Den nye Snapdragon 480 SoC bringer 5G downmarket.

Nokia X20, der viser en dejlig bestand Android startskærm.
Bagsiden.
Fire kameraer virker som for mange kameraer til en mellemtone telefon, men der er fire kameraer.
Bunden har et hovedtelefonstik og en USB-C-port.
Den fås i blåt og guld.

Dimensionerne.

HMD annonceret en stor bunke af smartphones i går, hvoraf den mest interessante er Nokia X20, en € 349 ($ 415) enhed, der synes bestemt til en bred distribution. HMD’s “Nokia X” linje repræsenterer en ny model nummer ordning for virksomheden, som tidligere var ved hjælp af decimaltal som “6,1.” Nokia X-modellen støves af, fra da Microsoft først begyndte at sælge Android-telefoner (ikke anden gang Microsoft begyndte at sælge Android-telefoner).

Hovedtræk ved X20 er Qualcomms splinternye Snapdragon 480 SoC, som netop blev annonceret tilbage i januar. Snapdragon 480 er en 8 nm chip, med to 2 GHz Arm Cortex A76 CPU’er og seks 1,8 Ghz Cortex A55 CPU’er. Dette er Qualcomms første low-end SoC til at støtte 5G, hvis det gør noget for dig, og der er endda en mulighed (selvom Nokia ikke udøve det på X20) for mmWave antenner. Endnu vigtigere, Qualcomm siger CPU og GPU bør være dobbelt så hurtigt som den gamle Snapdragon 460.

Den anden store nyhed på dagen er, at Nokia udvider støtten til tre år nu, med tre års store OS opdateringer og tre års månedlige sikkerhedsopdateringer. Tidligere lavede virksomheden to års store opdateringer. Det ser ud til, at alle– selv lame-duck-producenter som LG– udvider deres Android-support på det seneste.

Resten af specifikationerne omfatter en 6.67-tommer, 2400×1080 LCD, 6 GB RAM, 128 GB lagerplads, et 4470 mAh batteri og Android 11. Du får en side fingeraftrykssensor, NFC, et hovedtelefonstik, en microSD-slot og dual-band Wi-Fi-understøttelse op til 802.11ac. Der er en overdreven mængde af bageste kameraer, med en 64 MP hovedkamera, en 5 MP ultra-dækkende, en 2 MP dybde kamera, og en 2 MP makro kamera. På forsiden får du et 32 MP kamera i en cirkulær skærmudskæring.

Nokia har også en billigere variant af X20, kaldet X10. Det har et identisk design og for det meste lignende specifikationer, bortset fra at du nedgraderer til 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. De vigtigste bageste kamera skifter til en billigere 48 MP hovedsensor, og den forreste bruger en 8 MP sensor. Det starter ved € 309 eller $ 367.

Der er ingen ord om en amerikansk udgivelse endnu, men HMD’s Nokia-telefoner med Qualcomm SoCs normalt ender i USA i sidste ende. X10 og X20 vil være ude i Europa starter i maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *