TrueNAS er ikke at opgive BSD-men det er ved at vedtage Linux

Virksomhedens udviklingsprojekt TrueNAS Scale er baseret på Debian 11.

, TrueNAS er ikke at opgive BSD-men det er ved at vedtage Linux

Forstørre / Pingviner og hajer, der lever sammen i perfekt harmoni-hvad en vidunderlig verden vil det være!

Til overraskelse – og sandsynligvis bestyrtelse – af BSD-fans overalt bygger FreeNAS-leverandøren ixSystems en ny version af sit kerneprodukt, TrueNAS,oven på Debian Linux.

Denne uges TrueNAS Scale meddelelse bygger på selskabets marts meddelelse om, at dens kommercielle projekt TrueNAS og dets samfund projekt FreeNAS ville blive fusioneret i en fælles base. Faktisk vil alle NAS-projekter fra ixSystems være TrueNAS varianter, der bevæger sig fremad, med den gratis version er TrueNAS Core, det nye Debian-baserede projekt bliver TrueNAS Scale, og det kommercielle projekt forbliver simpelthen TrueNAS.

Virksomheden er stadig ved at blive koket om de overordnede mål for det nye projekt, med den store fingerpeg er, at “SCALE” bruges som et akronym. Morgan Littlewood, ixSystems ‘senior vice president for projektledelse og forretningsudvikling, udvidet på dette til Ars lidt længere i en e-mail udveksling i dag:

Scale-out : Selvforklarende … højere kapacitet og båndbredde. Effektivt giver en skalering ZFS kapacitet.
Converged: Compute og Storage integreret.. det er effektivt Open Source Hyperconverged infrastruktur med compute-only og

opbevaring-only muligheder Enctive-Active: Alle gode klynger bør ikke have nedetid

Linux Container: Støtte til indfødte Linux apps … via Docker og Kubernetes

Easy: Ligesom standard TrueNAS, ønsker at forenkle implementering og administration

Sammenlignet med andre TrueNAS-udgaver:

TrueNAS CORE: Enkelt node med SAS-udvidelse. Enkel at implementere og betjene med plugins. Lav pris enkelt node opbevaring (typisk < 1 PB)

TrueNAS Enterprise: Dual node, delt lager, Scale-up til 10 + PB. Laveste omkostninger HA opbevaring op til 10PB.
TrueNAS SCALE: Multi-node scale-out storage med konvergens (Linux-containere og KVM VM’er). Lagring af klyngeopdelte grupperede grupper >100PB.

Alle udgaver kan administreres via TrueCommand. Det samme firma kan bruge alle udgaver. Enterprise og SCALE vil have vores Bronze / Silver / Gold support muligheder.

Da vi bruger ZFS på hver, vil der være datamobilitet mellem disse udgaver. Alle udgaver kan køre på vores standardplatforme.

Vi ser allerede frem til den nye forenede TrueNAS Core nærmer frigivelse status; Vi har testet tekniske dagblade og mener, at vi allerede ser kodebasen forening mellem TrueNAS og hvad der var FreeNAS resulterer i bedre QA og sans for detaljer på brugergrænsefladen.

De erklærede virksomhedsmål for TrueNAS Scale er meget interessante, men vi mener også, at mange brugere i lokalsamfundet kan blive lokket af tanken om en enkel, attraktiv webgrænseflade til ZFS oven på en Linux-base i stedet for BSD.

Interesserede administratorer og udviklere kan gennemgå depoterne til TrueNAS Scale-projektet, som udvikles åbent oven på Debian 11. Det omfatter Gluster (distribueret filsystem, som kan bruge ZFS som opbakning opbevaring) bindinger til Python, blandt andre fristende spor.

Related Posts

© All Right Reserved. 2020 - 2025