Sådan tilføjes noter til PowerPoint

Mange af os bruger Microsoft PowerPoint som et format til vores præsentationer, men en nøglefunktion i PowerPoint overses ofte. Du kan tilføje talerens noter til PowerPoint for at undgå at læse præsentationen – men hvordan?

I denne vejledning vil vi tage dig igennem dette i detaljer, så du bedre kan få adgang til dine noter under en præsentation eller give dem til en kollega eller taler, som du kan henvise til. Læs videre, så viser vi dig, hvordan du nemt tilføjer noter til Powerpoint.

Føj noter til PowerPoint: trin for trin

Når du ser din PowerPoint-præsentation i dens redigeringstilstand (det vil sige den tilstand, PowerPoint automatisk åbner op med), vil du bemærke en hvid eller gennemsigtig boks i nederste højre hjørne af skærmen med skrivningen ‘Klik for at tilføje noter’ skrevet indeni. Det er sektionen Noter i PowerPoint, og hvor du kan tilføje dine egne noter til din præsentation.

Find afsnittet Noter

Alt du skal gøre er at dobbeltklikke på boksen og indtaste dine noter.

Selvom det ikke anbefales, at du prøver at skrive et helt script, kan du skrive nyttige punkttegn for at holde dig på sporet, når du præsenterer din PowerPoint.

PowerPoint viser automatisk noterne, når du starter en ny præsentation, men hvis du minimerer dette felt på et tidspunkt, forbliver det skjult.

For at åbne din Notes-boks skal du blot klikke på knappen ‘Noter’, der vises i den nederste båndmenu i vinduet. Det vil være placeret tæt på højre side af skærmen.

Klik på den, og feltet Noter vises. Alternativt kan du trykke på knappen ‘Normal visning’, der er ved siden af knappen Noter og er repræsenteret af et ikon, der er testamenteret med masser af rektangler, der efterligner layoutet i vinduet Normal visning.

Du kan også tilføje nye talernoter i Powerpoint til hvert enkelt dias. Du skal blot vælge hvilken slide i menuen til venstre og derefter indtaste dine noter i feltet Noter.

Tilføj noter

Alt du skal gøre er at dobbeltklikke på boksen og indtaste dine noter.

Selvom det ikke anbefales, at du prøver at skrive et helt script, kan du skrive nyttige punkttegn for at holde dig på sporet, når du præsenterer din PowerPoint.

PowerPoint viser automatisk noterne, når du starter en ny præsentation, men hvis du minimerer dette felt på et tidspunkt, forbliver det skjult.

Slå noteboksen til eller fra

For at få vist dine højttalernoter i Powerpoint skal du blot klikke på knappen ‘Noter’, der vises i den nederste båndmenu i vinduet. Det vil være placeret tæt på højre side af skærmen.

Klik på den, og feltet Noter vises.

Alternativt kan du trykke på knappen ‘Normal visning’, der er ved siden af knappen Noter og er repræsenteret af et ikon, der er testamenteret med masser af rektangler, der efterligner layoutet i vinduet Normal visning.

Du kan også tilføje nye noter til hvert enkelt dias i din PowerPoint. Du skal blot vælge hvilken slide i menuen til venstre og derefter indtaste dine noter i feltet Noter.

Indstil noter, der skal præsenteres, mens du taler

Talerens noter i Powepoint vises ikke, når du præsenterer, medmindre du har aktiveret det med præsentationsvisning.

For at gøre dette skal du gå til fanen Diasshow i topmenuen. Du kan finde det mellem animationer og anmeldelse midt i midten af fanemenuen.

Når du har fundet det, skal du vælge det, og dette åbner diasshowmenuen i den øverste båndmenu.

Nu skal du finde indstillingen ‘Brug præsentationsvisning’ og sørge for, at afkrydsningsfeltet er markeret.

Du kan finde denne mulighed i afsnittet Skærme til højre i menuen. Find det, marker det, og dette aktiverer Presenter View.

Det betyder, at når du begynder at præsentere din PowerPoint (ved at vælge knappen ‘Afspil fra begyndelsen’ i venstre side af diasshowmenuen), vises sektionen Noter på din skærm på din computer, men den vises ikke på skærmen, der præsenteres for dit publikum.

På den måde kan du læse dine noter, uden at det ødelægger din PowerPoint-præsentations overordnede udseende og professionalisme.

Hvorfor kan jeg ikke føje noter til min PowerPoint-præsentation?

For at tilføje noter til dias skal du sørge for, at dit diasshow vises i ‘normal visning’. Dette giver dig mulighed for at tilføje noter. Når du derefter er klar til at præsentere, leverer ‘præsentationsvisning’ noterne, som præsentationsværten kan se, mens diasshowet afspilles.

Føj noter til Powerpoint – afsluttende tanker

Noter er en overset del af PowerPoint, men de kan virkelig forbedre præsentationens ydeevne. Nogle af de mest vellykkede præsentationer udføres, når taleren opretholder god øjenkontakt med deres publikum og ikke konstant vender ryggen til at læse fra en stor skærm. Scripts kan også være klodsede og føles unaturlige, fordi de er så, ja, scripted.

Så prøv at følge ovenstående vejledning for at tilføje højttalernoter til din PowerPoint. På denne måde vil din præsentation føles mere naturlig og vil gå meget bedre ned med dit publikum.

    Scroll to Top