Microsoft tvunget i knæ: Må vinke farvel til Edge og Bing

Europæiske brugere af Windows kan snart blive fri for en stribe Windows-programmer, hvis de ikke ønsker at bruge dem – herunder Microsofts egen browser, Edge.

Microsoft har – i rigtig mange år – kæmpet en brav kamp.

Målet har været at overbevise os forbrugere om, at Microsofts egen browser, Edge (tidligere Explorer), og Microsofts egen søgemaskine, Bing, er så kompetente, at du bør bruge dem i stedet for fx Chrome-browseren og Googles søgemaskine.

Det er blandt andet kommet til udtryk i det besvær, man som computerbruger oplever, hvis man i Windows-styresystemet forsøger at ændre sin standardbrowser fra Edge til en hvilken som helst anden browser. 

Så bliver man straks mødt af beskeder som “er du sikker på, at du vil skifte browser?” og “Microsoft anbefaler Edge-browseren”.

Men den slags metoder skal være slut nu.

Microsoft skal rette ind efter lovgivning

Er du bosat i EU, bliver det nemlig nu muligt helt at fjerne Edge fra din computer og slippe for at bruge Bing, når du vil lave søgningerne på nettet direkte i Windows – fx fra startmenuen. 

Det skriver Microsoft selv i et blogindlæg

Det sker, fordi Microsoft skal rette ind efter nye EU-regler. Mere specifikt EU’s nye forordning, Digital Markets Act, om digitale markeder, som er sat i verden for at sikre “fair konkurrencevilkår samt mere retfærdige og åbne digitale markeder for alle”.

Skal ske inden marts 2024

Med andre ord tvinges Microsoft til at gøre det muligt at blive fri for Edge og Bing, hvis ikke forbrugerne ønsker at bruge værktøjerne. 

Der skal i stedet være frit valg til at vælge præcis den software, man ønsker.

Udover Edge og Bing, bliver det også muligt at fjerne Kamera-app’en, Cortana og Fotos-app’en fra Windows.

Det er uvist præcist hvornår, det vil blive muligt at fjerne Edge og de andre programmer, men den nye EU-forordning skal overholdes senest 6. marts, 2024. 

Forside

Scroll to Top