PCI Express 7.0-standarden

PCI-SIG har udarbejdet PCIe 7.0-specifikationen og sigter mod at færdiggøre den i 2025.

 fordobling af PCIe-båndbredden hvert tredje år betyder masser af båndbredde til næste generations tilbehør.

Gruppen, der er ansvarlig for at udvikle og opdatere PCI Express-standarden, PCI-SIG, sigter mod at opdatere denne standard cirka hvert tredje år. Version 6.0 blev udgivet tidligere i år, og gruppen har meddelt, at PCIe version 7.0 i øjeblikket er på vej til at blive afsluttet engang i 2025. Som alle nye PCI Express-versioner er målet at fordoble den tilgængelige båndbredde fra sin forgænger, hvilket i PCIe 7.0’s tilfælde betyder, at en enkelt PCIe 7.0-bane vil være i stand til at transmittere med hastigheder på op til 32 GB pr. Sekund.

Det er en fordobling af de 16 GB i sekundet, der er lovet af PCIe 6.0, men det er endnu mere slående sammenlignet med PCIe 4.0, den version af standarden, der bruges i avancerede GPU’er og SSD’er i dag. En enkelt PCIe 4.0-bane giver båndbredde på ca. 4 GB i sekundet, og du har brug for otte af disse baner for at tilbyde de samme hastigheder som en enkelt PCIe 7.0-bane.

Sæt PCIe 7.0’s hastighed øges i kontekst. Dagens SSD’er og GPU’er bruger for det meste PCIe 4.0, og PCIe 5.0 er lige begyndt at blive vedtaget af nyere pc’er.

Stigende hastigheder åbner døren til stadig hurtigere GPU’er og lagerenheder, men båndbreddegevinster så store ville også gøre det muligt at udføre den samme mængde arbejde med færre PCIe-baner. Dagens SSD’er bruger normalt fire baner PCIe-båndbredde, og GPU’er bruger normalt 16 baner. Du kan bruge det samme antal baner til at understøtte flere SSD’er og GPU’er, mens du stadig giver store stigninger i båndbredde sammenlignet med nutidens tilbehør, noget der kan være særligt nyttigt i servere.

Som med alle tidligere versioner af PCIe-standarden siger PCI-SIG, at PCIe 7.0-enheder forbliver fuldt bagud kompatible med ældre PCIe-versioner. Der er nogle kodningsomkostninger, der forhindrer tilbehør i den virkelige verden i at nå de fulde hastigheder på 32 GBP pr. Sekund, der er lovet af PCIe 7.0, men det gælder for alle PCIe-versioner.

Det vil vare et år eller to, før vi begynder at se PCI Express 6.0 i forbruger-pc ‘er, for ikke at sige noget om version 7.0. Intels nyeste 12. generations Alder Lake-processorer inkluderer et begrænset antal PCIe 5.0-baner, og PCIe 5.0 vil også være en del af AMDs Ryzen 7000-serie senere på året. Men forbruger-GPU ‘er og SSD’er, der bruger PCIe 5.0, eksisterer stadig ikke rigtig endnu. De fleste nye standarder tager år at gå fra “udkast” til “færdiggjort” til “tilgængelig i forsendelsesprodukter” til “allestedsnærværende”, og nye PCI Express-versioner er ingen undtagelse.

Scroll to Top