OpenSignal sammenligner 5G-oplevelser på tværs af ti store luftfartsselskaber

Færre forbindelser pr. tårn fører til en bedre oplevelse, uanset om det er 5G eller ej.

, OpenSignal sammenligner 5G-oplevelser på tværs af ti store luftfartsselskaber

Forstørre / 5G, Rocket House, Pew-Pew! Giver det mening? Nej. Er det kanal de sædvanlige åndeløs 5G markedsføring materialer?

Telecomm analytics firma OpenSignal udgivet en rapport i sidste uge analysere forbindelsen oplevelse af 5G-brugere over hele verden, på ti forskellige udbydere. Desværre – og typisk for 5G – er kildedataene så forvirrede, at det er svært at drage meningsfulde konklusioner af resultaterne.

I USA er Verizon det eneste luftfartsselskab, der har indsat en betydelig millimeter-bølge (5G FR2, forskellige bands fra 24GHz til 40GHz) netværk-og i virkeligheden, i øjeblikket Verizon er kun at implementere 5G FR2, hvilket er grunden til deres gennemsnitlige 5G download hastighed bar springer ud af diagrammet, på 506Mbps. 5G er en protokol, ikke en bølgelængde-og de ekstreme høje hastigheder og lave ventetider luftfartsselskaber og OEM leverandører fremme så stærkt kommer med højfrekvent, kort bølgelængde FR2 spektrum, ikke med protokollen selv.

De andre luftfartsselskaber i diagrammet anvender 5G i FR1-området – de samme frekvenser, der allerede er i brug for 2G-, 3G- og 4G-forbindelser. FR1-spektret løber mellem 600 MHz og 4,7 GHz og opdeles yderligere uformelt som “low band” – 1GHz og mindre med fremragende rækkevidde, men dårlig overførselshastighed og ventetid – og “mid band”, fra 1 GHz til 6GHz, med forbedret overførselshastighed og ventetid, men mindre rækkevidde.

Udbydere, der implementerer 5G FR1 i midten af båndet (f.eks.

Men det er hurtigere end 4G, ikke?

OpenSignal har et andet diagram, der viser alle luftfartsselskabernes brugere at få meget hurtigere downloads på 5G, end de gør på 4G-AT & T-brugere gennemsnit 32.7Mbps på 4G, og 62.7Mbps på 5G, for eksempel. Desværre, dette siger mere om den tilsluttede befolkningstæthed, end den gør om selve protokollen-der er meget få brugere med 5G stand telefoner lige nu, så de får gavn af langt mindre spektrum overbelastning.

4G-standarden angiver allerede downloadhastigheder på 100 Mbps til klienter i bevægelse og 1 Gbps for stationære klienter. Selv Verizon’s millimeter-bølge-only hastighed testresultater er betydeligt langsommere end de maksimum, der er blevet defineret for 4G i et årti.

For de fleste mennesker er den virkelige flaskehals for deres mobildataoverførselsmængde slet ikke protokollen – det er antallet af andre trådløse kunder, de skal dele spektret med. Rettelsen til det er ikke nødvendigvis en protokolændring, det er bare flere tårne – og frekvenser med kortere rækkevidde, så mindre broadcast- og kollisionsdomæner kan være. Færre forbindelser pr. tårn betyder mere gennemløb og lavere ventetid til hver af de resterende forbindelser.

Dette er ikke til at sige, at 5G er værdiløs-selv på samme spektrum, 5G-protokollen tilbyder lavere ventetid end tidligere protokoller. Med luftlatensevne i 10ms rækkevidde og samlede latenstid på ~ ~ 30ms, vil de fleste 5G FR1 netværk har en 30-50% latensfordel i forhold til eksisterende 4G-netværk. Lavere ventetid betyder snappier webside lastning, bedre spil, og generelt bedre skala i tætte miljøer.

5G er stadig svært at finde

Den sidste, grimme sandhed om 5G er, at meget få mennesker får konsekvent brug af det. Ifølge OpenSignal, T-Mobile fører verden i 5G tilgængelighed-på mindre end 20% tilgængelighed for sine 5G-kompatible brugere.

Verizon – som, kan du huske, kun anvender millimeter-bølge 5G -stier pakken på kun 0,5% tilgængelighed. Disse tal hammer hjem det punkt, vi gjorde tidligere om hastigheder- vi har ingen mulighed for at vide, hvad hastigheder vil virkelig være som endnu, fordi så få mennesker er i stand til at bruge tjenesten. Efterhånden som flere får 5G-aktiverede telefoner, og luftfartsselskaberne skifter flere af deres operationer over til 5G, vil vi se gennemsnitshastigheden pr. bruger falde tilsvarende.

Præcis hvor langt disse per-bruger hastigheder vil falde, ved vi ikke endnu, men vi kan være sikre på, at low-band og mid-band 5G-forbindelser ikke vil fortsætte med at tilbyde dobbelt gennemløb af 4G-forbindelser på lignende bands, når 5G bliver normen.

Related Posts

© All Right Reserved. 2020 - 2025