Sådan tegner du i Word

Microsoft Word er et fantastisk skriveværktøj, men nogle gange vil du gerne udtrykke dig selv med en hurtig tegning. Sådan kan du tegne Microsoft Word i blot et par nemme trin. Tjek nedenstående oplysninger!

Sådan tegner du i Word

‘Indsæt’ fanen og ‘Former’

For at starte skal du åbne dit Microsoft Word-dokument og klikke på fanen ‘Indsæt’ i båndmenuen øverst i dokumentet.

Denne fane kan findes lige ved siden af fanen ‘Hjem’, som er den fane, dit Word-dokument automatisk åbnes med. Når du har klikket på ‘Indsæt’, skal du klikke på ‘Former’.

‘Skrible’

Fra rullemenuen fra ‘Former’ vil du se en række forskellige muligheder. Under underoverskriften ‘Linjer’ vil du se en mulighed, der opretter en løkke. Hold markøren over denne mulighed, og der står ‘Scribble’.

Dette er formværktøjet, du vil bruge til at tegne frit på dit Microsoft Word-dokument. Klik på den for at vælge den.

Tegn din form

Nu hvor du har valgt værktøjet ‘Scribble’, kan du begynde at tegne på dit Microsoft Word-dokument. For at gøre dette skal du klikke og holde museknappen nede.

Din tegning bliver bestemt ikke så stor, som de ser ud på papiret, fordi dette ikke er det nemmeste værktøj i verden, men det er bedre end ingenting.

Når du er færdig, skal du bare slippe museknappen for at afslutte.

Hvis du ender med at slippe museknappen for tidligt, skal du ikke bekymre dig – du kan stadig redigere den ved at åbne fanen ‘Formformat’ fra den øverste båndmenu, vælge knappen ‘Rediger form’ i venstre side af bjælken og rulle ned i rullemenuen til ‘Rediger punkter’.

Dette fremhæver din tegning og giver dig mulighed for at oprette ‘punkter’ på din tegning. Klik og træk disse ‘punkter’ i den retning, du vil gå, indtil din form er i den form, du oprindeligt ønskede.

Når det er gjort, skal du klikke et andet sted på dokumentet for at fravælge figuren. Dette efterlader dig med din endelige oversigt, men du kan altid gå tilbage for at justere den når som helst.

Redigering af din figur

Når du er færdig med din form, kan du gå tilbage og ændre dens farve og kontur meget let. Gå til fanen ‘Formformat’ i den øverste båndmenu igen, og du vil se knappen ‘Formfyld’ og ‘Formkontur’.

Derfra kan du vælge den farve, du ønsker til enten figurens kontur eller fyld fra rullemenuerne. Du kan også vælge ikke at have nogen disposition eller fyld.

Linjen ‘Formformat’ vil også have et par andre redigeringsmuligheder, herunder tilføjelse af tekst med indstillingen ‘Tegn et tekstfelt’ ved siden af ‘Former’ eller knappen ‘Arranger’ ved siden af ‘Alt-tekst’, som hjælper dig med at placere din form i det ønskede område på dokumentet.

Konklusion

Værktøjet ‘Scribble’ i Microsoft Word er et nyttigt og alsidigt værktøj, som du kan bruge til at tegne alle slags enkeltformer. Det har dog sine begrænsninger, da du kun kan tegne en linje ad gangen.

Det betyder, at du konstant skal starte en ny form, hver gang du vil tilføje en linje.

På trods af dette bruger mange mennesker stadig værktøjet ‘Scribble’ i Microsoft Word til at tegne skitser, nemt oprette mindmaps og meget mere. De kan bruge det til at oprette bestemte former eller lave deres eget rutediagram eller diagram.

Så følg de enkle få trin ovenfor, så du selv kan prøve at tegne i Microsoft Word.

Forside

Scroll to Top