Samsung Xian

COVID-19 tilfælde er stigende i Xi’an, tvinger Samsung til at overholde regeringens lockdowns.

Tingene ser ikke så rosenrødt over på Samsungs NAND flash fabs i Xi’an, Kina. I går rapporterede vi, at anlægget blev sat under lockdown på grund af en stigning i covid-19 tilfælde i byen. Samsung driver to NAND fabs i byen, hvoraf den første begyndte driften i 2014, mens den anden kom online i begyndelsen af 2020. Tilsammen udgør de 42% af virksomhedens flash output. Samsung sagde oprindeligt, at det planlagde at køre fabs på normalt produktionsniveau, men siger nu, at det foretager ændringer på sine fabs for at overholde regeringens COVID-19-restriktioner. Det betyder, at den begrænsede forsyning kan påvirke de bedste SSDs, som vi alle kender og elsker.

“Vi har besluttet midlertidigt at justere driften på vores produktionsanlæg i Xi’an, Kina,” Samsung bekræftet i en erklæring. “Denne beslutning blev truffet i overensstemmelse med vores forpligtelse til at beskytte vores medarbejderes og partneres sundhed og sikkerhed, hvilket fortsat er vores højeste prioritet.” Desværre er Samsung vag om, hvor stærkt dets operationer vil blive påvirket.

Virksomheden fortsatte med at sige, at det ville flytte produktionen til andre faciliteter rundt om i verden for at kompensere for eventuelle mangler som følge af Xian nedlukninger. Ifølge Samsung vil disse midlertidige foranstaltninger ikke påvirke kunderne. Mens det er noget trøstende frasering fra Samsung, virkeligheden er, at Xi’an tegner sig for over 40 procent af selskabets NAND flash produktion. Og ifølge TrendForce har Samsung fanget 15 procent af den samlede globale NAND-flashproduktion.

Derudover er Xi’an fabs ansvarlige for Samsungs V-NAND-flashenheder med højt lag (op til 136 lag med 980 Pro). Så naturligvis er fabs også pumpe ud næste generation af 176-lags V-NAND for fremtidige PCIe 4.0 og PCIe 5.0 SSDs. Samsung siger også, at det allerede er prøveudtagning ottende generation V-NAND med 200 + lag, med fremtidige forhåbninger rettet mod over 1.000 lag.

Desværre ved Samsung ikke, hvor længe produktionen vil blive påvirket af Xi’an-lukningerne, så gør eventuelle forudsigelser om, hvordan den globale forsyningskæde er begrænset på dette tidspunkt.

Samsung oprindeligt angivet, at fabs ville fortsætte med at køre på fuld kapacitet under lockdown, hvilket fører TrendForce at sige sent i sidste uge, at “nedlukningen af byen forventes ikke at have en bemærkelsesværdig indvirkning på disse fabs.” Det er uklart, hvordan TrendForces vurdering vil ændre sig nu, hvor Samsung har erkendt, at det vil begrænse noget produktion. Vi opdaterer, efterhånden som vi lærer mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *