Android antivirus apps er ubrugelige-her er hvad man skal gøre i stedetAndroid er vokset til at blive den største computing platform på planeten, og det gør det til et mål. Du kan ikke bruge meget tid på internettet uden at høre om nogle nye stykke Android malware, der vil helt sikkert, 100 procent vrag din telefon. Disse rapporter er altid baseret i virkeligheden, men de kan overdrive de reelle risici ved picking up et stykke malware, og definitionen af malware kan være ganske. Sikkerhedsfirmaer er normalt skubber en virusscanning app af en slags. Men, Android er i sagens natur mere sikker end en stationær computer, så måske du ikke har brug for disse sikkerhed apps. Du har sikkert allerede fået, hvad du har brug for.
Skræmme taktik
I den seneste rapport fra AV-Comparatives, vi lærte, at de fleste af de antivirus apps på Android ikke engang gøre noget for at tjekke apps for ondsindet adfærd. De bare bruge hvid/blacklister til flag apps, som er ineffektiv og gør dem lidt mere end reklame platforme med nogle falske knapper. Chokerende og rystende, right? De kan slippe afsted med det, fordi ægte Android virus, der overtager din enhed er ikke så almindeligt som du ville forvente. “Malware” kan omfatte mildere trusler som apps, der høster personlige oplysninger eller udløser pop op-reklamer.
Android og andre mobile platforme har deres rødder i den moderne æra, hvor programmører forstod farerne ved internettet. Vi har alle været programmeret hvad de kan forvente af PC malware, som kan snige sig ind i dit system, blot fordi du har besøgt den forkerte hjemmeside med en sårbar browser. Disse “drive-by downloads” er ikke muligt på Android uden en allerede eksisterende infektion. På Android skal du fysisk trykke på en meddelelse for at installere en APK downloadet fra en kilde uden for Play Butik. Selv da er der sikkerhedsindstillinger, der skal manuelt omgås.
Så hvad med malware på Play Butik? Igen, det afhænger af, hvad du mener med malware. De alvorligste sikkerhedsrisici vil aldrig komme ind i butikken. Googles platform har evnen til at scanne for kendt malware, når den uploades. Der er også en menneskelig gennemgang proces på plads for noget, der ser selv en lille smule tvivlsom. Du kan lejlighedsvis høre om nogle “malware” apps i Play Butik, som regel relateret til information høst eller reklame narrestreger. Google beskæftiger sig med disse hurtigt, men anti-malware apps vil ikke fange denne slags ting.

Google Play

Den opklaring skubbet af AV selskaber er hen til oprette en sikkerhed række at manuelt skanner al mulig app, monitorer jeres web trafik, og så er der ikke mere oven på. Disse apps har tendens til at være et dræn på ressourcer og er generelt irriterende med rigelige meddelelser og pop-ups. Du har sandsynligvis ikke brug for at installere Lookout, AVG, Symantec/Norton, eller nogen af de andre AV-apps på Android. I stedet er der nogle helt rimelige skridt, du kan tage, der ikke vil trække ned telefonen. For eksempel har din telefon allerede indbygget antivirusbeskyttelse.
Hvad du skal gøre for at være sikker
Din første linje i forsvaret er simpelthen ikke rode rundt med Androis standardsikkerhedsindstillinger. For at få Google-certificering, hver eneste telefon og tablet kommer med “ukendte kilder” deaktiveret i sikkerhedsindstillingerne. Hvis du vil Sideload en APK downloadet fra uden for Google Play, vil din telefon bede dig om at aktivere denne funktion for den oprindelige app. forlader denne handicappede holder dig sikker fra stort set alle Android malware, fordi der er næsten ingen af det i Play Butik.
Der er legitime grunde til at tillade ukendte kilder, selv om. For eksempel, Amazons AppStore klient sideloads den apps og idræt jer indkøbe, og mange hæderlig steder re-vært funktionær app updaterer at er rullende ud i etaper altså jer dont ‘ være nødt til at vent jeres omdrejning. Sammen med Play Butik har du også Google Play Protect, som scanner dine apps for ondsindet aktivitet. Opdateringer til play Protect udrulles via Play Services, så du ikke behøver systemopdateringer for at forblive beskyttet. I de fleste tilfælde, installere en tredjeparts AV app bare duplikerer arbejdet i Play Protect.


Brugere har været rode deres Android-telefoner lige siden de første håndsæt ramte markedet, men det er mindre udbredt i disse dage. Platformen tilbyder mange af de funktioner, folk plejede at udrydde for at erhverve. Ved hjælp af rodfæstet Android er dybest set som at køre en computer i administratortilstand. Mens det er muligt at køre en rodfæstet telefon sikkert, det er absolut en sikkerhedsrisiko. Nogle exploits og malware har brug root adgang til at fungere og er ellers harmløse, selvom du gør en eller anden måde installere dem. Hvis du ikke har en god grund til at udrydde din telefon eller tablet, bare ikke åbne dig op til denne mulighed.

Android Apps findes også, der måske ikke være “malware” per se, men du måske ikke ønsker dem på din telefon, fordi de Snoop gennem dine data. De fleste personer læser ikke tilladelserne for de apps, de installerer, men Play Butik gør alle disse oplysninger tilgængelige. Fra og med Android 6,0 og nyere skal apps anmode om adgang til følsomme tilladelser som adgang til dine kontakter, lokal lagring, mikrofon, kamera og placerings sporing. Hvis en app har grund til at få adgang til disse moduler (som en social networking app), er du sandsynligvis fint. Selv om, hvordan end, en lommelygte app er bede om nemlig jeres henvende sig til liste, jer måtte ville gerne mene igen. Systemindstillingerne omfatter værktøjer til manuelt at tilbagekalde tilladelser for enhver app.
Det er virkelig bare tager en lille smule af sund fornuft for at undgå Android malware. Hvis du ikke gør noget andet, holde dine downloads begrænset til Play Butik og andre 100 procent troværdige kilder vil holde dig sikker fra næsten alle trusler derude. De antivirus apps er i bedste fald overflødig og i værste fald en skade på dit systemydeevne.

Intel, DOE annoncere første nogensinde Exascale supercomputer ‘ Aurora ‘

Aurora-Feature-Image

Intel og Department of Energy har annonceret planer om at implementere den første supercomputer med en vedvarende præstation af en exaflop af 2021. Det er lidt af en glide i forhold til tidligere milepæle-i virkeligheden, at 2021 leveringsdato betyder Horst Simon skal vinde den indsats, han gjorde i 2013, at supercomputere ikke ville ramme exaskala præstation indtil efter 2020.
“I dag er en vigtig dag, ikke kun for det team af teknologer og videnskabsfolk, der er gået sammen om at bygge vores første exaskala computer-men også for alle os, der er engageret i amerikansk innovation og produktion,” sagde Bob Swan, Intel CEO. “Konvergensen af AI og højtydende databehandling er en enorm mulighed for at tackle nogle af verdens største udfordringer og en vigtig katalysator for økonomiske muligheder.”
Aurora vil implementere en fremtidig Intel Xeon CPU, Intels Optane DC persistent Memory (vi har dækket, hvordan DC PM kan ændre det højtydende computer marked før), Intels XE-beregnings arkitektur og Intels One API-software. Kort sagt, dette er en Intel-sejr, top-til-bund, tilbage til forsiden. Det er faktisk temmelig overraskende-i de sidste par år, har vi set en masse flere virksomheder vælger hybrid Intel-NVIDIA-implementeringer i stedet for at gå all-in med bare Intel. At tage et væddemål på Intel XE før forbruger eller HPC-hardware er endda på markedet indebærer Intel viste nogle imponerende forventede resultater. En video om projektet er tilgængelig nedenfor:

Aurora er beregnet til at skubbe konvolutten på en række områder, herunder simulationsbaseret computervidenskab, maskinel indlæring, kosmologisk simulering og andre nye felter. Systemet vil blive bygget i samarbejde med Cray, ved hjælp af denne virksomheds næste generations super computing hardware platform, kodenavnet Shasta, og dens højtydende skalerbare sammenkobling, kodenavnet Slingshot.
Exascale har mere end symbolsk betydning. Niveauet af beregning kapacitet i den menneskelige hjerne på neurale niveau er blevet anslået til at være i ballpark af exaskala computing, selv om jeg kan ikke sige stærkt nok, at sådanne estimater er en utrolig forenkling af forskellene mellem, hvordan den menneskelige hjerne udfører beregninger i forhold til, hvordan computere gør. Og blot at ramme exaskala (det er 1018 flops) faktisk ikke hjælpe os med at bruge disse transistorer til at bygge en arbejdsgruppe model af en menneskelig hjerne. At have den teoretiske beregnings evne i en hjerne er faktisk ikke lig med en arbejdsgruppe helhjerne computermodel, mere end at have en enorm bunke beton, stål og beriget uran svarer til en funktionel atomreaktor. Det er, hvordan du sætter ting sammen, der dikterer dens funktion, og vi er langt fra det.
Men at ramme exaskala computing niveauer er en vigtig komponent til, hvordan vi kommer til det punkt at køre disse simuleringer og køre dem i stor skala. Dette er ikke til at nedtone vanskeligheden ved at simulere en menneskelig hjerne-open source projekter som openworm arbejder på en orm, C. elegans, med kun tusind celler i hele sin krop. Opstart af en digital menneskelig bevidsthed er helt nogle måder væk. Men med exaskala computere, vi bevæger os ind i nye grænser af kompleksitet-og nye opdagelser utvivlsomt venter.

Vidensdeling på tværs af brancher i jagten på intelligent ruteoptimering

Ruteplanlægning og transportoptimering kan være en kompleks sag.

Derfor er vidensdeling afgørende, også på tværs af forskellige brancher, hvor ligheder ikke nødvendigvis er givne. Med netværks- og vidensdeling kommer nemlig inspiration og innovation. Selvom to virksomheder kan transportere varer med forskelligartede og komplekse krav, betyder det ikke, at den underliggende forudsætning for at have et behov for ruteoptimering ændrer sig. Sparring med usandsynlige allierede kan resultere i nye ideer og muligheder, måske endda noget, som før virkede usandsynligt eller uforståeligt.

Tidligere i år arrangerede AMCS Group et event for nordiske kunder for at facilitere netop dette. Det er et arrangement, som finder sted hvert år i København.

Hos AMCS er vidensdeling værdsat og prioriteret som et middel til gavn for udvikling og selvfølgelig kundetilfredshed. Det giver AMCS mulighed for på første hånd at lære om relevante markedstendenser, der kan bruges til den fremtidige produktstrategi. Derfor rejste kunder, som bruger Route Planner løsningen, til den danske hovedstad for at forbedre deres færdigheder, ekspertise og for at netværke med folk i lignende stillinger i forskellige virksomheder.

Indholdet af dagen omfattede en introduktion til nye funktionaliteter i løsningen, samt et overblik over, hvad de kan forvente af forbedringer og funktionaliteter i fremtiden. Derudover blev forskellige praktiske emner diskuteret, inklusive ruteplanlægning med besøgsfrekvenser (og overordnet ruteoptimering), kort og KPI’er, import og eksport vha. stylesheets, eksport fra Route Planner løsningen, modellering af tider (køretid, stoptid, etc.), generel planlægning og bedste praksis. Det var også muligt at medbringe en konkret udfordring kunderne selv sidder med og få ideer til at løse problemet. Deltagerne forlod arrangementet med strategiske take-aways og inputs til deres egne specifikke processer.

De fremmødte kunder kom fra en bred vifte af industrier, herunder genbrug, landbrugsprodukter, pengetransport, postudbringning, vare- og emballagetransport, avisleverancer, detailhandel og indsamling af affald. Nogle kunder mødte op med flere medarbejdere, fra superbrugere til IT chefer. På trods af de vidt forskellige virksomheder var deres fællesnævner et behov for ruteplanlægning og optimering af transporten. Man skulle tro, at disse firmaer ikke havde meget til fælles, men der er mange synergier på tværs af brancherne, når man tænker på den måde, hvorpå de arbejder med ruteplanlægning og stræber efter at optimere deres virksomheder. Det gælder både med hensyn til at reducere omkostninger, men også med hensyn til at være grøn og miljøvenlig.

Tilbagemeldingerne på arrangementet var overvældende positive med en gennemsnitlig rating på 4,5 ud af 5, når de blev spurgt, hvor sandsynligt det var, at de ville deltage igen, samt hvor sandsynligt det var, at de anbefalede et lignende arrangement til en kollega. Ikke alene var der en stor mulighed for, at deltagerne lærte noget nyt, men der var også mulighed for at netværke og fungere som sparringspartnere for hinanden. Derudover fik AMCS også en afgørende indsigt i tendenser, strategier og måske endda funktionalitetsmangler, der kan kan bruges til fremtidig produktstrategi. Det er en win-win-situation, som først og fremmest gavner AMCS kunder med at opnå en ekstra konkurrencefordel i brugen af deres intelligente ruteoptimeringsløsning.

Sikkerhed og tempo lige så vigtige som produkter

Grænsen mellem fysiske butikker og online handel glider mere og mere sammen disse år.

Fredrik Arveskär, regionschef for Infinidat i Norden og Benelux

Kunderne er online i de fysiske butikker, og online butikkerne giver kunderne bedre muligheder for en næsten fysisk butiksoplevelse via Virtual Reality, Augmented Reality og Artificial Intelligence.

Men det stiller i begge tilfælde stigende IT-krav til tempo, sikkerhed og til evnen til altid at være tilgængelig. Kunderne vil have online-kundeoplevelser, der er fuldstændigt strømlinede, gnidningsfri og fremfor alt uden forsinkelser. Og det vil virksomhederne faktisk også. For det er god forretning.

For omkring 10 år siden analyserede Amazon sig frem til at 100ms i forsinkelse kostede dem 1 procent i salg. I 2017 viste en analyse fra Akamai at 100ms kan koste 6 procent af salget. Det står derfor lysende klart at forsinkelser – eller værre endnu at sitet er nede – ganske enkelt ikke er acceptabelt. Hverken for kunderne eller virksomhederne. Det koster kunder, og det koster penge. Mange penge.

Med stigende krav til sikkerhed, hastighed og tilgængelighed, der har nået et niveau hvor der stort set ikke er plads til fejl, er det en udfordring for de fleste virksomheder at have hardware og IT-kompetencer in-house der matcher driftskravene.

Men det er en del af den digitalisering vi ser på alle områder – aktuelt med ekstreme forbrugerforventninger i detailhandelen. Og effektive cloud løsninger, både storage og SaaS er både brændstof og motor i den proces

Ifølge Salesforce rapporten State of the Connected Customer har hele 57 procent af af kunderne valgt at skifte leverandør eller brand, fordi konkurrenten tilbød en bedre købsoplevelse – og det vil i moderne detail- og ehandel også sige at tempoet i sideopdateringer er højt, og der ikke er oplevet nedetid – selv i perioder med pres på e-handelen.

Interessant nok viser samme analyse, at B2B markedet forventer samme standarder som B2C. Hele 82 procent af kunderne beretter at de forventer den samme oplevelse, som når de handler privat.

De stigende krav til Always On som en del af hele forretnings- og eksistensgrundlaget hos virksomheder med en online tilstedeværelse stiller også større krav til den platform virksomheden hviler på. Både i forhold til in-house servere eller ekstern lagring af data, cloud samt GDPR og datasikkerhed, der i disse år med god grund er kommet enormt fokus på.

Dertil kommer behovet for fleksibilitet og såkaldt scalability – for når Black Friday, Cyber Monday og julehandlen rammer, er der ingen der har lyst til at sitet lukker ned på grund af manglende ressourcer.

Med den stigende tendens i forhold til video i marketing, avancerede interaktive apps og streaming generelt er der ingen tvivl om at der bliver øget behov for stabilitet og tempo. Og detailhandlen er slet ikke kommet rigtigt op i fart endnu i forhold til AR, VR og AI.

Analyser inden for detail- og e-handel slår fast at kundeoplevelsen er afgørende, og der intet der tyder på at det ændrer sig de kommende år. Men hvad der helt sikkert vil ændre sig er behovet for sikkerhed og båndbredde når det gælder storage-løsninger, der kan løfte opgaven.

Det gode liv i den opkoblede og sammenkoblede verden

Det er fantastisk at se de muligheder, den digitale udvikling giver.

Men i takt med at samfundet bliver mere og mere opkoblet og sammenkoblet, bliver det vigtigt at reflektere over, hvordan udviklingen understøtter vores fysiske og psykiske velbefindende, og at den teknologiske udvikling sætter vores sundhed i centrum.

Vi lever i et samfund, som bliver mere og mere opkoblet og sammenkoblet. En smartphone er ikke længere bare en telefon, men også din bank, underholdning, dagligvarebutik, lærer og meget mere. Dit tv kan reagere på dine stemmekommandoer, og du kan starte din vaskemaskine uden overhovedet at være i samme rum. Flere og flere ting i din hverdag begynder at være opkoblet og sammenkoblet i et digitalt økosystem, som har mange positive effekter for samfundet og for den enkelte.

Men i det opkoblede liv begynder flere og flere at tænke over, hvor meget tid de bruger foran skærmene, på fysisk aktivitet og på søvn, og over, at det føles, som om man hele tiden bliver afbrudt og ikke er til stede i nuet. Samsung mener, at det er vigtigt, at den tekniske udvikling understøtter menneskers sundhed, og at vi som individer og samfund skal forberede os med viden og værktøjer, som gør, at der bliver passet på vores sundhed på en holdbar måde.

Et sundt opkoblet liv betyder, at man anvender sin skærmtid på noget meningsfyldt, at man kan logge af og ned, at man har tid til motion, til uforstyrret søvn og til at være sammen med venner og familie.

Hos Samsung har vi vores egen platform, S-Health, hvor vi opmuntrer til et sundere liv ved blandt andet at kunne hjælpe vores brugere med deres kost, træning og stresshåndtering. Vores nyeste S10-model har blandet andet reduceret den mængde blåt lys, skærmen udsender. Det er også vigtigt at kunne lægge teknikken fra sig og bare være. At slå unødvendige pushbeskeder fra og ikke have mobilen med i soveværelset. Galaxy S10 kommer også med Googles ”Digital Wellbeing”, som er en funktion der hjælper dig med monitorere, hvor meget du benytter din smartphone. Dette kan føre til, at vi foretager mere bevidste valg omkring, hvor ofte og hvor meget vi bruger vores smartphone.

Alt, hvad vi gør, gør vi med vores brugere in mente. Vi vil gerne have, at det, vi gør, gør deres liv lettere – og et element i det er selvfølgelig, at de skal have det så godt som muligt i den opkoblede og sammenkoblede verden, vi lever i i dag.

Industri 4.0: Grundlaget for fremtidens produktion

Produktionsindustrien har sit eget koncept til at beskrive de utrolige ændringer, der foregår lige nu og i fremtiden.

Victor Engelbrecht Dohlmann, Director, Commercial Sales Nordics hos Veeam Software

Industri 4.0 – eller den fjerde industrielle revolution – driver hele branchen som følge af kundernes nye og stadigt skiftende krav kombineret med permanent økonomisk usikkerhed. Det betyder, at producenterne gennemgår en større digital transformation overalt for at holde trit med den nye æra. Fra mere effektiv drift til dybere kundekendskab samt evnen til hurtigere at få produkter på markedet, er kun nogle af de områder, som industri 4.0, skal hjælpe producenterne med at imødekomme i forhold til fremtidens behov.

De økonomiske fordele kan vise sig betydelige. Producenter i Europa forudsiger, at deres digitale investeringer vil øge omsætningen med 13 procent i løbet af de næste fem år, mens de digitale markedsledere i sektoren allerede har opnået mere end 50 procent af deres indtægter fra digitalt forbedrede eller helt digitale produkter og tjenester.

Fabrikanterne bliver i stigende grad afhængige af digital teknologi, men samtidig kommer alle potentielle fordele med en risiko. Fremskridtet i retning af det digitale skaber konstant udfordringer for it-afdelinger, som skal sikre, at forretningen flyder jævnt. Dette skal ses i kontekst med at uventede driftsforstyrrelser bliver stadig dyrere.

Fremstillingsindustrien nærmer sig hurtigt et breakpoint, hvor alt afhænger af digital teknologi. I et hurtigt og konkurrencedygtigt miljø bliver anvendelsen af de digitale muligheder og brugen af de indsigter, der følger, vigtige for at kunne stå imod konkurrencen. Mens mulighederne med ny teknologi ser ud til at være fremragende, afslører de også større udfordringer end nogensinde før.
IT får ansvaret
Producenternes stigende afhængighed af digitalisering sætter stort pres på it-afdelingerne for at holde forretningen tilgængelig. Den stadigt voksende arbejdsmængde og kompleksitet bidrager til, at job-byrden bliver endnu større. Og tilstrømning og vækst af data betyder voksende udfordringer med alt fra, hvordan disse skal opbevares sikkert, til hvordan de hurtigt kan genoprettes i tilfælde af krise og katastrofe.

Samtidig vokser de ydre trusler. Cyberangreb bliver stadig mere sofistikerede og avancerede, og sidste års Wannacry-angreb giver et uhyggeligt eksempel på, hvor hårdt en sådan begivenhed kan ramme. Væksten af tilsluttede enheder, fra IoT-enheder til medarbejdertelefoner og computere, bliver let det svage link, der kræver beskyttelse, især hvis brugerne har lov til at bruge deres egne mobiler.

Old school backups forhindrer det også. Fysiske sikkerhedskopier er dyre ved køb og langsomme at gendanne data fra. På samme tid opbevares sikkerhedskopierne ofte i samme lokaler som udstyret, hvilket gør dem værdiløse, hvis der f.eks. opstår brand.

Ud over alle ovennævnte bekymringer er det et faktum, at afbrydelser i it-operationerne kan være yderst dyre for produktionsindustrien, hvor uafbrudt adgang til udstyr, applikationer, data og processer er afgørende.

Afbrydelser, uanset størrelse eller tid, kan skabe kaos i betydeligt flere led end blot den del, der er blevet påvirket, samtidig med at der gives en dårlig oplevelse til både berørte medarbejdere og kunder. Dette kan igen være direkte knyttet til kundeloyalitet og virksomhedens omdømme. Sammenfattende kan de økonomiske skader, både i direkte og langsigtede tab, påvirke virksomheden i lang tid fremover.
Sikre datatilgængelighed i dyre trin
Tilgængelighed af data skal være af højeste prioritet for hver producent. Men hvordan skal det løses i praksis?

1. Opret en bæredygtig forretningsplan
Oprettelse af en tilgængelighedsplan kan lyde enkelt, men det er utroligt, hvor mange planer der synes at være tilstrækkelige i teorien, indtil de testes i praksis og mislykkes. Sørg derfor for at udvikle en strategi, der beskytter enhver vigtig forretningsenhed i hele kæden uden at påvirke medarbejdere eller partnere negativt. Så snart planen er lanceret, så gennemfør en stresstest for at identificere svage punkter, før den virkelige ulykke opstår.

2. Administrer data intelligent
Sikring af tilgængelighed skal være et primært mål for forretningsplanen. Det indebærer at bruge løsninger, der er bygget til at håndtere udfordringerne i virtualiserede og cloud-baserede miljøer. Vælg en tilgængelighedsløsning, der er i stand til at være genetableret inden for 15 minutter for alle kritiske applikationer og data. De faktiske kopier skal samtidig gemmes i skyen eller uden for anlægget for øget sikkerhed.

3. Hold virksomhedens øjne åbne
Synlighed og løbende overvågning er afgørende for at identificere og rette fejl, så snart de dukker op. Real-time overvågning og rapportering i virtuelle miljøer gør det muligt for IT-afdelinger at foregribe og løse eventuelle udfordringer, før de bliver reelle problemer.

4. Beskyt både nutiden og fremtiden
To tredjedele af it-cheferne mener, at it-afbrydelser hindrer virksomhedens digitale transformation. Derfor er det yderst vigtigt at skabe balance mellem indførelsen af ny teknologi og tilgængelighed for ikke at stikke en kæp i hjulet på organisationens udvikling. Moderne datastyringsløsninger kan give IT-afdelinger mulighed for at teste opgraderinger, før de går ind i den virkelige produktion. Det er også muligt at styre, migrere og gendanne data på både fysiske og virtuelle såvel som skybaserede infrastrukturer uden komplekse konfigurationer eller ekstra hardwareinvesteringer. Hvilket minimerer omkostningerne ved introduktion af ny teknologi.

Et fundament for industri 4.0
Digital transformation giver enestående fordele til produktionsindustrien, og at holde trit med den fjerde industrielle revolution vil snart blive nødvendig for virksomhedernes overlevelse. Samtidig med at afhængigheden af digitale løsninger vokser, bliver tilgængelighed for virksomheden også vigtigere. Ved hjælp af de nyeste løsninger kan it-afdelinger opbygge et solidt fundament med intelligent datastyring, der understøtter de digitale systemer. På denne måde kan virksomhederne virkelig drage fordel af den nye teknologi til fuldt ud at omfavne den fjerde industrielle revolution.

Af: Victor Engelbrecht Dohlmann, Director, Commercial Sales Nordics hos Veeam Software

Net.Sitter omdanner beskyttelsesrum til ekstremt sikkert datacenter

Det moderniserede og udvidede datacenter har en kapacitet på næsten to petabyte og sikrer Net.Sitters kunder 100 procent tilgængelighed.

Flere udvidelser er allerede på vej.

Udfordringerne for de fleste datacentre handler om tilgængelighed, driftssikkerhed og kapacitet. Men nogle datacenterudbydere står over for mere unikke udfordringer enten på grund af deres placering, deres kunders krav eller et behov for at fremvise førende teknologi. Det er Net.Sitter GmbH et godt eksempel på.
Virksomheden, der udbyder hosting og sælger datacenterløsninger, ligger i den smukke universitetsby Schwäbisch Hall i nærheden af Stuttgart i det sydvestlige Tyskland. Virksomhedens kunder har mellem én og 500 brugere, og de kommer fra en lang række brancher – sundhedssektoren, regnskabsvæsenet, produktionsbranchen, bilbranchen, servicesektoren og detailhandlen. Net.Sitter tilbyder e-mail- og datahosting, herunder server-, lagrings-, krypterings- og backupsystemer samt skalerbare Software as a Service-ydelser (SaaS) og programmer til skybaseret databehandling. Virksomheden er også distributør af Eatons power management-systemer. Derfor er det vigtigt, at power management i virksomhedens eget datacenter er helt i top.

Fra beskyttelsesrum til datacenter

Net.Sitter havde allerede sit eget serverrum, der bestod af fem racks, men den voksende forretning og kundernes krav betød, at det blev nødvendigt at udvide kapaciteten for at skabe yderligere redundans. Net.Sitter så potentialet i at udvide forretningen og udbuddet for at få flere kunder, øge omsætningen og sikre virksomhedens fremtidige vækst. De vigtigste målsætninger var at foretage en omfattende modernisering og udvidelse for at skabe fuld tilgængelighed af ydelser, der overstiger effektivitetsparametre og at imødegå eventuelle risici ved udsving i strømkapaciteten i elnettet.

Men for at kunne indfri målsætningerne, var der tre store udfordringer, Net.Sitter skulle løse.
Den første udfordring kom udefra – fra selve elnettet. I det område af Tyskland, hvor Net.Sitter holder til, er energileverandørerne i vid udstrækning gået over til at bruge vedvarende energi til energiproduktion, især vind- og solenergi. Det har medført en stigning i antallet af strømafbrydelser og en mere upålidelig strømkvalitet. Virksomheden ønskede at opnå mindst otte timers uafhængig strømforsyning til at håndtere eventuelle udfald. Derfor var det første mål at skabe en redundant strømforsyning, der kunne køre længe nok. Strømforsyningen skulle være batteridrevet, fordi det tager tid at få dieselgeneratoren, der forsyner bygningen med strøm, op at køre.

Den anden udfordring var at oprette et helt redundant system med todelt tilslutning af hver enkelt komponent til strøm og styring.

Den tredje – og mest unikke – udfordring kom fra bygningen. Net.Sitter har til huse i en bygning, hvor der ligger et gammelt beskyttelsesrum i kælderen. Det udgør en meget sikker placering for virksomhedens datacenter, hvilket er en stor fordel for virksomhedens sikkerhedsbevidste kunder. Men det betyder også, at rummet er designet med begrænsede adgangsforhold i form af fx små døre, der er placeret på forskellige niveauer, og en grundplan der gør det svært at flytte rundt på stort og tungt udstyr. Nogle af dørene var bare 1 cm større end den UPS, der skulle igennem dem.

Ud over disse udfordringer krævede mange af Net.Sitters kunder, at tjenesterne skulle overholde branchestandarder som EU-DSGVO/GODB, og at virksomheden skulle være certificeret i henhold til de internationale standarder ISO9001:2015 og ISO27001:2013. Desuden skulle virksomhedens datacenter, som en del af Net.Sitters rolle som Eaton-forhandler, fremstå som et lysende eksempel på Eatons power management-løsninger og vise kunderne de mest moderne teknologier samt overvågnings- og administrationstilgange.

Tæt samarbejde med Eaton

Net.Sitter udviklede sammen med Eaton et koncept, der kunne give Net.Sitter de kapacitetsreserver og den uafhængige strømforsyning, der var brug for. Eaton undersøgte først den tilgængelige plads i det tidligere beskyttelsesrum for at udvælge en UPS med de korrekte dimensioner og finde en placering til den og resten af udstyret i det lidt skævt indrettede beskyttelsesrum. Eaton designede derefter en omfattende power management-løsning med redundante UPS-systemer, strømfordeling, -overvågning og -styring i tilfælde af strømafbrydelser eller miljømæssige hændelser.

“Det var god fysisk og mental træning at bygge datacenteret. Eaton oversteg vores forventninger med deres gode service og hurtige beregninger af, hvad vi havde brug for, og hvad der var muligt,” siger Thomas Busse, administrerende direktør for Net.Sitter.

“På grund af de særlige forhold, vi havde i vores beskyttelsesrum, var Eaton nødt til at være utrolig nøjagtige med målene på deres UPS’er. Vi havde kun 1 cm ekstra plads til at få UPS’en gennem beskyttelsesrummets døre, fordi de er så små. Vi skulle derefter manuelt bære to tons batterier hen til rummet.”

Øget uafhængighed og intelligent power management

Løsningen, som Eaton og Net.Sitter designede, bestod af fem racks med mulighed for at udvide til 20, nye UPS’er med øget uafhængighed og et system, der gav mere intelligent power management og synlighed på tværs af datacenterets strømkæde. Systemet omfatter:

• To Eaton 8 kVA 93PS UPS’er, der kan udvides til 40 kVA. De blev valgt, fordi de giver den bedste tilgængelighed af alle UPS-enheder i deres effektområde. 93PS-modellen passer perfekt til Net.Sitters behov: Den er optimeret til små datacentre og forretningskritiske programmer, har integreret redundans med 10 timers uafhængig strømforsyning og – en ting, der var altafgørende for placeringen – de mindste dimensioner på markedet.

• Fem racks, der kan udvides til 20.

• Eaton rackmonterede strømforsyningsenheder (ePDU’er) anvendes til at distribuere strømmen og måle strømforbruget i hvert rack, hvilket gør Net.Sitter i stand til at administrere kapaciteten og fakturere præcist. Med ePDU’erne kan Net.Sitter også automatisk lukke ned for og genstarte tilsluttet it-udstyr.

• Intelligent Power Manager-infrastruktur (IPM), som gør, at Net.Sitter hurtigt og nemt kan forstå og overvåge strøm- og miljømålinger på it-racks, alt sammen sat op til virksomhedens itinfrastruktur. Desuden kan Net.Sitter bruge Eatons IPM-infrastruktur til at forstå tendenser i aktuel strømkapacitet og -forbrug, så fremtidige udvidelser kan planlægges. Net.Sitter er den første kunde i Tyskland, der har installeret Eatons IPM-infrastruktur.

• Eaton Intelligent Power Manager-software (IPM), som kan integreres med Net.Sitters eksisterende VMware-virtualiseringsplatform. Det gør det muligt at fjernovervåge og styre enheder på tværs af netværket fra en enkelt grænseflade. Net.Sitter har en sølvlicens, som understøtter op til 100 noder.

Eaton har designet et redundant system baseret på Eatons ATS16-switch med automatisk overførsel fra én strømkilde til en anden. Det gør det muligt for to enheder inden for et datacenter at være tilsluttet to strømkilder på én gang med automatisk overførsel, hvis en af strømkilderne fejler, eller hvis UPS’en er utilgængelig på grund af vedligehold. På den måde sikres konstant strømforsyning til det tilsluttede udstyr. Eaton ATS kan knyttes til flere enheder på samme tid for at spare omkostningerne til dyre redundante strømforsyninger.

Net.Sitter har opbygget sit datacenter i moduler, så fremtidige opgraderinger af virksomhedens energiløsninger op til maksimum 40 kVA kan klares med softwareopdateringer i stedet for at kræve yderligere elarbejde. Eaton har leveret et lukket system, hvor al power management og miljøovervågning, herunder luftfugtighed, temperatur og køling, håndteres af Eaton-løsninger. Ifølge Net.Sitter har tilgangen med kun én leverandør gjort det muligt at reducere omkostningerne og vise, hvor effektive Eatons datacenterløsninger til infrastrukturstyring er.

Flere udvidelser forude

Det moderniserede og udvidede datacenter blev sat i drift blot fire måneder efter den indledende planlægning gik i gang. Datacenteret kører nu med det nye power management-koncept. Et halvt år senere opnåede Net.Sitter sin ISO 27001-certificering, foruden 9001-certificering og dobbelt certificering, hvilket betyder, at virksomheden kan levere hosting til bil- og flyindustrien.
Hen over det seneste år har systemet sikret 100 procent tilgængelighed til Net.Sitters kunder. Systemet betyder også, at Net.Sitter har de rigtige værktøjer på plads til at vækste sine hostingaktiviteter, at vækstraterne har været gode, og at der hver måned kommer nye kunder til. Derudover har Net.Sitter næsten fordoblet kapaciteten på sit datacenter fra år til år. De er nu oppe på en kapacitet på næsten to petabyte og planlægger allerede at udvide deres strøm- og batterikapacitet yderligere for at kunne understøtte stigende forretningskrav.

Fords søvndragt simulerer udmattet kørsel på World Sleep Day

Op til hver femte trafikulykke i Europa skyldes udmattelse bag rattet.

I anledning af World Sleep Day, verdens internationale søvndag, understreger Ford betydningen af en god nats søvn med en specialudviklet søvndragt.

Søvndragten simulerer den hæmmende effekt, udmattelse kan have på kroppen og køreevnen. Ifølge eksperter kan det at holde sig vågen i mere end 18 timer ad gangen faktisk forringe køreevnen i sådan en grad, at det svarer til at køre spirituspåvirket.

Trafikulykker er tilmed den hyppigste dødsårsag blandt unge mennesker, og derfor vil Ford inkorporere søvndragten i Driving Skills For Life – Fords globale kørekursus for unge mellem 18 og 24 år.

“Hvis du er udmattet bag rattet, risikerer du at køre som en zombie og være til fare for både dig selv og andre,” forklarer dr. Gundolf Meyer-Hentschel, administrerende direktør for Meyer-Hentschel Institut, som har udviklet søvndragten. ”Unge voksne udsætter ofte sig selv for søvnmangel – de holder sig vågne længe for at kunne jonglere et travlt liv med sociale aktiviteter, lange arbejdsdage og studier.”

Søvndragten består af særlige briller, der simulerer ekstrem udmattelse, herunder især den såkaldte sekundsøvn – en ukontrollérbar træthedsrespons, der medfører tunge øjenlåg, spjæt med kroppen og et nikkende hoved, som gør, at bilisten reelt er væk bag rattet i 10 sekunder eller længere.

Udmattelsesbrillerne er forbundet til en smartphone-app, der er indstillet til at efterligne en sovende hjerne, som lukker ned for synet – først i et halvt sekund ad gangen, derefter i længere perioder ad gangen. Resten af søvndragten består af en hat, en vest og arm- og ankelvægte med en samlet vægt på 18 kg. Tilsammen giver de et simuleret indblik i, hvor hæmmende en effekt udmattelse kan have på køreevnen.

“Vi var fast besluttet på at belyse kørsel i udmattet tilstand, og her viser vores søvndragt sig som den ideelle demonstration,” udtaler Jim Graham, ansvarlig for Fords Driving Skills For Life. ”Mange har været taknemlige for, at en ven eller familiemedlem har meldt sig som chauffør ved særlige lejligheder. Men at de ikke har drukket, betyder ikke nødvendigvis, at de er egnet til at sidde bag rattet, hvis de for eksempel er udmattede efter en lang aften.”

Hvis man er for træt til at køre, anbefaler dr. Gundolf Meyer-Hentschel, at man holder ind til siden, indtager en koffeinholdig drik og tager en powernap på 20 minutter, så man kan vågne op til forfrisket køredåd.

Apple har sendt ut invitasjoner – skal sannsynligvis lansere Netflix-konkurrent

Ny strømmetjeneste kan være rett rundt hjørnet

null

Skal vi dømme etter hintet som følger med invitasjonene Apple nettopp har sent ut, så regner vi med at selskapet gjør seg klare til å lansere sin lenge ryktede strømmetjeneste som skal konkurrere med Netflix.

Arrangementet går av stabelen 25. mars, og ifølge Engadget og en rekke andre medier har det fått tittelen «It’s Showtime». Arrangementet skal holdes på selskapets hjemmebane i Cupertino, California og nærmere bestemt i Steve Jobs Theater.

Men klarer Apple å lokke til seg Hollywood-kjempene, slik Netflix har gjort? De har i hvert fall lagt en hel del penger i å produsere originalt innhold, med et budsjett på over 1 milliard dollar som skal sikre dem store navn. Samtidig skal det sies at Netflix brukte åtte ganger så mye i 2018, og vi skal heller ikke glemme at Disney er på vei til å kaste seg inn i konkurransen med all sin tyngde.

Prisen på Apples abonnement er det største mysteriet, men enkelte rapporter peker mot en lavere pris enn Netflix. Det er også ventet at den skal lanseres før Disney+, og med så mange Apple TV og iPhoner der ute kan det faktisk være at Apple har en sjanse til å stjele en del av markedet.

Apples arrangement 25. mars: hva kan vi forvente oss?

Apples fortsatt ikke navngitte strømmetjeneste kan komme til å bringe med seg en rekke kjente fjes. Vi har tidligere skrevet om avtaler med blant andre Oprah, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, J.J. Abrams og Steven Spielberg.

Under arrangementet kan det også være at Apple introduserer nye medieformater til sitt voksene økosystem av tjenester. Det er for eksempel ventet at de skal slippe en ny magasintjeneste som følger av oppkjøpet av Texture. Den tjenesten, som tidligere har vært omtalt som «Netflix for magasiner», ga det et stort utvalg av magasiner til en fast månedlig pris.

Men kommer vi til å få se noe mer? Vi har i dag nådd den femte betaversjonen av iOS 12.2, og det betyr nok at vi nærmer oss lansering. Dermed kan det være at de nye magasin- og videotjenestene dukker opp sammen med den ferdige versjonen av iOS 12.2.

Det er også en liten sjansen for at vi får se mer til AirPods 2 og den nye spillstrømmetjenesten det har gått rykter om. Disse har det imidlertid være får konkrete rykter om, så det er mulig Apple sparer disse til et fremtidig arrangement.

Ny lekkasje tyder på at Pixel 3 XL Lite ikke vil kunne konkurrere med Galaxy 10e og iPhone XR

Google satser muligens på mer beskjedne spesifikasjoner

Ryktene sier at Google Pixel 3 XL Lite skal bli en mer prisgunstig variant av dagens Pixel 3 og Pixel 3 XL, men en ny lekkasje tyder på at den blir mer beskjeden enn forventet.

I en oppføring fra ytelsestest-appen Geekbench kommer det nemlig frem at den er utstyrt med 3 GB RAM og en Snapdragon 625-brikke.

Den leverte også et resultat på 4272, noe som plasserer den i samme klasse som Moto G7 Plus, Moto G7 og Moto G7 Power, som er gode men rimelige telefoner.

Det skal samtidig sies at brukeren som har kjørt testen på det som skal være en Pixel 3 XL Lite registrerte kontoen sin i går og bruke navnet «MrBeerBellyBob», så det er mulig vi må ta dette med en klype salt.

Ikke som forventet

Denne lekkasjen stemmer dårlig med tidligere rykter som har sagt at telefonen skal få 6 eller 4 GB RAM og en litt sprekere Snapdragon 710-brikke. De andre Pixel-telefonene har for øvrig 4 GB RAM og flaggskipbrikken Snapdragon 845.

Dette er potensielt skuffende nyheter for de som håpet av Google skulle by på en rimelig «flaggskiptelefon» som kan konkurrere med iPhone XR og Samsung Galaxy S10e.

Vi skal derimot ikke glemme at tidligere rykter har pekt mot at Pixel 3 XL Lite (og Pixel 3 Lite) skal få det samme fantastiske kameraet som de andre modellene, så selv om de andre komponentene ikke er så spennende som vi håpet på så kan den bli et attraktivt alternativ i budsjettsegmentet likevel.

Kilde: NashvilleChatter via GSMArena