Sådan forbedres Wi-Fi i din have

Få en stærk internetforbindelse overalt i din have

Moderne routere er ret gode til at fylde dit hjem med en trådløs internetforbindelse. De fleste mennesker ved, hvordan man løser døde zoner ved at opgradere deres router eller – endnu bedre – ved at vælge et mesh Wi-Fi-system i stedet.

Men hvad med udendørs? Masser af enheder har stadig brug for en forbindelse udenfor, såsom sikkerhedskameraer, smarte lys, dørklokker og simpelthen din telefon eller tablet, når du vil bruge den i haven. Selv grill og andre udendørs gadgets begynder at komme med Wi-Fi, hvilket betyder, at der er et endnu større behov for god al-fresco Wi-Fi.

Da du læser dette, ved du allerede, at dit hjems vægge er en ret effektiv Wi-Fi-barriere, hvorfor du ikke kan komme online i din have. Og selvom signalerne kan trænge igennem glas uden for meget af et problem, er der stadig det problem, at signalstyrken bliver svagere, jo længere væk du er fra din router.

Det kan være irriterende, hvis websider indlæses langsomt, eller Netflix konstant bufferer, men det bliver et stort problem, hvis du vil arbejde i et udhus som en garage eller et havekontor.

Her forklarer vi de tilgængelige muligheder, og hvad det kan koste dig. Hvis du er heldig, og du kan omplacere din router, koster det måske slet ingenting, men i de fleste tilfælde skal du investere i noget hardware for at få arbejdet gjort.

Freebie – Flyt din router

I de fleste hjem leverer en enkelt bredbåndsrouter dit Wi-Fi-signal. Men det er en boks, der ofte er gemt væk ude af syne, hvilket alvorligt kan hæmme dens Wi-Fi.

I en ideel verden ville en enkelt router være placeret i midten af dit hjem. Hvis du har to etager, betyder det så tæt på loftet på nederste etage som muligt for at forbedre modtagelsen ovenpå.

Da vi taler om bedre signal udendørs, skal du placere din router så tæt som muligt på, hvor du har brug for internet i haven.

En hvid Asus ZenWiFi XT9 mesh Wi-Fi-enhed tilsluttet et modem
Oznor

Thomas Newton / Støberi

Mange routere har interne antenner, som den vist ovenfor, hvilket betyder, at der ikke er noget at justere: det skal producere et 360 ° signal, men du kan prøve at placere enheden, så den vender mod væggen (eller vinduet) og se om det hjælper med at øge signalet udenfor.

Andre routere har eksterne antenner, som kan vinkles i forskellige retninger. Igen kan det forbedre tingene dramatisk at få dem til at vende mod din have, hvis de er designet til at være retningsbestemte.

1 – Powerline-adaptere

Dette er den hurtigste, enkleste og sandsynligvis mest omkostningseffektive løsning for de fleste mennesker, men det afhænger af, at der er net strøm, hvor du vil have en Wi-Fi-forbindelse.

Enhver stikkontakt skal være i en position, hvor powerline-adapteren ikke kan blive våd, hvilket betyder, at denne mulighed er bedst for dem, der ønsker pålideligt internet i en garage eller et skur.

Powerline-adaptere forvandler elektriske kabler til netværkskabler, så du tilslutter det ene ved siden af din router og det andet i en stikkontakt, hvor du har brug for Wi-Fi. Det er vigtigt at bemærke, at standard powerline-adaptere (såsom Netgear-adapterne vist nedenfor) ikke har Wi-Fi, så du skal købe et sæt, hvor et af stikkene har indbygget Wi-Fi, såsom TP-Links TL-WPA8631P KIT ($ 107.99 / £ 89.99).

NETGEAR PL1000 Powerline

Netgear

Ulempen ved powerline er, at de kan være relativt langsomme. Teoretisk set tilbyder TP-Link-sættet 1500 Mbps, men i virkeligheden kan du få 40 Mbps eller endnu mindre. Det skyldes, at powerline ikke ser ud til at kunne lide langdistanceløb af net kabel, såsom et, der løber fra dit hus til et haverum.

Du kan få bedre ydeevne, men det afhænger meget af alderen, kvaliteten og længden af net ledningerne – samt powerline-sættets evne.

Den slags hastighed kan dog være ok, da den er hurtig nok til generelt arbejde. Du har brug for omkring 5 Mbps til et videoopkald i grundlæggende kvalitet, men hvis du vil have en højere hastighed til download eller upload af store filer, skal du muligvis gå efter en alternativ metode.

2 – Køb en udendørs Wi-Fi-antenne

Hvis du ikke har strøm udenfor, er en alternativ mulighed at købe en udendørs Wi-Fi-antenne. Disse findes i to sorter. Den første type skruer direkte til din router i stedet for en af dens normale antenner, men du skal kontrollere din router for at se, om den har aftagelige eller ej. De fleste gør det ikke, så dette tip vil slet ikke være til nogen nytte.

Hvis du har en passende router, så er her nogle udendørs antenner, du kan købe fra Amazon, som koster så lidt som $ 15 / £ 12.

Der er dog en anden måde: en ekstern USB Wi-Fi-antenne. Dette er dog ikke helt det samme. Den er designet til at blive tilsluttet en ekstern enhed, f.eks. en bærbar computer. Du kan montere den på væggen i dit haverum – eller garage – mod dit hus, og den skal være i stand til at opfange det svage signal, der kommer fra din router. De er dyrere og starter ved $ 40 / £ 30.

TP-Link Deco X50 udendørs

TP-Link

En tredje mulighed her er en ekstern Wi-Fi-router som TP-Link Deco X50 Outdoor (ovenfor). Det koster $ 129.99 / £ 109.99 og kan monteres på en stang eller en væg. Selvom det er en del af TP-Links X50 mesh Wi-Fi-serie, behøver du ikke bruge det med X50-systemet. Du kan slutte den til din sædvanlige router med et Ethernet-kabel og få den samme effekt. Det skal give stærk Wi-Fi i afstande på 200-300 fod (60-90 meter) – muligvis mere, hvis der er få forhindringer.

3 – Køb en Wi-Fi-forlænger eller et mesh-Wi-Fi-sæt

Hvis du ikke kan flytte din router tættere på, hvor du vil have et udendørs signal, er en Wi-Fi-forlænger en anden mulighed.

De koster ikke meget – mindre end et par powerline-adaptere – og kan give din Wi-fi et løft, så du kan komme online i din have.

D-Link Eagle Pro AI E15 Mesh Range Extender

Jim Martin / Støberi

Der er dog en ulempe: den måde, forlængere fungerer på, er at tage signalet fra din router og genudsende det, hvilket betyder, at de skal bruge halvdelen af deres hastighed til at modtage signalet og den anden halvdel til at udsende det, så de er ikke det hurtigste valg her.

Men ligesom powerline kan den hastighed, du får, være nok. Hovedproblemet er, at det ikke er muligt at sige præcis, hvor meget udendørs dækning du får fra en forlænger: de skal være fine, hvis du kun har brug for et Wi-Fi-signal tæt på dit hus (siger inden for 20-30 fod), men giver dig muligvis ikke en internetforbindelse inde i et udhus længere væk.

Hvis dit udhus har net strøm, og det ikke er for langt fra dit hus, kan du prøve at tilslutte en forlænger i det udhus og se, om du kan få et stærkt nok signal fra din router.

Hvis det er mere end omkring 30 meter fra dit hus, er chancerne dog, at signalet ikke vil være godt nok til en forlænger.

Det er en lignende situation med mesh Wi-Fi-sæt. Du kan læse mere om mesh Wi-Fi i vores sammenfatning af de bedste systemer, men det er tilstrækkeligt at sige, at disse multi-router-systemer har tendens til at skulle placeres ret tæt sammen – vi taler om lignende afstande som Wi-Fi-forlængere – så det er usandsynligt, at du får et godt nok signal til, at de fungerer korrekt, hvis dit garage / skur / haverum er over 30 meter fra dit hjem.

4 – Kør old-school Ethernet

Den måde, hvorpå denne forfatter tidligere har overvundet den relativt korte rækkevidde af Wi-Fi-routere til hjemmet, er at bruge Ethernet-kabler og køre dem fra hovedrouteren i huset til et haverum over 200 meter væk. Det er også rimeligt billigt at gøre, især hvis du er glad for at installere dem selv.

Selve kablet kommer på en rulle og fås i længder på op til 100m (300ft). Du vil købe kabel, der er klassificeret til udendørs brug og se specifikt efter kabel designet til ‘direkte begravelse’. Uanset hvad du gør, skal du ikke prøve at spare penge ved at få indendørs Ethernet. Uden en hårdfør PVC-belægning vil den hurtigt forringes i solskinnet og har ikke de solide kobbertråde, der kræves for at afslutte den til en frontplade.

Udendørs Cat7 Ethernet-kabel

Kenable

Du kan købe færdige udendørs kabler med Ethernet-stik i begge ender, men du bliver nødt til at bore et meget større hul i væggen, end hvis du fører tyndt Ethernet-kabel igennem. Plus, det specielle værktøj, der kræves for at passe til RJ-45-stikkene, kan købes billigt og er ikke svært at bruge. For en mere professionel finish skal du dog installere Ethernet-vægplader i stedet for at montere RJ45-stik. De er billige, nemme at montere og kun lidt sværere at tilslutte til.

4-bånds Ethernet vægplade

Jim Martin / Støberi

Uanset hvad du vælger, skal du gå efter Cat 6 eller bedre, så det er fremtidssikret.

Når dit kabel er installeret, har du en superhurtig internetforbindelse i dit udhus. For at få Wi-Fi skal du bruge en anden router (i adgangspunkt eller “bro” -tilstand) eller, endnu bedre, et mesh Wi-Fi-system, der understøtter kablet backhaul.

Det betyder simpelthen, at du kan forbinde routerne ved hjælp af et Ethernet-kabel i stedet for Wi-Fi.

Skønheden ved denne metode er, at du har et problemfrit Wi-Fi-netværk, som dine enheder kan bruge, uanset om du er i dit hus eller i dit udhus.

5 – Køb et adgangspunkt

Et adgangspunkt er egentlig bare et andet navn for en Wi-Fi-router. Den største forskel er, at et adgangspunkt er designet til at oprette forbindelse til din eksisterende router og give Wi-Fi i et andet område.

De er hovedsageligt til kontorer og er ikke rigtig rettet mod forbrugerne. De er den slags enheder, som du kan have professionelt installeret, når forbrugernetværksudstyr bare ikke er op til jobbet.

Mens mesh Wi-Fi ofte gør et godt stykke arbejde indendørs, er det ikke så godt, hvis du har brug for en hurtig forbindelse i dit havekontor eller garage, og et adgangspunkt kan være løsningen.

Afhængigt af de involverede afstande har du muligvis kun brug for en monteret på din fjerntliggende placering mod huset. I denne opsætning – kaldet klienttilstand – bliver den en modtager, der tager signalet fra din eksisterende router eller mesh-system og giver den internetforbindelse, du har brug for i din have.

Du skal vælge en model, der stadig kan levere et Wi-Fi-signal til dine enheder, mens du er i klienttilstand, såsom D-Link DAP-2680.

D-Link DAP-2680

D-Link

Hvis dit udhus er rigtig langt fra dit hus, skal du muligvis købe et punkt-til-punkt (PtP) Wi-Fi-system. Dette er i det væsentlige to adgangspunkter, der skaber en trådløs bro. De kan være indendørs eller udendørs modeller, hvor udendørs modeller arbejder over kilometer i stedet for meter. Det er sandsynligvis overkill til hjemme brug, men det kan give den pålidelighed, du har brug for.

Prisen varierer meget afhængigt af den hastighed, du ønsker, om du har brug for et par eller kun et, og om de kan monteres indendørs. Udendørs modeller er selvfølgelig dyrere.

Du kan hente et enkelt adgangspunkt for så lidt som $ 40 / £ 30, selvom det er til en grundlæggende 802.11n-model, som ikke tilbyder meget hurtige hastigheder. Mange mærker sælger adgangspunkter, herunder TP-Link, D-Link og Ubiquiti.

TP-Link CPE510

TP-Link

En hurtigere, mere kraftfuld og mere robust model kan koste fra $ 250 – $ 1000 / £ 200 til £ 800, så prisen kan virkelig monteres for et par, og det er værd at overveje, at du får en hurtigere og potentielt mere pålidelig forbindelse ved at køre Ethernet-kabler ned i din have.

Generelt fungerer disse adgangspunkter ved hjælp af Power-over-Ethernet (PoE), hvilket ikke er noget, mange hjem er konfigureret til, så kræver normalt ekstra hardware. Dette er en anden grund til, at de er den slags enhed, du gerne vil have installeret af en professionel.

Nogle PtP-enheder leveres med PoE-netadaptere, der gør jobbet meget enklere for DIYeren. Hvis du ikke vil ringe til profferne, skal du sørge for at undersøge og forstå nøjagtigt, hvilket sæt du har brug for for at få det hele til at fungere.

Forhåbentlig forstår du nu alle de tilgængelige muligheder for at få en bedre internetforbindelse i din have, hvoraf de fleste ikke koster for meget og er nemme at installere selv.

Scroll to Top