Googles lækket TV dongle ligner en fusion af Android TV og Chromecast

Dette ville være Googles første Android TV-enhed i seks år.

Det ser ud som Google endelig vil sælge en Android TV dongle til masserne. XDA Udviklere har lækket promo billeder af en enhed med kodenavnet “Sabrina.” Enheden ligner en lidt større Chromecast med en fjernbetjening, og den kører Android TV.

Enheden er meget i formen af en Amazon Fire Stick eller Roku Stick-det er en lille HDMI-stick, der giver dig alle fordelene ved en set-top boks i en væg-mount-venlige formfaktor. Fjernbetjeningen tilbyder grundlæggende navigations-, lydstyrkestyrings- og stemmekommandoer via Google Assistent.

9to5Google første rapporterede om eksistensen af “Sabrina,” siger, at det ville være “en anden generation Chromecast Ultra”, der kommer med en fjernbetjening og kører Android TV. Den Chromecast “Ultra” er den gengivelse i en Chromecast hos 4K kompatibilitet og i øjeblikket koster $69. En rapport fra protokollen siger Sabrina vil koste “omkring eller under $ 80.”

Google sandsynligvis nødt til at komme ned på denne pris, hvis den ønsker at være konkurrencedygtig med resten af streaming landskab. Amazons 4K Fire Stick (som også kører Android og kommer med en fjernbetjening) er $ 50. Roku, branchens førende, har en 4K dongle med fjernbetjening for $ 40. Google kan sige, at en stor differentiator er, at en håndfuld af $ 60, vil AAA videospil køre på Sabrina takket være Google Stadia støtte, men Stadia klarer sig ikke godt.

Lækagen viser også et par screenshots af softwaren, som ser meget forskellig fra den nuværende version af Android TV. Denne nye bygge blander sammen indhold fra flere apps, nedbryde walled garden, der normalt eksisterer omkring hver tjeneste. Screenshots (og en video) af den nye startskærm UI viser en fuld skærm preview hoppe fra Game of Thrones på HBO Max, til vores planet på Netflix, til Black Widow på Disney Plus.

En “live” del af brugergrænsefladen var stærkt integreret med YouTube TV, komplet med en tv-guide UI. Den nye Android TV understøtter også Nest kameraer og har en fuld skærm Google Assistant resultater UI.

Er dette begyndelsen på enden for Chromecast?

Det ser ud som om vi vil komme ind i en periode med fornyet interesse i Android TV fra Google. Selskabets sidste forbruger Android TV-enhed var den første Android TV-enhed, Nexus Player, som udgivet hele vejen tilbage i 2014. Siden det blev afskåret fra opdateringer i 2018, har der ikke været nogen understøttet førstepartshardware til Android TV. Google har udgivet tre “ADT” enheder til udviklere, herunder i en dongle form faktor, men de manglede DRM kompatibilitet til at spille Netflix og andre kritiske medier apps.

Googles manglende interesse i Android TV hardware har tilsyneladende været på grund af succesen med Chromecast, en konkurrerende $ 35 dongle fra Google, der ikke har sin egen UI eller kontrolsystem på alle. På tidspunktet for Chromecasts udgivelse i 2013 blev den designet til at være så billig som muligt, hvilket giver brugerne en nem måde at få YouTube, Google Music og andre tjenester på deres tv. Tilbage i 2013, Chromecast’s mangel på en standalone UI og fjernbetjening var en del af denne “så billige som muligt” filosofi, deraf opdelingen mellem Android TV og Chromecast. Chromecast var billigt og $35; Android TV var mere af en præmie oplevelse, der startede på $ 100.

, Googles lækket TV dongle ligner en fusion af Android TV og Chromecast
De eksisterende HD Chromecasts, som helt klart er en inspiration for Sabrinas design.Google

Men i dag betyder den faldende pris på teknologi, at en opdeling som denne ikke er nødvendig. Som vi sagde tidligere, Amazon’s Fire TV stick-som også kører Android i en dongle form faktor og kommer med en fjernbetjening-er $ 35 for HD-versionen og $ 50 for 4K-versionen. Google er ved at opbygge stort set det samme produkt. Hvis Google laver en HD-version af Sabrina og frigiver den til en konkurrencedygtig pris, er der virkelig ikke plads til en enkeltstående Chromecast-enhed længere. Der ville helt sikkert ikke være plads til $ 35 pris punkt-ville Google ønsker at sælge en Chromecasts for mindre end det? Hvis ikke – og hvis Google overhovedet har nogen mening (et diskutabelt emne) – ser vi måske på begyndelsen af enden for Chromecast-linjen.

For så vidt angår softwaren er bekymret, Android TV og Chromecast har allerede fusioneret. Alle Android TV-enheder er også en Chromecast-modtager – castingoplevelsen kan ikke skelnes fra en Chromecasts, hvis du ikke vil hente en fjernbetjening. Det betyder, at der ikke er nogen “brugervenlighed” fordel af en Chromecast over Android TV. Android TV er rent en opgradering, med pris som den eneste begrundelse for Chromecast eksisterende. Men Amazon har bevist, at prisforskellen ikke længere er nødvendig.

For nu, rygterne kun peger på en 4K-version, som ikke angriber Chromecast’s $ 35 pris punkt. Rygterne peger også på Google har en højere pris end alle sine konkurrenter, måske som kunstig beskyttelse for Chromecast. Den Chromecast har været populær i fortiden, men som protokol påpeger i sin rapport, Chromecast er ved at miste markedsandele til sine mere kompetente konkurrenter. Den Chromecasts var en stor entry-level enhed tilbage, når Internet TV var en tilføjelse til kabel, men som ledning-skæring bliver normen, folk ønsker en mere kompetent enhed til en lav pris. Det andet problem er, at hver enkelt tv kommer med en form for smart funktionalitet nu, så Google konkurrerer med indbyggede systemer, også.

Velkommen tilbage Google TV?

, Googles lækket TV dongle ligner en fusion af Android TV og Chromecast
Kan du huske den her? En af de første Google TV-enheder, Sonys NSZ-GT1 Blu-ray-afspiller.Sony

Nu ville være et godt tidspunkt for en fusion, da rygterne peger på en rebrande af Android TV. 9to5Google siger, at Android TV vil blive omdøbt til – få dette-“Google TV.”

Den “Google TV” navn blev allerede brugt af Google hele vejen tilbage i 2010, som selskabets oprindelige tv-produkt,men nu er det tilsyneladende kommer tilbage. I de tidlige dage af smart-tv’ er google tv-enheder reelle clunkers, der fulgte med fuld QWERTY tastaturer, var baseret på Android 2.x, og kom med overskriften inddragelse af Chrome og Adobe Flash, som var et krav for visning af webvideo på det tidspunkt. I 2014, Google forståeligt nok skrottet Google TV codebase og startede forfra med Android TV.

Genoplive “Google TV” navn ville være noget i tråd med Googles tidligere rebranding indsats. Vi har set virksomheden trække Android mærke væk fra noget, der ikke er en telefon. Android Market blev Google Play, “Android Pay” er blevet “Google Pay”, “Android Wear” er blevet “Wear OS”, og “Android Beskeder” er blevet “Beskeder fra Google.” Googles branding ikke altid giver mening, men det synes at være at begrænse “Android” mærke til en telefon OS, og noget, der også kører på internettet eller også arbejder med en iPhone bliver omdøbt til “Google” noget. Android-mærket blev opdateret i 2019 med et nyt logo, så det ser ikke ud til, at det går nogen steder. Det bare synes at være henvist til “Googles Telefon OS.”

Med hensyn til hardware, protokol siger enheden vil bruge “Nest” mærke, så formentlig, vil det blive kaldt noget i retning af “Google Nest TV”, som kører Google TV-software. Rapporten siger også Google var rettet mod en sommer udgivelse, men advarer om, at COVID-19 spørgsmål kan forsinke tingene.

Related Posts

© All Right Reserved. 2020 - 2025