Ny lydstyring på vej til Windows 11

Lydkontrol

Det har taget sin tid, men snart bliver det langt nemmere at styre lyde og musik i Windows. Se her, hvordan det virker – og hvordan du kan få udvidet lydkontrol allerede i dag.

Hvis der er ét område, hvor Microsoft har sovet i timen i rigtig mange år, så er det lydstyring.

Når du klikker på det lille lydikon i proceslinjen i Windows, er det nemlig forsvindende lidt kontrol, du får over lydstyrken og hvor din lyd skal afspilles fra. Ligesom det er underligt begrænsende, at du ikke kan vælge forskellige lydstyrker for forskellige programmer.

Har du villet have ordentlig kontrol over lyden i Windows, har du måtte ty til tredjeparts-programmer som fx det fremragende EarTrumpet

EarTrumpet

Programmet EarTrumpet er en genial udvidelse af den indbyggede lydkontrol, og den gør det såre simpelt at justere det generelle lydniveau og niveauet for hver enkelt aktive program på pc’en.

Microsoft har endelig lyttet

Men nu har Microsoft så (endelig) gjort noget ved de manglende muligheder i Windows. Således kan mediet The Verge berette, at der i den nyeste udvikler-version af Windows 11 er sket store ændringer i lydreguleringen.

Microsoft har nu implementeret meget af den samme funktionalitet fra EarTrumpet direkte i Windows. Dermed bliver det altså nemmere at styre lydstyrken i forskellige programmer, så din musik fra Spotify fx kan være høj, mens notifikationer fra dit mail-program kan skrues ned. 

Prøv funktionen før den kommer i Windows

Det bliver også nemmere at skifte lyd mellem dine højttalere, kablede høretelefoner og Bluetooth-lydkilder, så du selv kan vælge, hvor lyden skal komme ud.

Indtil videre er funktionen kun en skjult funktion i udvikler-versionen af Windows 11, så vi ved endnu ikke, hvornår den bliver en del af det normale Windows.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top