Ny, farlig trussel mod Android-telefoner

Et sikkerhedshul i Android-telefoner gør det muligt for hackere at få fuld kontrol over din telefon. Se her, hvordan du undgår at blive angrebet.

Sikkerhedseksperter har opdaget et alvorligt sikkerhedshul i en komponent, som bruges i mange Android-telefoner. 

Det drejer sig om Samsung Exynos-modemmet, som er den komponent inde i telefonen, som bruges til at få forbindelse til internettet.

Det eneste, en ondsindet hacker skal bruge for at få fuld adgang til din telefon, er dit telefonnummer. 

Herefter kan hackeren i princippet gøre, hvad vedkommende har lyst til med telefonen.

Sikkerhedshul opdaget af Google

Fejlen findes blandt andet i Googles Pixel 6 og Pixel 7 telefoner samt en lang række telefoner fra Samsung selv inklusiv de populære Galaxy S22 og Galaxy A53.

Det er et sikkerhedshold hos Google, der har arbejdet med at undersøge sikkerhedsproblemet, og de fandt hele 18 sårbarheder i Samsung Exynos – heraf fire så alvorlige, at en hacker på afstand vil kunne overtage kontrollen over din telefon udelukkende ud fra dit telefonnummer. 

Der er da også allerede udsendt en opdatering, der lukker hullet på Googles egne telefoner. 

Du skal bare acceptere at installere den seneste opdatering af styresystemet, hvis du har en af de seneste Pixel-telefoner fra Google.

Sådan sikrer du din telefon

Hvis der er en sikkerhedsopdatering klar til din telefon, skal du straks acceptere, når din telefon spørger, om du vil installere den. Du kan også aktivt gå til telefonens indstillinger og se, om der er en opdatering klar. 

Samsung vil sandsynligvis ligesom Google komme med en opdatering, som løser problemet, inden længe. 

Ellers foreslår Google, at du slår Wi-Fi opkald og Voice-over-LTE (også kaldet VoLTE) fra i din telefons indstillinger. Du bør herefter stadig kunne foretage opkald på telefonen. De vll blot foregå via det almindelige telefonnet.

Det er generelt altid en god idé at sørge for, at telefonen har alle de nyeste opdateringer, så du ikke går glip af nye funktioner eller beskyttelse mod trusler som den mod Samsungs Exynos-modem.

Scroll to Top