Sådan formateres SSD

Et solid state-drev (eller SSD) er en speciel type drev, som du kan bruge til at udvide computerens hukommelse. Disse drev er specielt designet til at give dig mulighed for at få adgang til filer meget hurtigere, hvilket betyder, at de i høj grad kan hjælpe med at fremskynde din maskines ydeevne.

Før du kan gøre brug af dit nye solid state-drev, skal du dog formatere det, så det er kompatibelt med din maskine.

I denne vejledning giver vi dig nogle tip til, hvordan du sikkert formaterer din SSD.

Sikkerhedsforanstaltninger, der skal overvejes, før du formaterer en SSD

Det er ikke svært at formatere en SSD, men du vil passe på enkle fejl, der kan påvirke drevets ydeevne negativt.

Sikkerhedskopier dine data

Hvis du vil om formatere en gammel SSD til brug i en ny computer, skal du først sikkerhedskopiere alle filer på den. Formatering af et drev vil helt slette dets hukommelse, hvilket betyder, at du mister filer på det, der ikke er gemt andre steder.

Sikkerhedskopier alle filer, du vil beholde i en separat mappe eller på et andet drev, før du begynder formateringsprocessen.

Sørg for at bruge ‘Hurtigt format’

I modsætning til andre drev skal du kun formatere en SSD med hurtigformatindstillingen. At lave et fuldt format på en SSD kan i høj grad reducere dens levetid og ydeevne.

Sådan formateres en SSD på Windows 10

Skriv kommandoen ‘diskmgmt. MSC’

Skriv kommandoen 'diskmgmt. MSC'

For at formatere en SSD på Windows 10 skal du åbne Windows Diskhåndtering. Du kan gøre dette ved at åbne CMD-prompten og skrive kommandoen ‘diskmgmt. MSC«.

Opret og formater harddiskpartitioner

Opret og formater harddiskpartitioner

Alternativt kan du skrive den samme kommando i søgefeltet på proceslinjen og derefter vælge muligheden for at ‘Opret og formater harddiskpartitioner’.

Se efter SSD-drevet

Se efter SSD-drevet

Når du har åbnet Windows-diskhåndtering, skal du kigge efter dit SSD-drev blandt de tilgængelige harddiske. Hvis det ikke vises, skal du muligvis partitionere dit drev, før du fortsætter til næste trin.

Udfør et hurtigt format

Højreklik på dit drev, og vælg indstillingen ‘Format’. Dette åbner et nyt vindue med muligheder for, hvordan du vil formatere dit drev.

I feltet ‘Volume Label’ kan du indtaste et navn til dit nye drev. Klik derefter på ‘Filsystem’ og vælg ‘NTFS’ i rullemenuen eller ‘exFAT’, hvis du vil bruge din nye SSD på både windows og apple-operativsystemer.

Marker afkrydsningsfeltet mærket ‘Udfør et hurtigt format ‘Og tryk på ‘Ok’ for at formatere dit drev.

Sådan formateres en SSD på Mac OS

Processen til formatering af en SSD på en computer, der kører på Mac OS, er lidt anderledes.

Åbn Diskværktøj

Fra startskærmen skal du åbne ‘Diskværktøj’ ved hjælp af søgefunktionen i ‘Spotlight’ eller ved at gå gennem ‘Programmer’ og åbne ‘Hjælpeprogrammer’.

Indtast et navn til dit drev

Når du er i Diskværktøj, skal du klikke på din SSD og vælge ‘Slet’ mulighed for at slette dit drev af eksisterende filer eller filsystemer.

Du kan derefter indtaste et navn til dit drev og vælge et nyt filsystem til din SSD. Brug listen nedenfor til at beslutte, hvilket filformat du skal vælge:

  • AFPS: til alle Mac-computere, der er bygget efter 2017.
  • Mac OS – udvidet [Journaled]: til alle Mac-computere, der er bygget før 2017.
  • ExFat: For en SSD, som du vil være kompatibel med både Windows- eller Mac-computere.

Tryk på knappen Slet

Når du har valgt indstillingerne for formatering af dit drev, skal du trykke på knappen ‘Slet’ igen for at begynde at formatere dit drev.

Konklusion

Når dit drev er formateret, vil du være i stand til at bruge det til at få adgang til filer og software på din bærbare computer. Hvis du fandt denne artikel nyttig, kan du overveje at dele den og tjekke nogle af mine andre vejledninger til at mestre din pc.

Scroll to Top