Roku siger Google ønsker ændringer i Roku søgning. Google kalder påstandene “grundløse”.

The new remote for the Roku Ultra media streamer.
Enlarge / Den nye Roku Express med sin fjernbetjening.

YouTube TV formodes at bringe de bedste dele af kabel-tv til streaming, men det er også at bringe en af de mest irriterende dele: transport tvister.

Roku og Google kæmper tilsyneladende om vilkårene for at bære YouTube TV på Rokus streamingplatform. Roku har sendt en e-mail blast til kunder med en emnelinje siger, “Google kan fjerne din adgang til YouTube TV.” Hvis du ikke allerede kan fortælle, vi får en meget ensidig tage på historien lige nu. Google har endnu ikke tilbudt et svar på Roku’s første salve, selvom vi har bedt om en kommentar og vil opdatere denne artikel, hvis Google reagerer. Opdatering: Google har svaret, se nedenfor.

Roku’s e-mail siger: “De seneste forhandlinger med Google om at bære YouTube TV er brudt sammen, fordi Roku ikke kan acceptere Googles urimelige vilkår, da vi mener, at de kan skade vores brugere.” Roku’s e-mail kun vagt hentyder til, hvad det hævder Google ønsker, siger: “Vi kan ikke acceptere Googles urimelige og konkurrencebegrænsende krav til at manipulere dine søgeresultater, påvirke brugen af dine data, og i sidste ende koste dig mere.”

Axios hævder at være i stand til at udfylde de tomme felter og har offentliggjort en vild liste over krav, som Roku siger, at Google har bedt om. Googles påståede krav spænder fra at ændre, hvordan Rokus streamingplatform fungerer, til at fastsætte, hvilke chips Roku skal bruge i sine produkter. Roku fortæller Axios, at Google ønsker “en dedikeret søgeresultater række til YouTube inden for Roku smart TV interface,” og det ønsker Roku at “blokere søgeresultater fra andre streaming indholdsudbydere, mens brugerne bruger YouTube app på Roku’s system.”

Rapporten fortsætter: “Roku hævder, at Google har bedt den om at favorisere YouTube-musikresultater fra stemmekommandoer, der er lavet på Roku-fjernbetjeningen, mens YouTube-appen er åben, selvom brugerens musikpræference er indstillet til standard til en anden musikapp, som Pandora.”

Den mest bizarre påstand fra Axios er, at Google forsøger at bruge app-regnskabsmæssige forhandlinger for at ændre den måde Roku’s produkter er bygget. “Roku siger, at Google har truet med at kræve, at Roku bruger visse chipsæt eller hukommelseskort, der ville tvinge Roku til at øge prisen på sit hardwareprodukt, som konkurrerer direkte med Googles Chromecast,” siger Axios.

Roku virkelig går efter det i sidste afsnit af sin e-mail, siger, at det er “dybt skuffet over Googles beslutning om at bruge deres monopol magt til at forsøge at tvinge vilkår, der direkte vil skade streamere.” “M-ordet” er et følsomt emne, da Googles søgeenhed i øjeblikket beskæftiger sig med en antitrustundersøgelse fra det amerikanske justitsministerium. Men det er ikke rigtig relevant her. Du kan argumentere for, at regelmæssig YouTube har monopol på web video, men bortset fra at dele et brand, standard YouTube har dybest set intet at gøre med YouTube TV, som konkurrerer med kabel-tv og selv har en anden streaming konkurrent i Hulu + Live TV.

Når det kommer til, hvem der vinder streamingplatformskrigene, har Roku faktisk den højeste markedsandel, hvor NPD sætter den til 38 procent markedsandel i USA foran Amazon og Samsung. De fleste tæller har Googles platforme som Google / Android TV og Chromecast i en fjern fjerde.

YouTube TV er ikke den normale YouTube-app til fjernsyn – dette er Googles kabel-tv-erstatning for ledningsskærere. Ligesom med kabel giver YouTube TV dig mulighed for at betale et stort månedligt gebyr ($ 65 og op) for et bundt af 85+ live tv-kanaler. Disse er alle kabel grundpillerne, som ESPN, CNN, MTV, Cartoon Network, Discovery, Nickelodeon, Comedy Central, TBS, TNT, USA, NFL Network, og meget mere. Det har lokale kanaler fra alle de store nationale netværk, også: CBS, ABC, NBC, og Fox. Du kan endda betale ekstra for tilføjelser som HBO, Starz, Cinemax og Showtime samt sports ekstramateriale som NFL Red Zone eller Fox Soccer Plus.

Dette er ikke Roku’s første app transport tvist, og i fortiden, at blive fjernet fra Roku har kun betydet at blive trukket fra Channel Store. Brugere, der allerede havde kanalerne installeret, kunne fortsætte med at se. Så hvis du er en YouTube TV-bruger på Roku og er bekymret for alt dette, skal du bare sørge for, at kanalen er installeret, og forhåbentlig vil du være i stand til at ride ud alle de mudslinging. Vi vil sandsynligvis se noget ske snart, da Axios skriver: “Transportaftalen mellem de to selskaber er indstillet til at udløbe umiddelbart.”

Dit træk, Google!

Opdatering: Google har reageret på Roku’s påstande, kalder dem “grundløse” og benægter det ønsker ændringer i søgeresultater eller brugerdata. Virksomheden sendte følgende erklæring:

Vi har arbejdet med Roku i god tro for at nå frem til en aftale, der gavner vores seere og deres kunder. Desværre engagerer Roku sig ofte i disse typer taktikker i deres forhandlinger. Vi er skuffede over, at de valgte at fremsætte grundløse påstande, mens vi fortsætter vores igangværende forhandlinger. Alt vores arbejde med dem har været fokuseret på at sikre en høj kvalitet og ensartet oplevelse for vores seere. Vi har ikke anmodet om at få adgang til brugerdata eller forstyrre søgeresultaterne. Vi håber, at vi kan løse dette af hensyn til vores fælles brugere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *