Sådan rengøres din bærbare computer

Sørg for, at hjemmeteknologien er glitrende og bakteriefri

Velkommen til vores guide til, hvordan du rengør din bærbare computer. I betragtning af hvordan vores hænder er det nemmeste middel til at bringe bakterier og vira ind i vores hjem, og hvordan vores teknologi berøres af os hver dag, er det vigtigt, at vi rengør det ordentligt.

Så vi vil vise dig, hvordan du rengør din bærbare computer – slippe af med snavs, der har boet mellem dine nøgler siden oldtiden, samt desinficere det, så du ikke behøver at bekymre dig om at sprede bakterier mellem dine hænder, din teknologi og omkring dit hjem.

Før du starter, skal du huske at vaske dine hænder (og tørre dem, selvfølgelig!), Sluk for din bærbare computer og tag stikket ud af stikkontakten.

1. Støvsug din bærbare computer

For at slippe af med støv skal du støvsuge alle dele af din bærbare computer bortset fra skærmen ved hjælp af børsteenden af støvsugeren. LCD-skærme er skrøbelige og ville blive ridset af børstehårene. De skal rengøres mere skånsomt end resten af din bærbare computer (vi kommer til at rense skærmen senere).

Sørg for at bruge støvsugeren på en lav indstilling. Du samler bare støv og små stykker snavs her, og at indstille det for kraftigt kan beskadige dine tastaturtaster.

Ud over tastaturet skal du sørge for at støvsuge eventuelle højttalerhuller og ventilationsåbninger på din bærbare computer. Disse kan opbygge en masse støv, der er blevet skubbet ud inde fra din bærbare computer gennem årene, og det er vigtigt at holde dem klare for, at din bærbare computer kører pænt og køligt.

2. Rengør dit bærbare tastatur

Det næste skridt til en ren bærbar computer er et rent tastatur. Nu hvor du har støvsuget dit tastatur, skal det være støvfrit og klar til mere grundig rengøring.

Du kan starte med at bruge noget rengøringskitt – et klæbrig, gummieret stof, som du ruller over dit tastatur for at opsamle genstridige partikler og snavs, der sidder fast mellem dine taster. Du bør også rulle denne kitt over højttalerhullerne på din bærbare computer.

Når kittet har udført sin magi, skal du fugte (ikke gennembløde) en mikrofiberklud let og tørre dit bærbare tastatur ned med det. Påfør mere pres på eventuelle pletter eller crusty bits, der kan sidde fast på dine nøgler.

3. Rengør dine bærbare porte

Rengøringskitt er også fantastisk til rengøring af din bærbare computers porte, som er et andet arnested for snavs og let overset snavs. Pres rengøringskittet ind i din bærbare computers forskellige porte for at udvælge snavs fra dem.

Uanset om du brugte rengøringskittet eller ej, skal du også få en Q-tip eller vatpind, fugte den i isopropylalkohol, derefter stikke den ind i dine porte og vatpind rundt inde i dem.

Den alkoholfugtede pind vil tjene den dobbelte rolle at trække snavs ud af portene og desinficere dem, mens den er i gang. Du skal ikke bekymre dig om fugt i portene, da isopropyl fordamper næsten øjeblikkeligt.

Isopropyl – som vi har lovprist i de seneste uger – er et af de mest anvendte opløsningsmidler til desinficering og desinfektion af overflader. Du behøver heller ikke nødvendigvis at bruge 99% styrke ting.

75% isopropyl kan være lige så effektivt til at dræbe bakterier, fordi det rensede vand, det fortyndes med, fungerer som katalysator ved nedbrydning af mikroorganismecellebrønde. Det tager også længere tid at fordampe, hvilket øger eksponeringstiden mellem det og mikroorganismen.

4. Rengør din bærbare skærm

Skærmen er en af de mere følsomme dele af din bærbare computer, så der gælder lidt andre regler, når det kommer til rengøring. Fugt en mikrofiberklud med lidt isopropylalkohol, og tør forsigtigt skærmen af i cirkulære eller lige bevægelser.

Bemærk, at hvis du har en skærm med et oleofobt lag (generelt berøringsskærme), bør du ikke bruge isopropyl, da dette kan forringe laget over tid. Til denne slags skærme skal du bruge en mild alkoholfri skærmrenser i stedet.

Når isopropylen er fordampet, skal du give din skærm en ekstra aftørring med en skærmrenser som Ecomoist eller WHOOSH! Begge disse er alkoholfrie skærmrensere designet til at slippe af med pletter. De har også antistatiske egenskaber, der hjælper skærmen med at afvise støv i længere tid.

5. Rens din bærbare computer

Denne isopropyl er ikke kun til din skærm. Det er en allround overfladerenser, som du nu skal bruge til at tørre resten af din bærbare computer ned. Fugt en mikrofiberklud i isopropyl, og tør din bærbare computer af overalt – tastatur, højttalerhuller, ventilationsåbninger, porte, you-name-it.

Det høje alkoholindhold i isopropylen hjælper med at fjerne genstridige pletter og udtværinger på din bærbare computers overflade. Gnid lidt hårdere på hårdere pletter, og alkoholen skal hjælpe dem med at komme væk.

Isopropylen vil fordampe kort efter aftørring, og når den gør det, kan du være sikker på, at din bærbare computer er ren og bakteriefri.

Det er en god ide at rengøre din bærbare computer regelmæssigt, især i disse usikre tider. Som en ekstra forholdsregel under covid-19-udbruddet bør du altid vaske dine hænder, før du sætter dig ned ved din bærbare computer (især efter at være kommet ind fra omverdenen), og tør den af med isopropylalkohol mindst en gang om ugen.

Forside

Scroll to Top