Windows 11 logo

I lighed med, hvordan RAM (Random Access Memory) bruges til at gemme midlertidige systemfiler på computeren, bruges VRAM (Video RAM) til at gemme billeddataene. Det er meget hurtigere end RAM, men hukommelsen tildelt VRAM er ganske mindre i forhold til RAM til rådighed på systemet.

I modsætning til den almindelige RAM kan den ikke udskiftes på pc’er med forskellige GPU’er i de fleste tilfælde. VRAM fungerer som en buffer mellem CPU- og skærmkortprocessoren for at sikre uafbrudt kørsel af spil eller andre grafikintensive applikationer.

Her er en trinvis vejledning til at kontrollere, hvordan VRAM er tilgængelig på din computer, der kører Windows 11-operativsystemet.

Sådan kontrolleres VRAM tilgængelig i Windows 11

Trin 1: Åbn appen Indstillinger på din Windows 11-computer. Til dette skal du trykke på Windows + I-tasterne på tastaturet.

Trin 2: Når appen Indstillinger åbnes, skal du klikke på “System” fra venstre siderude.

Trin 3: Klik på fanen “Vis” i højre side i sektionen System.

Windows-11-VRAM-1

Trin 4: Vælg indstillingen “Avanceret skærm” under sektionen Relaterede indstillinger.

Windows-11-VRAM-2

Trin 5: Gå til afsnittet “Vis oplysninger” på siden Avanceret skærm, og klik på indstillingen “Egenskaber for skærmkort”.

Windows-11-VRAM-3

Trin 6: Kontroller video-RAM-værdien i posten Dedikeret videohukommelse i vinduet Egenskaber, der vises.

Windows-11-VRAM-4

Så er det nok. I 1990’eren viser følgende trin, hvor meget VRAM- eller videohukommelse der er tilgængelig på din Windows 11-computer. Hvis du bruger en opsætning med flere skærme, kan du bruge rullemenuen på den øverste linje i trin 5 til at vælge den skærm, du skal se visningsegenskaberne for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *