Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget

Den i9-10900K numre er bedre end Intels glansløse PR førte os til at forvente.

, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget
Forstørre / Intels skinnende nye 5,3-ish, måske, men sandsynligvis ikke-GHz CPU ses her kører på en Gigabyte AORUS Z490 Master bord, på en Praxis vådbænk chassis, med den fremragende NZXT Kraken væske køler.

Vi endelig fik vores snusket poter på flagskibet SKU af Intels nye Comet Lake desktop-processorer-den (sorta) 5.3GHz, (langt over) 125W TDP i9-10900K. Intels ekstremt glansløse performance marketing fik os til at tro, at processoren sandsynligvis ville være lidt, hvis nogen forbedring i forhold til sidste års i9-9900K-men heldigvis, det er ikke tilfældet.

Det mere bekymrende for Team Blue er, at det ikke kun konkurrerer med sine egne CPU’er. Intels virkelige konkurrence er ikke sig selv, det er AMD-og for nu i det mindste, er virksomheden stadig kæmper for at holde hovedet oven vande.

Ydeevne

, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget

, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget

, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så megetDen i9-10900K tygger sig vej gennem Cinebench R20’s rendering scene hurtigt. Dens Cinebench score er næsten præcis, at en Threadripper 1950x-næppe nuværende, men stadig imponerende for en forholdsvis normal desktop CPU.
SPECS ET OVERBLIK: CORE I9-10900K, SOM TESTET
OS (OS)Windows 10 Professional
CPU10-core Intel Core i9-10900K – forventet detail ~$525
RAM64GB Corsair Dominator Platinum RGB DDR4 3200 –$400 hos Amazon
GPUIntel UHD 630 indbygget iGPU
HDDSamsung 860 Pro 1TB SSD –$275 hos Amazon
BUNDKORTGigabyte AORUS Z490 Master –$390 på Amazon
KØLINGNZXT Kraken X63 væskekøler med 280 mm radiator – $150 hos Amazon
PSUEVGA 850GQ Semi Modular PSU –$130 hos Amazon
CHASSISPraxis Wetbench test chassis -$200 hos Amazon
PRIS SOM TESTET▼$2.060

Intels nye flagskib i9 desktop CPU er, som du ville forvente, meget hurtigt faktisk. Også som du ville forvente, for det meste sin Ryzen 9 3950X tilsvarende spark sand i ansigtet og løber væk griner.

Hvad vi absolut ikke forvente, da Intels glansløse markedsføring omkring chippen, er, hvor godt det stakke op mod sin egen forgænger. Selv om den version af den lovede “op til 5.3GHz”, som vi så, var kun 5.1GHz, i9-10900K stadig repræsenterer en meget sund 34-procent generation-on-generation forbedring versus sidste års i9-9900K i alle-gevind Cinebench R20 test.

, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget
, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget
, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget

Sammenligningen med Ryzen 9 3950X sandsynligvis ikke vil overraske nogen Ars regulars-Intel får sin røv udleveret til det, og ingen for høfligt, i enhver flertrådede benchmark. På den anden side, Intel ekes ud en sejr, omend en meget smal en-på enkelt-gevind version af Cinebench R20 arbejdsbyrde.

Der er virkelig ikke meget at vælge imellem i single-threaded Cinebench, som- mens en noget specifik og smal model- er nok den mest hensigtsmæssige generelle formål model for single-threaded gaming ydeevne. Hvis du ønsker at tage den enkelttrådede krone hjem, i9-10900K er din processor. Vi er bare slet ikke sikker på det er værd at handwaving væk en knusende forskel på flertrådede præstationer til at tage denne ene meget smal sejr.

Om, at clock hastighed

Passmark CPUinfo, HWinfo64 og Intels egen XTU blev enige om én ting – vores i9-10900K brød aldrig 5,12 GHz på nogen kerne. Denne sats matcher den forventede single-core Turbo hastighed, men lever ikke op til de “op til” løfter, vi så for Turbo Boost Max og Thermal Velocity Boost-som skulle give os en anden 100MHz boost, for en samlet “op til” på 5.3GHz, så længe termisk virkelighed tilladt det.

Med en udendørs rig parret med en NZXT Kraken væskekøler og 280mm radiator, tror vi ikke, at mange brugere vil gøre det bedre, end vi gjorde på den termiske kapacitet. Så vi kontaktede vores Intel-kontakter. Intel Performance Maximizer-softwaren er ikke tilgængelig for i9-10900K endnu – men vi skulle ikke have haft brug for den. Intel Extreme Tuning Utility (XTU) var tilgængelig, men lidet formålstjenlig- ethvert forsøg på at rode med uret multiplikator resulterede i en umiddelbart ustabil system. Bumping basen clock sats forsigtigt øget basishastigheder, men gjorde intet for at forbedre den maksimale hastighed opnået, og det hjalp ikke vores benchmark score, enten.

Intet af dette er sandsynligt, at sagen meget. Intel var villig til at dele sin egen interne Cinebench R20 testscores med os- vores var lidt bedre end Intels på flertrådede, og de var lidt værre end selskabets på single-threaded. Vi formoder, at flertrådede vinde på vores ende skyldes vores NZXT Kraken køligere, og single-threaded vinde på Intels er en luck-of-the-draw bedre individuelle CPU ud af bin. Disse ting sker.

Også under kategorien “disse ting ske”-den særlige i9-10900K enhed, vi fik har en mildt defekt UHD 630 integreret GPU. Systemet er helt stabil gør enhver normal opgave, eller mens stress teste den absolutte crap ud af CPU i timevis, men omkring 10 minutter i enhver GPU stress-test benchmark, systemet låser op. Vi vil gerne understrege, at der ikke er nogen grund til at påtage sig et problem i hele i9-10900 linje på grund af dette-fejlbehæftede CPU’er er temmelig sjældne, men de sker; hvis dette var et detailkøb, ville det bare være gået tilbage til Intel under garanti.

Kraft og varme

, Intels nye i9-10900K – hurtigt, ja; konkurrencedygtige, ikke så meget
Læs ’em og græde-systemet får op til 336W at-the-wall magt under Cinebench test. (Det desktop-inaktive på 70W.)

Når det kommer til varmeproduktion og strømforbrug, i9-10900K er ikke ligefrem sparsommelig- men det er heller ikke threadripper. Vores testsystem desktop-tomgang på 70W på væggen og maxed ud på 336W under benchmarking. Mens dette er at-the-wall magt, det svarer ganske godt med, hvad vi forventede-et sted i nærheden af 270W + på CPU under fuld, vedvarende belastning.

Dette er naturligvis mærkbart højere end Intels specificerede 125W TDP-men nu ved vi alle bedre end at tro, du vil få maksimal ydeevne ud af en Intel CPU kører på kun sin angivne TDP, hvilket er tilstrækkeligt til all-core base ur alene.

Den gode nyhed er, selv om i9-10900K drikker mere strøm end enten sin i9-9900K forgænger eller dens nærmeste konkurrent-Ryzen 9 3950X, med en 105W TDP og en all-core, full-power draw på omkring 145W-det er stadig ingen Threadripper. Kraken behøvede aldrig at gå i løvblæsertilstand for at holde i9-10900K køligt – så med den rigtige køler er det i det mindste muligt at dele et lille kontor med det.

Konklusioner

Den i9-10900K er på den høje ende af “hvad vi forventede” rækkevidde. Det er en meget betydelig forbedring fra år til år i forhold til sidste års i9-9900K, med – til vores overraskelse – en større all-cores end single-core-performance stigning.

Desværre er det stadig ikke kan konkurrere godt med sin Team Red konkurrence-AMD’s Ryzen 9 3950x kom ud først, bruger mindre strøm, drastisk overgår det i flertrådede arbejdsbyrder, og er kun 3,0 procent langsommere på en enkelt-gevind Cinebench R20 test.

Hvis i9-10900K var en drop-in erstatning for tidligere i7 og i9 rigge, sin stærke år-til-år performance boost kunne være værd at spare penge på et nyt bundkort og bare plopping den nye CPU i en eksisterende rig. Desværre er det ikke tilfældet, selv hvis du kører en i9-9900K, du vil få brug for en helt ny bundkort til i9-10900K, på et absolut minimum-på hvilket tidspunkt, kan du lige så godt bare gå videre og købe Ryzen.

Det gode

  • Uventet stærk resultatforbedring fra år til år
  • Behøver ikke at vende en 280mm radiator i en løvblæser til at holde hovedet koldt
  • Hvis du vil have den hurtigste Intel desktop / gaming CPU, har du fundet det

Den dårlige

  • Højere strømforbrug/varmeproduktion end Ryzen 9 3950X
  • 39 procent hurtigere flertrådede Ryzen 9 3950X lyder meget bedre for os end 3 procent hurtigere single-threaded i9-10900K
  • Gå videre og kast det gamle bundkort, Intel fans-det har nået slutningen af linjen

Den grimme

  • Vi kommer sandsynligvis til at se endnu et år med 14nm+++++++++++++++++++ fra Intel i 2021, desværre

Related Posts

© All Right Reserved