Microsoft dropper Windows 12 – én stor opdatering om året fremover

DROPPER WINDOWS 12:

Bag murene arbejder Microsoft på højtryk på det næste Windows. Men nu er der overraskende nyt om Windows 11’s afløser.

Velfunderede rygter tyder på, at en ny udgave af Windows – Windows 12 – er skrinlagt af Microsoft. Firmaet vil nemlig samle alle Windows-brugere i Windows 11.

Først kom Windows 10. Så kom Windows 11. Og nu kommer der… mere Windows 11.

Microsofts længe ventede Windows 12 pakkes tilbage i æsken, og meget tyder på, at vi får lov at nøjes med Windows 11 lidt endnu – eller faktisk meget længe endnu.

Stor ny udgave af Windows

Den næste store ændring af Windows er planlagt til efteråret 2024. Indtil da vil der naturligvis løbende komme nye funktioner og rettelser til Windows, men Microsofts helt store skyts er rettet mod andet halvår af 2024.

Den store forbedring af systemet, som kommer til den tid, har kodenavnet Hudson Valley, men i folkemunde er opgraderingen længe blevet kaldet Windows 12.

Håbet om en spritny, funklende Windows-udgave er også blevet fodret af diverse udmeldinger fra Microsoft selv, selvom firmaet aldrig officielt har brugt udtrykket “Windows 12”.

Windows 12 eller ej?

Men måske kommer der alligevel ikke et Windows 12 – altså en helt ny udgave af Windows, som det ellers var ventet. Det er hjemmesiden Windows Central, som bringer nye oplysninger til torvs

Mediets ekspert Zac Bowden plejer at være særdeles velinformeret om Microsoft-affærer takket være sine interne kilder i firmaet. I en længere artikel (på engelsk) sår han nu kraftigt tvivl om den nye Windows-udgave.

Microsoft er således særdeles betænkelige ved at bringe et tredje Windows på banen på et tidspunkt, hvor det “gamle” Windows 10 stadig har over over 65 procents tilslutning

Over en milliard pc’er kører altså stadig med Windows 10!

Frygter tre forskellige Windows-lejre

Som ofte omtalt her på siden har skiftet fra Windows 10 til Windows 11 gået langt langsommere, end Microsoft havde håbet, og i efteråret 2024 vil Windows 10 sandsynligvis stadig have enorm tilslutning. 

Microsoft frygter derfor, at Windows-brugere herefter vil være opdelt i tre lejre, hvilket vil gør situationen både rodet og forvirrende, når Microsoft fx skal levere opdateringer til folket.

Microsoft håb er stadig at samle alle Windows-brugere i samme udgave – Windows 11. I følge Bowden er der dog endnu ikke taget nogen endegyldig beslutning om at droppe Windows 12.

Hvad kommer der i efterået 2024?

Zac Bowden fortæller også i sin artikel, at Windows-forbedringen i 2024 ikke overraskende vil have stor vægt på kunstig intelligens, hvilket i Microsofts Windows-univers betegnes Copilot. 

En af de ting, som kunstig intelligens kan forbedre i styresystemet, er blandt andet søgningen samt systemets forståelse af den sammenhæng, som du arbejder i, så du i det hele taget vil få tilbudt flere relevante muligheder i Windows.

Copilot er endnu ikke tilgængeligt på dansk, men vi kan håbe på, at den nye opdatering i 2024 bliver en anledning til, at det sker. I følge Zac Bowden kommer opdateringen enten september eller oktober 2024.

Kun én stor opdatering om året fremover

Windows-eksperten Zac Bowden fortæller desuden, at Microsoft har planer om at nøjes med kun en stor opdatering af Windows om året, hvor man hidtil har leveret to halvårlige funktionsopdateringer kaldet Moments. 

Dermed vender man faktisk tilbage til den opdateringsrytme, der kendetegnede Windows 10.

Der er ingen tvivl om, at vi må vente næsten et år på noget stort fra Microsoft. Om det så bliver “Windows 12”, “Windows AI” eller noget helt tredje, må tiden vise.

Forside

Scroll to Top