Den nyeste Surface PC tilbyder velkendt hardware, men et bredere udvalg af konfigurationer.

Microsofts nyeste Surface PC: Surface Laptop 4.

Efter de seneste lækager foreslog en forestående ankomst, Microsoft har officielt lanceret den seneste post i sin linje af Surface pc’er: Surface Laptop 4.

Den nye bærbare computer starter ved $ 999 og kan købes i USA, Canada og Japan fra i dag, hvor forsendelsen begynder den 15. april. Microsoft siger flere markeder vil følge i de “kommende uger.” I USA får de, der køber Surface Laptop 4 via Microsoft eller Best Buy før den 15. april, et par Surface Earbuds-hovedtelefoner samlet uden ekstra omkostninger.

Velkendt hardware

Hvad angår selve enheden, er Surface Laptop 4 mere en raffinement end en genopfindelse af den tidligere Surface Laptop 3, som blev lanceret i slutningen af 2019. Den bærbare computers byggekvalitet var generelt velanset, og designet her er mere eller mindre identisk med før.

Der er stadig to modeller, den ene med en 13,5″ berøringsskærm og en med en 15″ berøringsskærm. Begge har en pixeltæthed på 201 pixel pr. tomme og et højere størrelsesforhold på 3:2 end normalt, der er velegnet til læsning af websider og dokumenter. Vægten (ca. 2,8 lbs for 13,5-tommer model, ca 3,4 lbs for 15-tommer model) og dimensioner (12.1×8.8×0.57 inches for 13,5-tommer model, 13.4×9.6×0.58 inches for 15-tommer model) er uændret.

Hver SKU er lavet af aluminium, bortset fra en version af 13,5-tommer model, der frakker tastaturet dæk i Alcantara stof. Der er en række farvemuligheder til rådighed, herunder en ny “Ice Blue” finish. Der er stadig et pegefelt i glas og et baggrundsbelyst tastatur med 1,3 mm tastevandring, som skal forblive behageligt.

Med hensyn til tilslutningsmuligheder ændrer Surface Laptop 4 ikke Microsofts langvarige modvilje mod Thunderbolt 3- eller 4-porte, så der er stadig ingen mulighed for at tilslutte en ekstern GPU. I stedet svarer markeringen til Surface Laptop 3: en USB-C 3.1 Gen 2-port, en USB-A-port, et 3,5 mm hovedtelefonstik og Microsofts proprietære Surface Connect-port.

På samme måde forbliver det fremadvendte webcam begrænset til en 720p-opløsning. Der er stadig ingen fingeraftrykslæser, men det fremadvendte kamera understøtter stadig Windows Hello-logon via ansigtsgenkendelse. To fjernmikrofoner forbliver indbyggede, og der er teknisk understøttelse af Dolby Atmos-lyd nu, selvom vi ikke ville forvente særlig kraftig surroundlyd fra de fleste bærbare højttalere. Både 13,5- og 15″-modellerne understøtter Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.

AMD eller Intel

Surface Laptop 4’s største opdateringer er interne. Surface Laptop 3 introducerede AMD-chips til Surface-serien i form af let tilpassede “Microsoft Surface Edition”-versioner af Ryzen 3000-seriens mobile processorer. Disse var dog kun tilgængelige i 15-tommers modellen. Den mindre og billigere 13,5-tommer variant kun featured Intel-processorer, som generelt har haltet bagefter AMD i form af pris-til-ydelse-forholdet i de seneste år.

Med Surface Laptop 4 tilbyder Microsoft AMD- og Intel-chips i både 13,5- og 15″-modeller. Den nye fangst er, at AMD-baserede modeller har Microsoft Surface Edition varianter af sidste generation Ryzen 4000 APU’er baseret på Zen 2 arkitektur, ikke den nyeste og bedste Ryzen 5000-serien mobile processorer.

Specifikt, Microsoft siger 13,5-tommer model bruger en 6-core Ryzen 5 4680U med Radeon RX Graphics, mens 15-tommer model bruger en 8-core Ryzen 7 4980U med Radeon Graphics. Virksomheden vil også sælge en 13,5-tommers model udstyret med sidstnævnte APU, men kun i kommercielle kanaler. Microsoft har ikke angive præcis, hvordan det har opdateret chips, men sagde sin tweaks primært fokusere på at optimere batteriets levetid for denne formfaktor.

Mulighederne er lidt mere opdaterede i de Intel-baserede modeller, der leveres med 11. generation Tiger Lake mobile chips. 13,5″ Surface Laptop 4 fås med en 4-core/8-thread Core i5-1135G7 eller 4-core/8-thread Core i7-1185G7, mens 15-tommers modellen er udstyret med sidstnævnte. Alle disse bruger Intels Iris Xe integreret grafik. (En bærbar computer med denne formfaktor er ikke designet til spil, for at være klar.) En anden 13,5-tommers model med en quad-core Core i5-1145G7 vil være tilgængelig for kommercielle brugere.

Generelt hævder Microsoft, at chipopgraderingerne vil resultere i “op til 70 procent hurtigere” ydeevne end Surface Laptop 3 med særligt forbedrede multitasking-funktioner. Det vil sandsynligvis variere efter model, selv om; vi bliver nødt til at sætte enheden gennem dens skridt og sammenligne den med konkurrerende enheder, før vi erklærer, hvor meget det er værd.

Det er værd at bemærke, at Microsoft også vil tilbyde Surface Laptop 4-konfigurationer med op til 32 GB RAM og op til 1 TB SSD-lagerplads, førstnævnte er dobbelt så høj som maksimum på 13,5″ Surface Laptop 3. (SSD’en kan nu fjernes, men som med Surface Pro 7+ siger Microsoft, at funktionen er mere for teknikere end almindelige brugere. Kun Intel-modellerne vil dog nå dette loft; amd-baserede modeller vil i stedet top ud på 16GB RAM og en 512GB SSD. Microsoft siger en 13,5-tommer Ryzen 5 konfiguration med 16 GB RAM og en 256GB SSD vil ikke være tilgængelig, indtil omkring to måneder efter den bærbare computer lancering, enten.

Her er en oversigt over de tilgængelige SKU’er og deres respektive prispoint:

13,5″

15″

Batteriopgraderinger og andet tilbehør

Som nævnt ovenfor er den anden kerneopgradering, som Microsoft udråber, forbedret batterilevetid. De 13,5″Ryzen 5-modeller annonceres for at nå op til 19 timers kørsel med gennemsnitlig brug, mens de andre SKU’er siges at få mellem 16,5 og 17,5 timers levetid. Igen er det bedst at tage disse påstande med et gran salt, indtil enheden er ude i naturen. Men til reference lovede virksomheden op til 11,5 timers batterilevetid med Surface Laptop 3, så der skulle i det mindste være en vis forbedring. Ellers vil den nye bærbare computer bruge den samme 65W strømforsyning som før.

Bortset fra Surface Laptop 4 udruller Microsoft også en håndfuld nyt produktivitetsfokuseret tilbehør, herunder en variant af dets støjreducerende Surface Headphones 2, der er optimeret til Microsoft Teams. trådløse headset og USB-chatheadset; en lille USB-C-højttaler, der er rettet mod telefonmøder og et webcam på 1080p. Hovedtelefonerne vil være tilgængelige for forretnings- og uddannelseskanaler i dag, mens det andet tilbehør begynder at sende i juni.

Oversigt over billede af Microsoft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *