet prangende eller nyt eller fantastisk overhovedet – bare bedre ydeevne og en glattere oplevelse.

Wayland er simpelthen en… lettere design [displayserver], der forbinder programmer mere direkte med hardwaren. Det kan også bedre drage fordel af moderne grafikkort, der giver mulighed for flimmer-fri animation og tårefri video. Og det gør det muligt for programmer at køre på den samme skærm, men isoleres fra hinanden – X11-designet gør det faktisk, så ethvert kørende program kan snuse på tastetryk, der er beregnet til et andet program. Dette gør det sikrere at køre sandkasseprogrammer, der kan være fra en kilde, der er mindre pålidelig, eller i det mindste at indeholde et kompromis fra at sprede sig til et andet program.

Derudover, da Wayland er, hvor udviklingen energi er, nye funktioner som hardware acceleration for Firefox og forbedringer af høj DPI rendering er kun tilgængelige der. Det er ikke, at disse ikke teoretisk kunne gøres i X11 (med en større indsats), det er bare, at ingen gør dette arbejde.

Alt dette betyder Wayland er absolut vejen frem, og vi gjorde Wayland standard fire år siden i Fedora 25. Men virkelig, forbedringerne er alle under kølerhjelmen. Du helt sikkert se entusiaster, for hvem dette er en big deal, men det er ligesom bil entusiaster taler om en ny motor design. For de fleste brugere, vil du se, hvad der svarer til bedre gas kilometertal og glattere ydeevne, men det vil ikke være noget, du rent faktisk direkte bekymrer sig om- og det er en god ting.

Ars: Jeg ville elske at høre dig tale om, hvordan Fedora sidder i Red Hat og samlede Linux økosystem-har du en direkte opstrøms?

Møller: Fedora er en af de få distributioner, som er i spidsen for en flod, at strække opstrøms / nedstrøms analogi. Faktisk vil jeg fortsætte med at strække – foråret i starten af en flod skaber ikke vand; at vandet kommer fra regn og sne smelter og så videre.

Ligeledes er de fleste af de software, der går i Fedora distribution er ikke skrevet af Fedora Project, men snarere i tusindvis af andre projekter som Linux-kernen, systemd, Wayland grafik stak, Firefox, GCC compiler, og så videre. Det er vores upstreams, og vi indsamler og integrere dem i det flow, der er Fedora distribution.

Ars: Hvor direkte er nedstrøms – hvis det er en nøjagtig beskrivelse – til CentOS og Red Hat Enterprise Linux?

Møller: Meget direkte! Hvert par år- nu officielt tre-Red Hat tager en udgivelse af Fedora OS og grene det ind i en alpha version af Red Hat Enterprise Linux. Vi arbejder faktisk på at gøre dette endnu mere gennemsigtigt.

Parallelt med den igangværende Fedora 33-udgivelse har vi et byggemiljø, der efterligner det, der bruges til RHEL (se https://fedoraproject.org/wiki/Changes/ELN_Buildroot_and_Compose), og målet er, at det i sidste ende skal flyde problemfrit ind i CentOS Stream, og den gren af CentOS Stream bliver derefter RHEL 9.0.

CentOS Stream som en mid-stage er ny. Traditionelle CentOS Linux plejede at være simpelthen en genopbygning af kilderne til RHEL, og meget langt nedstrøms. Så vi ser frem til denne nye tættere forhold til Fedora, som det udvikler sig!

Ars: Kan du fortælle mig om bedste praksis for slutbrugeren vedligeholdelse af en Fedora-system?

Møller: Jeg tror jeg har to svar på dette. For det første, hvis du er en person, der kan lide at pille ved dit system, er du velkommen til at gøre det. Du kan bryde ting, men det er sådan du lærer, og det er derfor, vi har et stort fællesskab, der vil hjælpe dig i denne rejse. Bring dine problemer til https://ask.fedoraproject.org!

For det andet, selv om, hvis du bare ønsker at bruge dit system … Intet problem. Fedora’s forskellige muligheder som Fedora Workstation er beregnet til slutbrugere, og dyb vedligeholdelse er ikke nødvendig. Sørg for at anvende opdateringer på regelmæssig basis, og du bør have mange års problemfri Linux.

Ars: Ændrer det nogen med langvarig brug? Hvad med opgraderinger?

Møller: For et par år siden, jeg ofte så folk bede om os at gøre Fedora enten har en langsigtet support udgave eller skifte til en rullende-release model, hvor opdateringer flow kontinuerligt, uden hele version opgraderinger.

Det slog mig som nysgerrig, fordi disse er næsten modsatte tilgange. Da jeg gravede ind i det, den virkelige bekymring er generelt, at folk er bange for opgraderinger: de synes som en masse arbejde med en masse potentiale for forstyrrelser.

Så vi har forsøgt at løse det direkte. Langsigtet støtte er meget dyrt at gennemføre- og Fedora er primært frivillige, der har begrænset tid.

En rullende udgivelse lyder godt, men Linux-distributioner integrere så meget opstrøms software, at det er uundgåeligt, at i sidste ende nogle store ændringer vil påvirke dig. Så en rullende udgivelse virkelig betyder, at disse opgradering overraskelser kan komme til enhver tid, og vi ønsker ikke at overraske vores brugere på en negativ måde.

Vi besluttede at holde os til vores seks måneders udgivelsesplan og fokusere på at gøre opdateringerne jævne. Dette fokus har arbejdet ud: Jeg opgraderede min vigtigste laptop fra Fedora Workstation 31 til 32, mens jeg spiste frokost, og jeg har set mange mennesker rapportering lignende oplevelser. Det er dybest set: tryk på knappen, komme tilbage til et opdateret system.

Vi opretholder en overlapning mellem understøttede udgivelser, så hvis du ikke er klar til ændringer, kan du springe en udgivelse og opgradering over en gang om året. Men generelt har vi arbejdet på at gøre det til noget særligt at holde os opdateret – og samtidig lægge i dine hænder præcis, hvornår du ønsker at gøre opdateringen.

Ars: Kan du fortælle mig om distroens overordnede projektmål og/eller mission statement?

Møller: Jeg håber du finder vores Mission og Fonde side nyttig på dette. Fedora er et fællesskabsprojekt, og vores mål er at gøre det muligt for interesserede teams at levere specifikke Linux-distributionsløsninger til områder, de holder af.

Den mest populære af disse er Fedora Workstation, vores vigtigste desktop tilbud-det team, der arbejder på dette ønsker at opbygge en poleret og veludviklet desktop operativsystem, der bringer magt open source til alle, der ønsker det.

Vi har også Fedora CoreOS, til næste generations beregningsklynger og containerbaserede arbejdsgange i serverrummet. Og Fedora IoT tager noget af den teknologi, der er udviklet til CoreOS, og bringer den til edge computing og mindre ARM-enheder, der kan drive din automatisering i hjemmet eller dataindsamling og -behandling i marken.

Men vi opfordrer også til langt mere niche anvendelser virkelig skræddersyet til specifikke tilfælde. For eksempel, nyt med Fedora 32 vi har en Computational Neuroscience Lab. Det viser sig, at en masse frivillige i Fedora arbejde på dette område, og de besluttede at arbejde sammen om at lave en samling af de vigtige open source-software, de bruger til deres arbejde, så andre forskere kan få produktive hurtigt. Fedora Jam er nøjagtig det samme, men for et publikum af musikere og lydentusiaster.

Jeg er naturligvis meget glad for at se store succeser for Fedora Workstation, Fedora CoreOS, og Fedora IoT-den seneste Lenovo meddelelse er enorm!-men i sidste ende måler jeg succes for Fedora som et projekt i, hvor godt vi gør på at fremme disse forskellige samfund af interesse, og hvordan vi opbygger et samarbejdsmiljø, så hvert hold kan vokse deres egne brugersamfund som en del af Fedora som helhed.

Installation af Fedora Workstation 32

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
 • Næsten hver Linux distro installere starter med tastatur valg. Fedora’s ser lidt pænere end de fleste. Jim Salter
 • Når du har valgt et tastatur, bliver du mødt med et advarsels-/opmærksomhedsikon over “Installationsdestination”. Mærkelig måde at føre brugeren ned en helt normal vej, men okay. Jim Salter
 • Hvis du klikker på advarselsikonet, åbnes os til menuen Destination, som har valgt automatisk konfiguration på forhånd. Vi kan bare klikke på “Færdig” her, hvis vi ikke ønsker at få fancy. Jim Salter
 • Jeg tog et nysgerrigt kig på Blivet “avanceret GUI” partitioner. Ser både i stand og ligetil. Jim Salter
 • Selv om jeg stak på Blivet manuel partitioner, jeg annulleret ud og igen valgt standard automatisk layout. Jim Salter
 • Når du er færdig stikke på disken layout, Fedora installationen begynder. Det føltes lidt pokey, men ellers var unremarkable. Jim Salter

Jeg brugte omkring en time at lege med Fedora Workstation på bare metal-en HP Dragonfly Elite G1 laptop-før spinning det op som en VM på min vigtigste arbejdsstation. Men screenshots er meget nemmere at administrere og pænere ud end billeder af en bærbar computer skærm, så det er hvad du vil se her.

Når du vælger dit tastaturlayout, viser Fedora behovet for at vælge et disklayout på en foruroligende måde – i stedet for bare at føre dig ind på skærmen, kaster det et fejl-/advarselsikon mod dig. Hvis du klikker på advarselsikonet, vises du til Installationsdestination, hvor du finder en automatisk diskpartitioner på forhånd valgt. Du kan bare klikke på “gjort” her for at acceptere det automatiske layout, eller du kan partitionere dine diske og vælge filsystemer manuelt.

Jeg stak på den avancerede opsætning-en GUI kaldet Blivet-, der så både ligetil og i stand. I sidste ende, jeg annulleret ud af Blivet og genvalgt den automatiske partitioner for at få en idé om, hvad en standard Fedora installere ville virkelig se ud.

Disklayout

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Diske måler kapaciteten i GB, ligesom harddiskleverandører gør…

Fedoras standarddisklayout viste sig at være en relativt lille ext4-startpartition – 1,1 GB på en virtuel 40 GB-disk – mens resten af disken blev konfigureret som en fysisk LVM-diskenhed.

Inden for LVM volumen besætter størstedelen af disken, blev 4GB tildelt som swap (matcher min VM’s RAM), og de andre 36GB som en ext4 rod filsystem. Interessant, Fedora’s “Diske” ansøgning, som jeg brugte til at undersøge layoutet på min frisk installeret VM-vælger at vise størrelser i beføjelser-of-ti GB, ikke beføjelser-of-to GiB.

Dette matcher de marketingvenlige store tal harddisk leverandører kan lide at bruge, men sammenstød med de fleste andre programmer, og de fleste brugeres forventninger. Selv om den version af Gnome Files installeret på Fedora også rapporter i GB, når vi falder til terminalen og se på fdisk, ser vi det rapportering i GiB, som det normalt ville.

Første indtryk

Jeg tilbragte omkring en time at lege med Fedora 32 på HP Dragonfly Elite G1, for det meste forsøger at få en fornemmelse af, om dens næste gen Wayland display server følte usædvanligt “hurtig og glat.” Jeg åbnede og lukkede masser af vinduer, slæbte dem rundt på skrivebordet, og spillede en formentlig usund mængde WWE videoer på YouTube i standard Firefox installation. (Døm ikke – de har masser af hurtig handling, uden CGI.)

Jeg kan ikke ærligt sige, at Wayland gjorde indtryk på mig. Mens skærmen helt sikkert følte bidsk, og der var ingen skærm rive problemer under videoafspilning, ville jeg ikke forvente, at der skal være, jeg tilbragte betydelig tid med den samme bærbare computer, der kører Ubuntu 19,10, ved hjælp af Xorg display server, og det havde ikke nogen problemer enten. Wayland kan gøre en forskel på mindre hardware – dette er en otte-generations i7 – men det syntes ikke at registrere på en hurtig bærbar computer ene eller anden måde.

Ubuntu vs Fedora drag race-side-by-side reboot, efterfulgt af Firefox ansøgning lanceringen.

Hvad jeg lagde mærke til, desværre, var, at Fedora følte mærkbart mere træg, end jeg var vant til. Menneskelige opfattelse kan være vanskelig og upålidelige, og jeg havde faktisk ikke brugt Ubuntu på denne hardware siden gennemgå det i januar,så jeg oprettet et par identisk klargjort VM’er, en med Fedora 32 og en med Ubuntu 20,04, og løb en “drag race” på min Ryzen 7 3700X arbejdsstation.

Hver VM havde fire CPU tråde, 4GB RAM, og en 40GB rå opbakning fil hostet på en ZFS spejl vdev, selv på et par Samsung 860 Pro 2TB SSD’er. Jeg indledte en genstart på hver VM først- og på trods af at klikke Fedora’s genstart knap før Ubuntu’s, Ubuntu kom til skrivebordet mærkbart hurtigere. En lignende test med en første lancering af Firefox efter genstart kom også i hurtigere på Ubuntu. Dette bekræftede min “seat-of-the-pants” indtryk på den bærbare computer selv-Fedora kan være en smule langsommere end Ubuntu med nogle opgaver.

Omarrangere løfteraketten

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
En helt ny Fedora installation ser temmelig nøgne.

Fedora’s konfiguration af Gnome3 skrivebordet er meget tættere på opstrøms, end jeg er vant til, og jeg kan ikke sige, at jeg virkelig nyder Gnome projektets standarder. Især er løfteraketten ikke synlig uden at klikke på “Aktiviteter” i den globale øverste menulinje, som bare driver mig skrupskør.

Jeg vidste, at dette bør være let fixable, og en hurtig søgning på internettet efter “fedora show launcher” senere, jeg ledes til gnome-extensions.org at installere Dash til Dock udvidelse. Dette er en smertefri og hurtig proces i Fedora, ved hjælp af Firefox-browseren-udvidelsen kan downloades, installeres og aktiveres direkte fra selve websiden.

Desværre, efter installation Dash til Dock jeg stadig havde klager. Især, løfteraketstadig auto-skjuler sig bag maksimerede vinduer. Jeg kender en masse mennesker, der kan lide denne adfærd, men jeg er ikke en af dem. Det næste skridt var at tjekke Dash til Dock’s indstillinger- og for at gøre det, jeg havde brug for at installere Gnome Tweaks.

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

Den sysadmin i mig styrtede til terminalen, at dnf søgning gnome | grep tweak, så dnf installere gnome-tweaks, men …

Jeg er glad for at sige, at Software Center er et sted, fedora decideret ikke føler træg. Jeg er vant til Software Center på Ubuntu følelse underligt laggy-men det var hurtig og lydhør i Fedora. Søgning efter “gnome tweak” bragte mig direkte til gnome-tweaks pakke, og klikke på Installer downloadet og installeret det lige så hurtigt og gnidningsløst som ved hjælp af Fedora’s pakke manager i Terminal ville have.dnf

Jeg havde flere problemer med at finde Gnome Tweaks efter det blev installeret. Der er en nysgerrig intermitterende display bug, når det kommer til Utilities mappe i Applications-på både Dragonfly Elite G1 laptop og min virtuelle maskine, den nederste række af mappen blev hugget af, skjule navnene på den sidste række af ikoner helt. Ingen mængde rulle op og ned ville bringe dem til syne, og svævende over dem ikke gyde en popup, enten.

Efter en systemopdatering og genstart, fejlen løst sig selv uden synlig grund, og Tweaks var endelig synlig i den sidste position af Utilities mappe. Et par genstarter senere, fejlen desværre dukket op igen- og den sidste række af ikoner havde ingen synlige etiketter igen. De er i det mindste synlige,så forhåbentlig brugere vil lære at genkende dem ved ikonet og uden tekstetiketten.

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

Under Indstillingen Udvidelser af Tweaks ser vi Dash to Dock og et gearikon, som vil føre os til indstillingerne.

Når jeg endelig var i Tweaks applet, fandt jeg Dock til Dash under sin Extensions fanen.

Først har jeg deaktiveret “Intelligent autohide” for at holde løfteraket permanent synlig. Dette bragte løfteraket tilbage ud, og en maksimeret Firefox vindue, der havde været skjult det flyttet og forankret til sin højre i stedet.

Dette efterlod mig med grimme “huller” til skrivebordet tapet over og under løfteraketten, men Dock til Dash har en “panel mode” afkrydsningsfeltet, der løser det, udvide løfteraket til toppen og bunden af skærmen. Endelig skar jeg ikonstørrelsen i halve – fra 48 px til 24 px – og alle mine problemer blev løst. Nå, de fleste af dem, det stadig irriterer mig, at der ikke er nogen minimere eller maksimere knapper til ansøgning vinduer-bare en tæt knap. Du kan maksimere ved at dobbeltklikke på titellinjen.

Vil det Chrome?

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Ikke overraskende, Google “Chrome” bringer dig direkte til Google Chrome.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Hvis du klikker på “Download Chrome” tager dig til standard Linux download side, som beder dig om at vælge mellem “Debian / Ubuntu” og “Fedora / openSUSE.”
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
På Ubuntu, jeg altid gemme deb og derefter ramte Terminal til manuelt at installere det med dpkg-i. Men til gennemgang formål, lad jeg Software Center opsnappe RPM her.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Fedora’s Software Center er virkelig meget snappier end jeg er vant til i Ubuntu, og denne landing dialog viste næsten øjeblikkeligt.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Chrome viser, hvor du ville forvente det, i Applikationer.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Ta-da – Chrome! I modsætning til Firefox, åbnede Chrome meget hurtigt faktisk på Fedora-lige så hurtigt som det ville på Ubuntu.

Det korte svar på det spørgsmål, jeg stiller af enhver distro – vil det Chrome?-er “ja, og nemt.” Hvis du klikker på den store blå installationsknap på Chromes landingswebside i Firefox, bliver du bedt om at vælge en .deb eller en .rpm med rpm-programmet mærket som for “Fedora/openSUSE”. Simpelt nok.

Derfra bliver du spurgt, om du vil have Softwareinstallation (et undersæt af Software Center) til at opfange og åbne omdrejningstal for dig. Normalt på Ubuntu, ville jeg falde her, gemme .deb, og installere det manuelt fra terminalen ved hjælp af-ikke fordi jeg er en 31337 sysadmin, men fordi Software Center er underligt laggy og langsom på Ubuntu. Men med nye distributioner kan du prøve nye ting – så jeg tillod, at softwareinstallation kunne åbne den.dpkg -i

Til min behagelige overraskelse, Software Install fyret op meget hurtigt faktisk, viser mig Chromes landing dialog uden ventetid. Hvis du klikker på Installer igen herfra fik mig til at ophøje. Efter fodring elevation dialog min adgangskode, Chrome straks installeret, lige så hurtigt og problemfrit som det ville fra kommandolinjen.

Interessant, Chrome selve programmet selv lanceret meget hurtigt-lige så hurtigt som jeg ville forvente Ubuntu til, og i virkeligheden en anden improviseret “drag race” viste ingen forskel mellem de to. Dette efterlader mig til at konkludere, at forskellen i Firefox 76.0.1 lanceringen gange mellem de to distributioner ikke skyldes en uundgåelig træghed af distro som helhed, men blot en emballage særhed.

Vil det ZFS?

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

Søgning på internettet efter “fedora zfs” fører dig direkte til OpenZFS projektets wiki.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Kun tre eller fire kommandoer – synes temmelig ligetil!
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Okay- lad os installere OpenZFS! (Side note: dnf kan du fodre det en WEBADRESSE? Huh.)
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Okay, nu hvor vi har downloadet og verificeret, kan vi installere den faktiske pakke sammen med kerneoverskrifterne.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Ja, vi var nødt til at dnf swap zfs-sikring zfs så godt, og det udløste en metrisk ton af nye afhængighed installationer.
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32

Desværre zpool status fortalte mig, at zfs kerne modul ikke var indlæst,og både modprobe zfs og dkms installere gav mig fejl, også.

Kom ZFS arbejder på Fedora viste sig at være en meget større akkord. Finde Fedora installationsvejledning på OpenZFS wiki var slet ikke svært, og på overfladen, de så temmelig ligetil-download pakke oplysninger med, derefter installere pakken selv med, så hvis det er nødvendigt bytte ud Fedora’s egen indfødte pakke til OpenZFS pakke i ‘s afhængighed manager.dnfdnfzfs-fusezfsdnf

Virkeligheden var en hel del grimmere end det, desværre. Efter installation af pakken, kommandolinjen hjælpeprogrammer var til stede på systemet, men de klagede over, at kernen modulet ikke var indlæst. Jeg havde ikke bemærket en DKMS modul bygning i løbet af de første par trin, så jeg regnede måske jeg havde brug for at gøre det alligevel, som til min overraskelse, trak i en absolut ton af afhængigheder.zfsdnf swap zfs-fuse zfs

Efter alle de afhængigheder installeret, jeg prøvede at køre igen, stadig uden glæde og en klage, der ikke var indlæst. Hverken eller produceret resultater, med sidstnævnte klager over, at kernen overskrifter ikke var tilgængelige. Kernel overskrifter er i en pakke kreativt navngivet, og hvad jeg havde installeret var, så jeg prøvede en direkte installation, men ifølge Fedora, headers var allerede installeret. Godt… Crap.zpool statuszfs.komodprobe zfsdkms --force install zfs/0.8.4kernel-headerskernel-devel

På dette punkt, besluttede jeg at gøre en fuld , håber, at det måske ville udløse en løsning på problemet. Det gjorde ikke lave noget zfs-relaterede-men det gjorde helt bryde Dash til Dock Gnome udvidelse jeg havde installeret, og min løfteraket forsvandt igen. Visning af udvidelsen i Tweaks, var det fejlet ud, så jeg sukkede og gav Fedora VM den trofaste tre-finger salute. Måske tingene ville se bedre ud efter en genstart.dnf update

, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
, Linux distro anmeldelse: Fedora Workstation 32
Efter en genstart, zfs modulet stadig ikke var indlæst … men det gjorde belastning, når de bliver bedt om at, ingen tvungen DKMS genopbygge påkrævet. Yay!

Efter en genstart, zfs kerne modulet stadig ikke var indlæst … men denne gang, en manual faktisk arbejdede, og modulet indlæst med succes. Yay! Oprettelse af en test pulje fra sparsomme filer i også fungerede fint; vi endelig har en funktionel ZFS på Fedora!modprobe zfs/tmp

Godt… Mest. Efter en genstart blev modulet stadig ikke indlæst automatisk. Søgning på internettet for oplysninger om Fedora og automatisk lastning ZFS moduler fører til et ton af fejlrapporter og løsninger, der gør det klart, at jeg ikke var den eneste skrabe mit hoved. Jeg ønskede ikke at skulle skrive min egen tjeneste bare for at indlæse en kerne modul!zfs.kosystemd

Manuelt gør en stadig ikke løse tingene- efter en anden genstart, stadig ingen modul indlæst. Endelig stødte jeg på en fejlrapport, der foreslog, at hvis du manuelt indlæst kernen modulet én gang, så skabte en pulje, at standard systemd timere rent faktisk ville arbejde, indlæse modulet, og importere puljen. Det bemærkede endvidere, at dette kun fungerede med en egentlig disk fra – ikke med sparsomme filer.systemctl enable zfs-mount ; systemctl enable zfs-import-cache ; systemctl enable zfs-import-scan/dev

Så jeg har tilføjet en anden disk til min VM på, gjorde en og en, og genstartet igen … og sikker nok, denne gang ZFS modulet blev indlæst, og en viste min lille baby pool uden yderligere klager./dev/vdbsudo modprobe zfssudo zpool create test /dev/vdbzpool status

Selv om vi endelig fik ZFS arbejder, er det meget klarere for mig nu, hvorfor folk, der ikke bruger Ubuntu tendens til at rapportere ZFS på Linux som værende vakkelvorn. Det har været i bedre form end dette under Ubuntu i omkring et årti, selv før Canonical tilføjet en ZFS pakke til sine egne repoer, zfsonlinux PPA “bare arbejdet” med intet mere end en og Bob er din onkel, ingen yderligere faffing om.apt-get install zfsutils-linux

Konklusioner

Fedora er en temmelig anderledes bæst end hvad jeg er vant til fra min Ubuntu daglige chauffører. Det er meget tættere på Gnome opstrøms end Ubuntu er … og mens nogle mennesker måske gerne, at jeg opdagede, at jeg virkelig ikke.

Brugen af Wayland display server i stedet for den meget ældre Xorg gjorde ikke meget forskel på i7-drevne HP Dragonfly Elite G1 jeg testede det på. Windows slæbte uden problemer, og videoer var rivefri – men de havde også været på en Xorg-drevet distribution. Jeg tror ikke, Wayland er en stor drage for mig personligt- i hvert fald ikke endnu. Jeg er mere end tilfreds med at lade det koge, hvor meget længere det skal, før det lykkes at fortrænge Xorg.

For det meste- og til min overraskelse-Fedora følte sig mere træg, end jeg er vant til. Genstarter var betydeligt langsommere og Firefox ansøgning lancerer laggier end Ubuntu på samme hardware, og jeg tror på, f.eks Clear Linux eller GhostBSD enten. Der var undtagelser fra denne regel, selv om-Gnome’s Software Center var meget snappier på Fedora, end jeg er vant til i Ubuntu.

Jeg er usandsynligt, at skifte til Fedora helst snart, men hvis jeg gjorde, ville det sandsynligvis være for Matthew Miller’s løfte om rutine, smertefri seks-måneders opgraderinger. Jeg plejer at holde sig til Ubuntu’s hver-to-årige LTS (Long Term Support) udgivelser, fordi jeg ikke kan lide brudte ting. Så igen, jeg stødte på mere brudt ting bare i løbet af en daglig pakke opgradering her end jeg havde forventet.

Fedora er nok bedst egnet til folk, der kan lide at pille og få virkelig, virkelig antsy hvis de ikke har den absolutte nyeste version af hver softwarepakke. Både dens depoter og dens kerne tendens til at få opdateret betydeligt hurtigere end Ubuntu’s. For eksempel, selv om Ubuntu 20,04 er mindre end en måned gammel, Fedora 32 allerede har en nyere kerne-5.6.12, til Ubuntu’s 5.4.0.

Det gode

 • Det er rart at se den absolut nyeste kerne, der vises så hurtigt – kerner er mindre tilbøjelige til at være buggy end de fleste software, og nye kerner betyder mere ny hardware understøttet
 • Software Center er betydeligt pænere at bruge, end jeg er vant til, uden forsinkelse eller træghed
 • Med seks måneders udgivelsescyklusser og ingen LTS tager Fedora-projektet lokale opgraderinger meget alvorligt
 • Flygtninge fra andre distributioner kan for det meste gøre Fedora udseende og føle sig “som hjemme” med et par udvidelser og et par klik

Den dårlige

 • Samlet træg fornemmelse i forhold til Ubuntu-langsommere genstarter, langsommere lancering af nogle programmer
 • Hvis du er en ZFS fan, støtte til det i Fedora føles anden klasse i bedste fald

Den grimme

 • Dash til Dock bryde efter en og opholder sig brudt, indtil en genstart var foruroligendednf update
 • Ingen minimering eller maksimering af knapper på vinduer
 • Mindre, periodiske visningsfejl i Programmer

Related Posts

© All Right Reserved