AOC AGON 144 Hz FreeSync og 165 Hz G-Sync skærme introduceret

AOC AGON 144 Hz FreeSync og 165 Hz G-Sync skærme introduceret

Hardware og skærmproducenten AOC har dagsdato introduceret to nye gaming skærme i form af curved AG273QCG Nvidia G-SYNC og AG273QCX AMD FreeSync 2 HDR.

Denne tredje generation af AGON monitors, er blevet re-designet i 2019 klæder, og bliver officielt lanceret i indeværende måned.


AG273QCX og AG273QCG gaming displays, kommer med priser på €699 og €799 henholdsvis.
AOC fortæller selv:


The 27″ (68.6 cm) AG273QCG is equipped with a curved (1800R) TN panel in QHD resolution (2560×1440), supports Nvidia G-SYNC and a higher refresh rate of a whopping 165 Hz and a 1 ms response time. Users of supported Nvidia GPUs could enable G-SYNC to eliminate tearing and stuttering and match the monitor’s refresh rate to their GPU’s framerate. The high brightness of 400 nits makes sure the monitor is usable even in brightly lit rooms. Two built-in 2W speakers with DTS complete the whole audio-visual package.”

Features and specifications of both include :

– AOC Game Color, where users can adjust the colour saturation for better grey levels and picture detail,
– AOC Game Modes, with specific improvements aimed at different game genres and 3 user customisable profiles,
– AOC Shadow Control, to adjust shadow levels for seeing dark areas better without affecting rest of the screen,
– AOC Dial Point, an aiming indicator in the centre of the screen, helping users aim accurately in shooter games,
– FPS Frame Counter, an overlay showing the current frames per second,
– Flicker Free Technology, for reducing eye discomfort and fatigue for extended gaming sessions
– Updated OSD with a fresh, modern look and an accompanying software-based OSD (G-Menu) for even more customisation.

“The 27″ (68.6 cm) HDR (High Dynamic Range) monitor AG273QCX on the other hand is equipped with similarly curved (1800R) VA panel in QHD resolution with a refresh rate of 144 Hz. Thanks to the high brightness of 400 nits, the display supports the HDR standard VESA DisplayHDR 400. To accompany HDR, it also boasts AMD FreeSync 2 HDR to mitigate input lag caused by HDR’s tone mapping, and to force Low Framerate Compensation (LFC) as well as to get rid of tearing and stuttering. The VA panel’s 3000:1 static contrast ratio and 90% DCI-P3 gamut coverage bring visuals to life with deep blacks and vibrant colours, while offering wide viewing angles of 178°/178°. A high responsiveness is guaranteed with the 1 ms response time, which is achieved by a strobe technique. The 2 x 5W speakers on the AG273QCX are also DTS-compliant.”

Billede & Kilde

AOC

Få IT og teknologi op på direktionsgangen

Danmark har et stort antal it-virksomheder, der er startet af enten it-studerende eller professorer.

Kigger man på det generelt og internationalt, så er mange af de nye, store virksomheder også inden for it. Det gælder også i Danmark, hvor mange af de store virksomheder, vi har fået inden for de sidste 10-20 år, er it-virksomheder hele vejen rundt.

Det gælder Netcompany i København og Systematic i Aarhus. Et andet eksempel er Jobindex, der er startet op af en ph.d.-studerende fra Københavns Universitet. Det gælder Sitecore, der bliver brugt til at lave hjemmesider i hele verden.

Mange virksomheder lugter i første omgang ikke af it men er det i virkeligheden. Saxo Bank er et rigtig godt eksempel. Det er i virkeligheden startet som en softwarevirksomhed.

Hovedbudskabet er, at it er vejen frem, og at der ligger rigtig mange udviklingsmuligheder inden for it for eksisterende virksomheder. For at udnytte mulighederne gælder det både om om at få folk ind, der ved noget om it. Det gælder især også om at få dem op på direktionsgangen.

Sådan lyder det fra Stephen Alstrup, professor i datalogi på Københavns Universitet, der var en af talerne på årets SummIT 2018. Konferencen var arrangeret af InfinIT – Innovationsnetværk for IT – og satte fokus på nye teknologier, og hvordan man bedst udnytter dem i virksomhederne.

“Man kan ikke bare betragte it som noget, man bruger til Word eller dokumenthåndtering. I stedet skal man se it som en del af den transformation, der finder sted i alle brancher. Ellers dør man. For det er stort set alle brancher, der bliver lavet om fra den ene dag til den anden – se bare på bilbranchen. Lige pludselig er der en virksomhed, der hedder Tesla, der viser vejen frem,” forklarer Stephen Alstrup.

“Vi er nået til et AI breaking point”

Dagen bød på en række oplæg om den nyeste forskning inden for bl.a. IoT, big data, security og kunstig intelligens (AI). Netop sidstnævnte er nået til et ‘breaking point’ inden for tale-, tekst- og billedgenkendelse, der betyder, at en maskine kan forstå, hvad der bliver sagt og kan aflæse et billede. Det åbner for en masse muligheder.

“Det er ikke en kæmpe revolution, men det er begyndt at blive godt nok til, at vi kan bruge det til noget. Det betyder, at vi kan fodre maskinen med meget vildere input. Og så vil det gå amok de kommende år,” forklarer Stephen Alstrup.

Grundlæggende handler AI om at finde mønstre. Her giver computeren ikke op, når den bliver fodret med store datamængder. Det gælder lige fra at scanne røntgenbilleder for mistanke om kræft til scanning af nummerplader inden for politiet. Det kan også med stor sandsynlighed forudsige, hvem der vil droppe ud af gymnasiet.

“Vi har netop indledt et big data-projekt i Københavns Kommune, der kan foretage mailsortering og dirigere post til den rette medarbejder. Systemet kan også estimere, hvad behovet for hjemmehjælp er ude hos en borger,” forklarer han.

Chatbots: Fra ingenting til massivt

Det næste store teknologiryk bliver Chatbots, der er små digitale assistenter. Her kommer vi til at gå fra, at virksomhederne bruger pengene på apps til, at det nu bliver chatbots, hvor de sætter ind. En af dem er bilfabrikanten KIA, der har meldt ud, at de ikke gider at lave apps mere men kun vil lave chatbots.

KIA sætter fuld kul på at udvikle chatbots. Ved hjælp af KIAs chatbot, KIAN, kan kunderne snakke om lån, service og alt, hvad de har brug for. Det er fedt at se en virksomhed, der bare kører derudaf. Så ser man, hvor vigtige chatbots bliver inden for kundeservice-support,” forklarer han.

Stephen Alstrup står desuden bag selskabet SupWiz, der er verdensledende inden for intelligente chatbots, og som har lavet en chatbot til kundeservice-support for One.com. Den klarer 60 procent af al support, uden at der er nogen mennesker involveret, og den blev rated som den fjerde bedste supporter.

“Det interessante er, at vi ikke bare har lavet en chatbot, der snakker med deres kunder. Vi har også lavet en chatbot, der snakker med en chatbot. Det har vi gjort for at tjekke og overvåge, at dialogen i vores system ikke er forkert,” forklarer han.

Undgå at genopfinde hjulet

Det er næsten unødvendigt at snakke om, hvor meget potentiale, der er inden for big data. De kloge siger, at det er under tre procent af datamængderne, der bliver brugt. Derfor er udfordringen for mange virksomheder nærmere at finde ud af, hvordan man laver forretning.

Det betyder også, at man genopfinder hjulet inden for mange brancher. Det er netop kerne-ideen at undgå det med DABAI – Danish Center for Big Data Analytics driven Innovation. Her har man fokus på tre domæner, nemlig societal data, fødevaredata og uddannelsesdata.

“Ideen er at udvikle generelle værktøjer i kernen og så sørge for, at man kan lave konkrete ydelser ude i domænerne. Med det sikrer vi, at både forskerne og virksomhederne får værdi ud af det,” forklarer Ole Lehrmann Madsen og uddyber:

“I denne her digitale tidsalder er der meget kort fra idé og ny forskning til, at det kommer ud i brug. Hvis virksomheder skal følge med i forhold til deres konkurrenter, er det vigtigt, at de samarbejder med forskere med adgang til den nyeste teknologi. Det får de ved at samarbejde med universiteter, GTS’er og lignende,” forklarer Ole Lehrmann Madsen, formand for DABAI og direktør for Alexandra Instituttet.

Det skaber vækst på bundlinjen, når virksomhederne får adgang til den teknologi, som universiteterne forsker i. For en virksomhed som Scalgo betyder det, at man kan lave bedre og mere præcise beregninger for oversvømmelser, fordi deres system bliver mere præcist med machine learning og data.

Et andet projekt med Erhvervsstyrelsen har fokus på at forudsige virksomheder, der går konkurs. En virksomhed som Systematic, der arbejder med hospitalslogistik, har fået hjælp til at udvikle et it-system, der er bedre til flow end det, de selv er kommet op med.

Alle cases kan ses på dabai.dk. Man er i gang med en ny runde, og hvis man er interesseret, er man velkommen til at kontakte DABAI.

Direkte linje fra algoritmer til virksomhed

Virksomhederne skal kigge i retning af forskningen, mener Kim Guldstrand Larsen, der er netværksleder for InfinIT og professor ved Institut for Datalog på Aalborg Universitet, fordi meget af den grundforskning, der bliver lavet i dag, kan bruges til at forbedre produkter eller processer.

Han har et helt konkret eksempel på forskning, der er endt som virksomhed. Projektet er en Advanced Grant-bevilling, der handler om at lave ‘verifiable machine learning’, altså hvordan man via modeller kan sikre, at biler ikke kører ind i hinanden og samtidig sørger for, at de er så autonome, som muligt.

“Maskinlæring kommer med en masse forbedringer af en proces, men det kommer også med en opgave i at forklare, hvorfor det fungerer. Det bruger vi til at styre trafiklys på en sikker måde. Det er samtidig en måde, som sikrer, at vi får maksimal gennemstrømning af biler og så lidt CO2-udledning som muligt. Det er vi godt i gang med at afprøve i Aarhus og har lavet en virksomhed på det. Der er en direkte linje fra de ret komplicerede modeller og algoritmer, som vi har udviklet i projektet, og til at værktøjerne rent faktisk bliver brugt. Her tror jeg, at der er rigtig mange, der kunne gøre noget tilsvarende,” forklarer han.

Hvis du gerne vil holde dig opdateret på den nyeste forskning og praksis inden for bl.a. IoT, big data, kunstig intelligens og Cybersikkerhed, kan du tilmelde dig InfinITs nyhedsbrev her.

Kæmpe stigning i hurtige bredbåndsabonnementer

Bredbåndsabonnementer med mindst 100 Mbit/s download er på et år steget med hele 62 pct., så 34 pct. af danskerne i midten af 2018 har lynhurtigt bredbånd.

Grafik: Energistyrelsen

Til gengæld er antallet af mobile taleminutter faldet med 6,3 pct. – det største fald nogensinde – og på et halvt år er både datatrafik fra mobil- og fra fastnetbredbånd steget med lidt over 12 pct. Det viser Energistyrelsens ’Telestatistik – første halvår 2018’, der er baseret på tal indsamlet fra – og i samarbejde med – teleselskaberne.

Antallet af bredbåndsabonnementer med mindst 100 Mbit/s i downloadhastighed er siden midten af 2017 steget 62,0 pct. til 866.000, og andelen af abonnementer med disse hurtige forbindelser har derfor taget et spring fra 21,4 pct. til 34,2 pct. Det skyldes hovedsageligt de fortsatte stigninger i kabel-tv- og fibernet­abonnementernes hastigheder og antal.

Antallet af fibernet- og kabel-tv-abonnementer er steget med hhv. 12,2 pct. og 6,4 pct. fra midten af 2017 og til midten af 2018, mens kobberbaseret bredbånd (xDSL) er faldet med 9,7 pct. Bredbåndsabonnementer via fiber- og kabel-tv-net udgør i midten af 2018 hhv. 23,8 pct. og 32,4 pct. af de i alt 2.530.000 fastnet bredbåndsabonnementer.

Færre mobilminutter og mere data via fastnet bredbånd og mobilnettet

De mobile taleminutter er faldet med 6,3 pct. fra første halvår 2017 til første halvår 2018, hvilket er det største fald nogensinde. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at vi taler mindre over mobilen. Forklaringen kan i stedet være, at flere af vores mobile samtaler går via indholdstjenester (apps) på smartphonen, hvor taleminutterne sendes som datatrafik.

Danskernes up- og download over mobilnettet steg med lidt over 12 pct. til 303.000 TB fra andet halvår 2017 til første halvår 2018. Datatrafikken fra fastnet bredbånd steg også 12 pct. til 2.829 TB og er dermed mere end ni gange højere end den mobile datatrafik.

Mobil og fastnet datatrafik dækker bl.a. streaming af musik, tv og film samt brug af sociale medier og søgemaskinetrafik fra mobiltelefoner, pc, den bærbare computer tablet og for både private og erhvervsabonnementer.

I første halvår 2018 er datatrafikken fra fastnet bredbånd fordelt på henholdsvis 0,3 mio. TB uploadet og lidt under 2,5 mio. TB downloadet. Det svarer i gennemsnit til 176,9 GB i download pr. måned pr. abonnement, hvilket er en stigning på 11,8 pct. siden andet halvår 2017. Tilsvarende er uploadtrafikken steget 6,9 pct. til 23,9 GB pr. måned pr. abonnement.

Datatrafik via mobilnettet har haft en vækst på 29,6 pct. fra første halvår af 2017 til første halvår af 2018. Det er på linje med de seneste par år, men en mindre relativ stigning end i perioderne op til og med 2016. I første halvår 2018 blev der i alt up- og downloadet 303.000 TB (terabyte = 1.024 GB) i mobilnettene. Det svarer til, at hvert mobile bredbånds-abonnement til mobiltelefoner, tablets og bærbare pc’er i gennemsnit har up- og downloadet 6,9 GB pr. måned i første halvår 2018 mod 5,5 GB pr. måned i første halvår 2017.

ABAX lancerer Driving Behaviour

Med Driving Behaviour (kørselsdata) kan du få et overblik over dine chaufførers kørselstendenser og forbedre deres brug af dine firmabiler.

Det kan øge effektiviteten og sikkerheden af din flåde.

En bilflåde der drives effektivt og sikkert koster mindre i brændstof og service, er grønnere i drift, har færre ulykker og er billigere at forsikre.

“Mange af vores kunder har ønsket denne feature og vores tech team har lyttet og leveret”, forklarer Country Manager for ABAX Danmark, Morten Callesen.

“Driving Behaviour er et fantastisk værktøj, så jeg forventer at alle vores kunder kan få gavn af dette, så de kan drive en mere sikker og effektiv flåde”.

Sådan virker det

En algoritme afgør hvordan ABAX enheden er monteret til køretøjet. Når enhedens accelerometer når en bestemt hastighed, vil den sende en besked til ABAX-systemet, som analyserer dataene og skaber en hård bremse, hård acceleration eller hård svingningsbegivenhed. Baseret på disse begivenheder, opretter ABAX Driving Behaviour en score for hver fører. Alt dette opnås gennem den eksisterende ABAX Triplog enhed, hvilket betyder, at der ikke er behov for ekstra hardware.

Vigtige kørselshændelser er lagt ind på vores integrerede Google-kort. Hvis der f.eks. har været en hård bremse hændelse, kan du se præcis hvornår og hvor denne hændelse opstod og bede føreren om mere information.

Besparelse og effektivitet

ABAX Driving Behaviour hjælper med at gøre hvert køretøj i din flåde mere effektiv ved at reducere dårlige kørselstendenser og hensynsløs kørsel. Da reducerer du også din brændstofudgifter, service besøg og omkostninger.

Driving Behaviour værktøjet gemmer en oversigt over vigtige informationer om dine chaufførers kørsel til at oprette en score for hver fører. Dette giver dig mulighed for at lave visuelle oversigter, som kan sammenligne chaufførernes præstationer og måle deres stress-niveau på jobbet. Her kan du sørge for, at tage godt hånd om dine chaufførere og indsætte nødvendige tiltag som kan reducere medarbejder stress og give mere arbejdsro til dine ansatte. Dette vil forbedre flådens totale udnyttelse, reducere antal ulykker samt forbedre førerens ydeevne og produktivitet.

ABAX Driving Behaviour hjælper med at:

 • Reducere brændstof-, service- og forsikringsomkostninger
 • Reducere ulykker ved at fremhæve og træne dårlige kørselstendenser
 • Betjene en sikker og mere miljøvenlig flåde
 • Spare penge ved at optimere flådens ydeevne
 • Angiv nøjagtigheden af vigtige kørehændelser der er gemt i et digitalt kort

Hvornår brugte danskerne mest og mindst data i 2018?

Digitaliseringen af vores hverdag fortsatte for fuld kraft i 2018, og danskernes brug af mobilen til at bruge apps og gå på nettet voksede markant sidste år.

Telia har kigget på årets samlede dataforbrug i mobilnetværket i 2018, hvor forbruget blandt Telias kunder steg med 16 %.

Telia har kigget på årets samlede dataforbrug i mobilnetværket i 2018 – og her stikker nogle tal markant ud: Hvor meget steg dataforbruget i forhold til tidligere år? Og hvilke dage, var der egentlig mest – og mindst – gang i netværket i 2018?

Samlet set steg dataforbruget blandt Telias kunder med 16 % i 2018 fra januar til december. Det er en samlet stigning, der svarer til streaming af knap en million timers film i HD-kvalitet eller 34,5 millioner timers musik på Spotify.

Verdensfred gav datarekord

Dataforbruget stiger henover året, men én dag skilte sig dog markant ud i 2018. Det var den 11. november, hvor netværket transmitterede hele 29 % mere data i forhold til årets gennemsnit. Statistikken giver jo i sig selv ikke nogen forklaring på, hvorfor lige præcis denne dag blev årets højdespringer – men dagen var historisk, eftersom det var hundredeåret for afslutningen af 1. verdenskrig, hvilket blev markeret over hele verden. En oplagt forklaring er derfor, at danskerne har streamet ekstra mange nyheder og live-transmissioner denne dag.

Nummer to på listen over de mest data-aktive dage i 2018 rummer i sig selv en mere jordnær forklaring. Det var nemlig den 28. oktober, hvor vi gik over til vintertid. Dermed blev døgnet én time længere, hvilket altså også gav udslag på dataforbruget.

Årets mindst aktive datadag var den 24. december, juleaften. Her lagde vi tilsyneladende vores smartphones fra os, når julehilsnerne var sendt til nær og fjern, hvorefter julefreden sænkede sig over mobilnetværket. Denne dag faldt dataforbruget med hele 23 % i forhold til gennemsnittet for året

Forbrugsstigningen flader ud

Sammenligner vi det samlede forbrug af mobildata i hele 2018 med fx for fem år siden i 2013, så er datatrafikken samlet set vokset med 628 %. Så digitaliseringen fortsætter – men accelerationen i dataforbruget falder støt. Fra 2016 til 2017 steg datatrafikken i Telias netværk fx med 26 % – mod 16 % sidste år. Så vi bruger stadig mere data, men stigningsgraden er ikke så høj som tidligere.

”Der er altid interessant at se tilbage på det år, der lige er gået – og som udbyder af digitale tjenester fokuserer vi naturligvis på tendenserne inden for data og mobilteknologi. Blandt de mest interessante observationer er, at accelerationen af dataforbruget daler, og det ser vi som et tegn på, at kapaciteten i det udbyggede netværk er ved at indhente det konstant stigende behov. Dermed kan vi fokusere endnu mere på innovationen af nye digitale ydelser, fx Internet of Things, samt naturligvis den løbende udvikling af dækning og hastiged”, siger Henrik Kofod, Teknologidirektør (CTO) hos Telia Danmark.

Canal Digital indgår samarbejde med Teracom

Canal Digital har valgt Teracom til at stå for den tekniske leverance af tv-kanaler via fiber til antenneforeninger og erhvervsvirksomheder.

Det nye samarbejde betyder, at Canal Digital kan øge forsyningssikkerheden.

Fra den 1. januar 2019 kan antenneforeninger og erhvervsvirksomheder som kunder hos Canal Digital vælge at få tv-kanaler leveret via Teracoms landsdækkende fibernetværk. Med den nye aftale stiger forsyningssikkerheden og kvaliteten. Forklaringen er, at Teracom tager tv-kanalerne ned tre steder: Sjælland, Nordjylland og Stockholm. Desuden kommer bl.a. tv-kanaler fra DR og TV2 direkte fra broadcaster via fiber, så signalmodtagelsen bliver meget sikker og stabil.

Et supplement til satellit

Teracoms fibernetværk er et tilbud, som hos Canal Digital indgår på linje med tilbuddet om satellit-tv. Canal Digital betragter fibernetværket som en alternativ løsning til egen hovedstation med nedtagning af tv-kanaler via satellit. Ønsker man at vælge satellitløsningen fra, kan man med fordel skifte til signalleverance via fiber – den løsning kræver oven i købet et minimum af teknisk kompetence. Signalleverancen varetages og overvåges nemlig af Teracom stort set helt frem til foreningens eget anlæg.

Flere og bedre tv-kanaler

Båndbredden i Teracoms fibernetværk tillader flere tv-kanaler – og mange af dem i HD-kvalitet. Desuden nedtager Teracom tv-kanaler fra flere forskellige satellitpositioner og kan derfor tilbyde et bredere udbud, så brugerne får et større udvalg af f.eks. etniske kanaler.

– Samlet set vil kunderne opleve både flere valgmuligheder og en højere billedkvalitet på nogle tv-kanaler, siger Peter Fredsted From, salgsdirektør i Canal Digital Danmark.

Forsyningssikkerhed tæt på 100 procent

Teracoms fibernetværk er overvåget 24/7 året rundt af selskabets eget overvågnings- og servicecenter – også kaldet NOC’en. Netværket er redundant, så det vil stort set altid være muligt at få et signal igennem. Skulle der opstå fejl eller nedbrud på infrastrukturen, kan overvågningscenteret sende en tekniker afsted med kort varsel, og via NOC’en kan man få hjælp døgnet rundt. Resultatet er en forsyningssikkerhed på over 99,9%.

– Canal Digitals samarbejde med Teracom betyder, at antenneforeningerne kan trække på teknologi og service fra en af markedets absolut største og bedste spillere, og det er vi naturligvis meget tilfredse med at kunne tilbyde, udtaler Peter Fredsted From.

Førsteklasses lyd. Intelligente funktioner. JBL Flip 5 og JBL LIVE-serien slår benene væk under dig

En helt ny serie af intelligente hovedtelefoner og en ny model i den trådløse højttalerserie; JBLs CES-program er intet mindre end storslået.

JBL LIVE 650BTNC

JBL tager lytteoplevelsen til næste niveau med JBL Flip 5 og lanceringen af den intelligente JBL LIVE-serie af hovedtelefoner. Velkommen til den nye generation af produkter, der tager JBLs signaturlyd til nye højder.

JBL LIVE-serie af hovedtelefoner

JBL er tilbage med en ny serie af trådløse hovedtelefoner. JBL LIVE forener den kraftfulde JBL-signaturlyd, et elegant og moderne design og intelligente, touch-control funktioner. Gør dig klar til at være på farten i selskab af en revolutionerende lydoplevelse understøttet af Google og Amazon Alexa voice assistant.

Vil du lytte til din yndlingskunstners seneste album? Har du glemt, hvor dit næste møde bliver afholdt? Fortvivl ej. Med et enkelt tryk på venstre ørekop leverer hovedtelefonerne en strømlinet lytteoplevelse, og med både Google og Amazon Alexa lige ved hånden, kan du altid få svar på dine spørgsmål direkte i øresneglen.

Men det bliver bedre endnu. Både JBL LIVE400BT og LIVE500BT-hovedtelefoner har TalkThru og Ambient Aware teknologier, og JBL LIVE 650BTNC har indbygget Active Noise Cancelling-teknologi. Med TalkThru kan brugeren skrue ned for musikken og tænde for de taleoptimerede, støjreducerende mikrofoner, så brugeren let kan tale med andre uden at tage hovedtelefonerne af.

Med Ambient Aware kan brugeren justere lydniveauet fra omgivelserne og forblive opmærksomme på sit omgivende miljø, når der er behov for det.

Med tre forskellige modeller at vælge mellem i et elegant, letvægts aluminiumsdesign, kan enhver musikelsker nu finde de helt rigtige hovedtelefoner til en hverdag på farten.

JBL LIVE-serien er tilgængelig hos udvalgte forhandlere og på JBL.dk i begyndelsen af april 2019 i en række forskellige farver.

JBLLIVE-seriens egenskaber efter produkt:

ProduktLIVE 400BTLIVE 500BTLIVE 650BTNC
PrisDKK 999,-DKK 1.199,-DKK 1.499,-
JBL-signaturlyd
Google Assistant og Amazon Alexa
Ambient Aware og TalkThru teknologi
Active Noise Cancellation (ANC)
My JBL Headphones App
Bluetooth
Batteri spilletid og hurtigopladning (<2 timer for fuld opladning)Op til 24 timers hurtig opladningOp til 33 timers hurtig opladningOp til 20 timer med ACN Active Noice CancellingOp til 33 timer uden
Touch Controls
Comfort-Fit design med aluminum finish
Headphone designOn-EarAround-EarAround-Ear

JBL Flip 5

Krystalklar lyd. Vandtæt og robust kabinet. Skru højt op for musikken, og JBL Flip 5 vil sætte nye standarder for god lydgengivelse.

En nyudviklet rektangulær højttalerenhed – kaldet racetrack – har et noget større frontareal og et større arbejdsområde, der forstærker JBLs signaturlyd. Herved løftes den generelle lydgengivelse op på et nyt niveau for krystalklar diskantgengivelse kombineret med ekstra dyb bas.

Ligesom sin forgænger er JBL Flip 5 vandtæt og i et kompakt design, som gør den uovervindelig, uanset hvor den medbringes. Med en størrelse, der let kan pakkes i en kuffert, kan du tage den med dig overalt, om det er bjerge, der skal bestiges eller strande, der skal besøges – under alle vejrforhold.

JBL Flip 5 DKK 999,- vil være tilgængelig på JBL.dk og hos udvalgte forhandlere i starten af juni 2019 i 11 forskellige farver: Desert Sand, Mustard Yellow, Dusty Pink, Grey Stone, River Teal, Fiesta Red, Ocean Blue, Midnight Black, Steel White, Forest Green, og Squad.

Udvalgte funktioner:

 • Bluetooth trådløs afspilning: Forbind højttaleren trådløst med en hvilken som helst smart telefon eller tablet via Bluetooth
 • 12 timers spilletid: Indbygget 4800mAh genopladeligt Li-ion-batteri, der giver op til 12 timers kontinuerlig afspilning.
 • IPX7-vandtæt: Medbring højttaleren til poolkanten eller stranden, helt uden at skulle bekymre dig om spild eller regn.
 • Akustisk design: Racetrack-designet højttalerenhed der giver højttaleren en sprød lyd med dyb bas.
 • USB-C opladerstik for enkel opladning: Understøttet af en 5V/3A strømkilde.
 • Højttalertelefon: Gør det muligt at tale i telefon eller føre en telefonkonference med blot et enkelt tryk på en knap
 • Solide materialer: Med sin robuste konstruktion og solide gummi forstærkninger overlever højttaleren alle eventyr

JBL Flip 5

HARMAN ved CES 2019

Besøg HARMANs stand under CES 2019 for en demonstration af virksomhedens seneste teknologi og produkter. HARMANs udstilling kan opleves ved Hard Rock Hotel.

ASUS Announces StudioBook S

ASUS today announced StudioBook S (W700), a new breed of workstation to support the demands of the modern content creator.

Built based on feedback directly from industry professionals, StudioBook S is an incredibly thin 15-inch workstation with an even larger display, and weighs in at just 2.39kg. Its performance is unrivaled with an Intel Xeon processor and NVIDIA Quadro P3200 graphics, capable of handling a variety of complex workloads while balancing day-to-day tasks, and is complimented by PCIe SSD drives in a RAID 0 setup, as well as Windows 10 Pro.

KEY POINTS

 • A larger NanoEdge display in a 15-inch chassis: Features a 17″, 16:10 aspect ratio, PANTONE Validated display with 97% of the DCI-P3 color space
 • Unmatched performance for demanding workloads: Can be specified with an Intel Xeon or Intel Core i7 processor and NVIDIA Quadro P3200 graphics
 • Staying cool for peak performance: Powerful thermal solution keeps throttling at bay even at full CPU loads, and runs silently at just 35dB

A mobile powerhouse

Designers, architects, content creators, and programmers need high-performance hardware for work, but there’s an increasing demand for the ability to do that work in a variety of locations, whether they’re out in the field, syncing with a client, on location, or just traveling for business. A lot of people are unable to complete more complex jobs on the go, and wait until they get back to their home base because they need a professional-grade display or more power to get the job done in a reasonable amount of time.

StudioBook S is a new breed of workstation that allows users to work from anywhere, no matter the task. ASUS built StudioBook S based on feedback directly from professionals. Research showed that that professionals wanted better performance for working with 3D and VR content. They want something light enough to carry to meetings and powerful enough to make changes right there and then, as opposed taking notes and implementing feedback later on. There is also a need for a high-quality display with calibrated color accuracy for making on-the-fly changes that didn’t look completely different back at the office, plugged into an external display. StudioBook S takes all of the above and wraps it up in one sleek package.

Building a great workstation is about more than just putting together the right parts. It all has to be packaged properly, too. Users expressed a desire for a mobile workstation that was as big as possible but also as small as possible. To match the size of the display to the market, and to ensure everyone could carry the laptop easily, ASUS engineers turned to the bag industry for clarity on the most prevalent size of bag, which helped narrow down a maximum frame size for the laptop itself. Research shows that people mostly carry bags fit for a 15-inch laptop, so they set about maximizing screen size within that limit.

A larger NanoEdge display in a 15-inch chassis

Leveraging on the thin-bezel NanoEdge display design, StudioBook S fits a 17-inch, 16:10 ratio display in a 15-inch body. The bezels on either side measure just 5.3 mm, resulting in a truly expansive display that feels more like a desktop monitor. The panel itself covers 97% of the DCI-P3 color space — the preferred standard by video and film professionals. It is much wider than the sRGB color gamut used by typical PCs, so it’s capable of displaying a broader range of colors. It’s PANTONE® Validated to ensure the colors seen on the screen are accurate, too.

Each panel is factory-calibrated to Delta E < 2 before it ships out, which matches the spec for ASUS ProArt monitors and actually exceeds the PANTONE requirement. Wide 178° viewing angles ensure colors stay vivid and bright, and the 180° hinge allows for a wider range of positions for the display, including flat on the table; useful when showing work to clients and collaborating on projects with coworkers.

Unmatched performance for demanding workloads

Design, 3D rendering, simulations, or complex scientific calculations require peak performance. StudioBook S can be specified with an Intel Xeon or Intel Core™ i7 processor and NVIDIA Quadro P3200 graphics. The Quadro GPU is primed for professional applications and is power-efficient, which keeps fan noise to a minimum under heavy load. The Xeon E-2176M features six cores and 12 threads with a Max Turbo frequency of 4.4GHz. It is unmatched for tasks that use lots of cores, like rendering, though its high thread count also makes it ideal for power users who skip between several demanding applications throughout the day.

Support for up 64GB of RAM comes with the option of ECC memory for added stability. ECC works to detect and correct memory errors that could corrupt vital data or cause computers to crash in the middle of an important task. Solid-state storage is a must for anyone who can’t afford to wait around for their computer to catch up. StudioBook S doubles down performance with PCIe SSD drives in a CPU-attached RAID 0 setup.

Staying cool for peak performance

The slim 18.4mm frame of StudioBook S is packed with the latest performance hardware, and keeping it cool to ensure optimal performance is no mean feat. A peek underneath reveals venting that spans the full width of the laptop’s base. Its sole purpose is to improve airflow, though it offers a bonus glimpse of the internals with some mood lighting courtesy of the keyboard backlight. But there’s a lot more to the cooling than just big vents and illuminated fans. Five heat pipes trace their way across the motherboard, carrying heat away from the CPU, GPU, and VRM toward vents in the sides and rear of the laptop, while the curved shrouds on each of the two fans help to channel more air into the fans themselves. This powerful thermal solution keeps throttling at bay even at full CPU loads, and runs silently at just 35dB.

Lightweight and portable

StudioBook S is one of the thinnest compact Quadro GPU laptops measuring at 382 x 286 x 18.4 mm. Wrapped in a Turquoise Grey aluminum finish StudioBook S is precision engraved at a 45° angle to add a textured finish to the lid and palm rests. These diagonal lines are accented by Rose Gold diamond-cut edges that highlight the laptop’s slender body. Rather than rounding the corners, the edges are squared off for a professional look and feels extremely solid. Aesthetically, it’s the furthest possible thing from the chunky black computers that come to mind when mobile workstations are mentioned, but the Turquoise Grey and Rose Gold accents add an element of subtle softness that meshes well with the more professional shape of the chassis.

Laptops are made for life on the move, and StudioBook S was created for more than just life in the office. At 2.39 kg, it’s light enough to be stored in a carry-on, and can be travelled with comfortably. It also offers military-grade durability, having been MIL-STD-810G tested for vibration as well as environmental extremes like temperature, humidity, and altitude, allowing it to be utilized to work on from virtually anywhere.

Improvements on day-to-day tasks

Designed to handle the high-performance workloads as well as the day-to-day monotony that is email and regular productivity work, the keyboard on StudioBook S features 1.4mm of travel for comfortable typing. The arrow keys are textured, making them easier to find by feel, and the backlight illuminates making it easier to work at night or in dark conference rooms. Shortcut keys help streamline common interactions that usually require multiple clicks and presses. There’s also a function key dedicated to turning the HD webcam on and off for easy access to video conferencing, without sacrificing privacy. Like the newest ZenBook lineup, StudioBook S features the discreet NumberPad in its touchpad. NumberPad can be turned on or off with a tap in the top right corner and makes light work of inputting numbers or calculations. Even with NumberPad activated, users can control the cursor with the touchpad.

Connectivity to suit any setup

StudioBook S is designed as a mobile work station, however, that doesn’t mean it can’t facilitate a more traditional multi-monitor professional setup when the need arises. There’s an HDMI 2.0 port and a USB Type-C™ (USB-C™) with Thunderbolt™ 3 support for hooking up to external displays. This iteration of Thunderbolt 3 utilizes Intel’s latest ‘Titan Ridge’ JHL7340 controller, which is compatible with DisplayPort 1.4, and allows outputs to supported 8K displays. These are joined by three USB 3.1 Gen 2 Type A ports, so there’s plenty of connectivity for thumb drives, external storage, and peripherals without the need for USB hubs.

With faster-than-wired speeds of up to 2.4Gbps — 3 times as fast as 802.11ac — the dual-band Wi-Fi 6 (802.11ax) in StudioBook S delivers speedy large-file transfers, with greater range and more stable network connections. The elegant workstation also features a high-speed SD card reader (SD 4.0 / UHS-II) for pulling media off memory cards without the use of an adapter.

Energisektoren styrker sit cyberforsvar

Energisektoren er en livsnerve i det moderne samfund, så cybersikkerheden skal være i top.

Det skal en række nye tiltag hjælpe med.

De seneste år er der set et forøget antal cyberangreb på kritisk infrastruktur, og Center for Cybersikkerhed under Forsvarsministeriet vurderede i september 2018, at cybertruslerne mod de danske energisektorer er tiltagende. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) præsenterer i dag en cyber- og informationssikkerhedsstrategi, der skal styrke energisektorernes værn mod cyberangreb. Strategien er udarbejdet i tæt samarbejde med energibranchen og bygger ovenpå det store arbejde, der allerede er gjort for at sikre en høj cyber- og informationssikkerhed i sektorerne.

”I en stadig mere digital tid er det vigtigt, at vi er bevidste om truslerne mod os. Energisektorerne er en af hjørnestenene i vores moderne samfund, og det er vigtigt, at sektorerne har det bedst mulige værn mod cyberangreb,” siger Lars Chr. Lilleholt.

Den nye cyber- og informationssikkerhedsstrategi kommer som led i regeringens bredere initiativ for styrket cybersikkerhed i de samfundskritiske sektorer, som også omfatter sundheds-, finans-, tele-, transport-, og søfartsområderne.

Der gennemføres 10 konkrete initiativer, der har fokus på at styrke samarbejde, kompetencer og procedurer i sektorerne. Blandt andet skal muligheden undersøges for at etablere en sektorspecifik IT-sikkerhedstjeneste, som i forskelligt omfang vil kunne samle kompetencerne inden for informations- og cybersikkerhed samt rådgive branchen og myndigheder.

”Vi har brug for digitaliseringen, men vi skal ikke være blinde for udfordringerne, som kan komme med den. Derfor er jeg rigtig glad for det store arbejde, som er lagt i den nye strategi, og jeg håber, den kan skabe rammerne for, at vores grønne og stabile energisystem bliver endnu mere sikkert,” siger Lars Chr. Lilleholt.

Samsung præsenterer fremtiden for det opkoblede hjem, ny Micro LED teknik, et nyt samarbejde med Apple og meget mere på CES 2019

Under dagens pressekonference på CES i Las Vegas præsenterede Samsung Electronics CO., Ltd. nye produkter og innovative tjenester – heriblandt det nye 98” QLED 8K TV, Micro LED og videreudviklingen af den virtuelle assistent Bixby.

En af de større nyheder som Samsung præsenterede ved mandagens pressekonference, var, at Bixby bliver en skalerbar åben AI-platform, som vil være tilgængelig for flere smart-produkter. Det betyder blandt andet, at Bixby vil være tilgængelig i Samsungs 2019 QLED-modeller og premium-tv, samt i smartprodukter som køleskabe, vaskemaskiner, mobiler og AI-højttalere. Derudover udvides Bixby til et nyt digitalt cockpit til biler.

“Samsung fejrer deres 50-års jubilæum, og i de sidste fem årtier har vi været dedikeret til at levere meningsfulde innovationer til forbrugere over hele verden. Vi tager nu det næste skridt i retning af at gøre vores vision om det opkoblede liv til virkelighed “, siger HS Kim, præsident for Consumer Electronics Division, Samsung Electronics.

Under CES-messen introducerer Samsung flere nye innovationer, som alle gør dagligdagen lettere og tilbyder en mere personlig brugeroplevelse.

Underholdning

Samsung fortsætter med at producere produkter til de lyse og moderne hjem og præsenterede i forbindelse med mandagens pressekonference sit største QLED 8K-tv nogensinde. Den nye QLED-model på 98″ tilføjes til den eksisterende serie på 65″, 75 “, 82” og 85”-modeller. Med AI-baseret teknologi kan billedet vises i 8K-opløsning, uanset om brugeren vælger at se indholdet via streamingtjenester, digital-boks, HDMI, USB eller spejling af skærmen. Dette er Samsungs smarteste og mest kraftfulde tv til dato.

På CES demonstrerer Samsung ligeledes deres opdaterede Micro LED med modulær og selvudgivende teknologi, der sikrer fremragende billedkvalitet og tilpasningsevne. Denne teknologi har fire forskellige fordele: Ved at opbygge skærmen med moduler kan den opskaleres til enhver størrelse. Det gør det også muligt at opbygge skærmen i ethvert format, f.eks. ekstra bred eller helt kvadratisk – alt afhængigt af, hvad der passer bedst til rummet. Det betyder også, at forbrugeren selv kan opbygge den skærmen til den ønskede skærmopløsning ved at tilføje moduler – uden at ændre pixeldensiteten. Endelig gør teknologien op med de forstyrrende rammer. Billedet når helt ud til panelets kant.

Udover de nye tv-modeller offentliggjorde Samsung desuden nyheder inden for deres smart-TV-platforme – blandt andet giver en app forbrugerne mulighed for få adgang til iTunes Movies samtidig med, at Apple AirPlay 2 understøttes.

Det smarte hjem

Bandt hjemmeelektronik-produkterne har Samsung opdateret Family Hub til at blive mere intuitiv og intelligent. Med Bixbys stemmestyring kan du blandt andet tænde ovnen, søge efter opskrifter eller tilføje indkøb til din indkøbsseddel. Bixby-funktionen vil også være tilgængelig for de tidligere versioner af Family Hub gennem en automatisk opdatering.

Flere nyheder

Samsung præsenterede også sin seneste udvikling i samarbejde med HARMAN, et nyt digitalt cockpit som tilbyder en forbedret onlineoplevelse i bilen, der fokuserer på personlig tilpasning og sikkerhed.

Få mere information om Samsungs nyheder fra CES 2019 på Global Newsroom eller besøg stand #15006 på etage 1 i den centrale hal på Las Vegas Convention Center fra 8. til 12. januar.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/