Simuleringen viste, at forskere ville tage over 6 måneder at forsøge at aflede en indkommende asteroide.

NASA Exercise Finds That No Tech Is Available to Stop an Asteroid’s Collision With Earth
Brug af en nuklear eksplosiv anordning til at forstyrre asteroiden kan reducere risikoen for skader

NASA og dets jævnaldrende rundt om i verden gennemført en “table-top” øvelse i sidste måned for at bestemme den tid, forskerne vil tage at forstå og finde måder at forhindre en katastrofal kollision af en indgående asteroide i Jorden. Simuleringen var hypotetisk og havde til formål at give forskerne tid til at forberede sig på sådanne situationer, hvis det skulle opstå. De sætter scenariet: en mystisk asteroide fra omkring 35 millioner miles (56.300 tusind kilometer) væk kommer mod Jorden og forventes at ramme planeten i seks måneder. Forskere satte sig ned i en uge fra den 26. april for at planlægge måder at stoppe eller ændre retningen af den hypotetiske asteroide, kaldet 2021 PDC.

Deltagerne fik oplysninger om asteroiden hver dag, hvilket repræsenterede en måned i øvelsen tidslinjen. Asteroiden blev bestemt til at være et sted mellem 35m og 700m i størrelse. For hver time, der gik, begyndte forskerne at udvikle information.

Endelig bekræftede de på dag 2,at asteroidepåvirkningen vil ske om seks måneder i en stor region, som omfatter Europa og Nordafrika. Ved udgangen af ugen, sagde de med en vis grad af sikkerhed, at asteroiden ville ramme mellem Tyskland og Tjekkiet.

Forskerne konkluderede senere, at der i øjeblikket ikke var nogen teknologi til rådighed til at stoppe en massiv asteroide fra at udslette verden. For at aflede asteroiden, tilføjede de, mere tid end seks måneder ville være påkrævet.

Forskerne sagde i en erklæring, at hvis de konfronteres med det hypotetiske scenario i det virkelige liv “ville vi ikke være i stand til at lancere et rumfartøj med så kort varsel med nuværende kapaciteter.”

De sagde også, at brugen af en nuklear eksplosiv anordning til at forstyrre asteroiden kan reducere risikoen for skader, selv i mangel af en klar forståelse af asteroide egenskaber. Men muligheden for typiske nukleare eksplosive anordninger til robust at forstyrre nær-Earth objekter kan ikke være tilstrækkelig til større asteroider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *