Nyt og anderledes Outlook på vej – du får bedre overblik over dagens opgaver

Det populære mail- og kalenderprogram Outlook kommer snart i en helt ny og meget anderledes udgave. Du får et langt bedre overblik over dagens opgaver end hidtil med integration af mail, to-do-liste og teams

Microsoft er på vej med en helt ny og meget anderledes udgave af Outlook, som blandt andet indgår i Microsoft 365. Ikke blot er designet ændret, så den nye Outlook mere ligner web-versionen af programmet, men programmet har også helt nye muligheder.

På bloggen Microsoft Insider skriver selskabet, at den nye version af Outlook har fået intelligente funktioner som beskedpåmindelse og et nyt kalender-”board”, der samler mail, kalender og to-do i et og samme overblik. Samtidig skulle det være muligt at samarbejde på tværs af Outlook og Teams i et samlet flow.

Microsoft har tidligere introduceret Microsoft Loop-komponenter, og i den nye Outlook vil det betyde, at alle kan redigere og dele deres tanker uden at forlade det arbejdsflow, de er i gang med – uanset om de bruger Outlook eller Teams.

Loop-komponenter kan kopieres og bruges på tværs af Outlook og Teams og derved sikre, at de to applikationer altid er synkroniserede uanset, hvor du som bruger arbejder.

Udvidet brug af snabel-a

I Outlook har det længe været muligt at bruge @navn i en mail til at nævne nogen, og samtidig tilføje dem til mail-dialogen. Nu bliver det muligt at bruge samme funktion, når man vil tilføje filer og dokumenter til mailen – så længe dokumentet er gemt i skyen naturligvis.

Microsoft forklarer, at ved at skrive @dokumentnavn i mailen, så vil Outlook fremover selv vise dig en række dokumenter der passer til navnet.

Det er nemt at finde og vedhæfte dokumenter med @.

Der er også introduceret en funktion i Outlook, der automatisk påminder dig om at svare på mails, som Outlook eller Windows anser som vigtige. Den mail vil samtidig blive placeret øverst i din indbakke, indtil du afviser den.

Outlook minder dig om, hvad du har glemt af mails.

Hele den nye Outlook rummer mulighed for at skræddersy. Det betyder blandt andet, at du vil kunne trække mails direkte over til din to-do-liste, så du kan vende tilbage til individuelle mails, når det passer bedre.

Træk fra to-do til kalender

Du vil også kunne trække opgaver fra to-do-listen over i din kalender for at reservere tid til den pågældende opgave, og du kan tilpasse den nye Outlook-kalender ”Board”, så den passer dig. Det betyder at du kan få både kalender, filer, to-do-lister og mails i et og samme overblik – og med det layout, du foretrækker.

Du kan bruge din indbakke som to-do-liste.

Når man nu arbejder mere hybridt – og derved også mere i Outlook – er det vigtigt at holde indbakken ren og ryddelig ren for at sikre, at stressniveauet ikke stiger for meget. Her er der kommet en ny funktion, Sweep hedder den på engelsk, hvormed du kan fjerne mails i blokke. Og du kan tilføje regler der håndterer fremtidige mails.

Integrer kalenderen i det samlede overblik.

Det er muligt at afprøve den nye Outlook, hvis du er med i Microsofts Beta-program. I så fald skal du blot klikke på den lille slider ”Prøv den nye Outlook”, der er placeret i toppen af Outlook. Skulle du blive træt af den nye Outlook, vil du altid kunne skifte tilbage igen ved at klikke på den samme knap.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

seven − one =