LG’s første gaming laptop og Intels Alder Lake mobile chips forventes begge at debutere i 2022.

LG UltraGear 17G90Q låg

LG har skåret ud et lille rum for sig selv blandt mainstream-brugere, der søger en attraktiv, slank design. Men nu LG ønsker at skubbe bærbare computere mod gamere, og det har RGB og høj opdateringshastighed for at bevise det, sammen med et interessant valg i komponenter.

Et par måneder efter en Bluetooth SIG arkivering gjorde det ud til, at LG arbejder på sin første Chromebook, LG har annonceret UltraGear 17G90Q i dag som sin første gaming laptop. Mærket lancerer lige ind i det med nogle ekstreme, gaming-ready specs, startende med en 17-tommer IPS-skærm, der har en 300 Hz opdateringshastighed og 1 ms grå-til-grå responstid.

Grafik håndteres af en RTX 3080 Max-Q. RTX 3080 er den mest kraftfulde mobile GPU Nvidia tilbyder; selvom Max-Q-varianten antyder, at den kan være lidt mindre kraftfuld end en fuldt specced mobil RTX 3080. LG fik ikke specifikke om 17G90Q GPU’s clockhastighed eller total grafikkraft, men Nvidia siger, at RTX 3080 kan konfigureres til at øge til 1.245-1.710 MHz.

Ligesom LG’s andre bærbare computere forbliver UltraGear 17G90Q trim, der måler 0,84 tommer (21,4 mm) tyk og 5,82 lbs (2,64 kg). Slanke gaming laptops altid bringe bekymringer om varme, så det bliver interessant at se, hvordan LG’s første gaming clamshell styrer sin gaming magt, især for spillere, der søger at ramme 300 billeder i sekundet (fps).

Vil varme være et problem, når de forsøger at skubbe 300 fps?
Forstør / Vil varme være et problem, når de forsøger at skubbe 300 fps?LG

Interessant nok vil 17G90Q ankomme med en 11. generations Intel Tiger Lake-H CPU. LG navn ikke processoren, at den bærbare computer vil være tilgængelig med, men Intels H-serien har til formål at levere gaming ydeevne, der kan sammenlignes med en stationær, for bærbare spillere.

Men det er ikke serien, der pirrer interessen, det er generationen. LG sagde, at det vil vise 17G90Q i næste måned på CES messe. På samme messe, Intel forventes at afsløre sin 12th-gen Alder Lake chips, som rapporteret af Tom’s Hardware. De mobile tilbud bør introducere big.little CPU kerne design til Intel bærbare computere med så mange som 14 kerner, ifølge publikationen. Selvfølgelig vil vi ikke vide med sikkerhed, indtil Intel rent faktisk afslører sin mobile Alder Lake chips. Og LG sandsynligvis ikke ville have valgt en 14-core monster for sin første gaming PC, som bruger en 93 Wh batteri, alligevel.

Alligevel er det interessant at se LG annoncere en 11. generation laptop, når vi sandsynligvis vil høre om de såkaldte vidundere af 12. gen Intel-bærbare computere om cirka to uger. Det er muligt, at denne bærbare computer har været i arbejde i et stykke tid, og 11. generation var alt, hvad der var tilgængeligt på det tidspunkt. Det kan også være et resultat af chip-mangel. Intel CEO Pat Gelsinger i månedsvis har sagt, at chip mangel ikke vil være overstået indtil 2023. Han gentog det punkt så sent som i sidste uge til Nikkei Asien.

Clamshell bruger en aluminium chassis og 1080p skærm.
Forstørre / Clamshell bruger en aluminium chassis og 1080p skærm.LG

Alligevel synes LG temmelig engageret i sin gaming PC-indgang. Dens 17G90Q leveres også med 16 eller 32 GB DDR4 RAM og op til 1 TB lagerplads. Portvalg virker også gennemtænkt med en Thunderbolt 4-port, USB-C, to USB-A-porte, HDMI, RJ-45 ethernet, et headsetstik og micro SD-kortlæser.

Seoul-hovedkvarteret gik endda så langt som til at inkludere et RGB-tastatur pr. tast. Den bærbare computer kan konfigureres med software designet til gaming-systemet og potentielt fremtidige iterationer kaldet LG UltraGear Studio. Appen tilbyder det sædvanlige udvalg af pc-indsigt, såsom CPU’erne og GPU’ens aktuelle clockhastighed, GPU’ens TDP og hukommelsesdelingshastigheden.

Den 17G90Q gaming laptop vil gøre sin debut i USA og Sydkorea i “begyndelsen af 2022,” ifølge LG’s meddelelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *