Afkortede genvejsmenuer er Windows 11’s værste funktion.

Ændre genvejsmenuen i Windows 11

Langt den mest irriterende nye “funktion” i Windows 11 er den afkortede genvejsmenu, du får, når du højreklikker på noget. Hvor tidligere versioner af Windows viste alle dine muligheder, herunder forskellige programmer, der kunne åbne en fil, er de nye menuer begrænset til kun en håndfuld valg og ikke nødvendigvis dem, du ønsker.

For eksempel, da jeg installerede Notesblok ++, en populær teksteditor og derefter højreklikkede på en .txt fil, blev jeg ikke vist programmet som en mulighed for at åbne det. Selv under undermenuen “Åbn med” dukkede kun Windows-notesblokken op. Sikker på, du kan se den fulde liste over muligheder, hvis du klikker på “Vis flere muligheder”, men det er et ekstra klik, du ikke behøvede at foretage i Windows 10.

Måske Microsoft mener, at dette er et renere udseende, og at brugerne er bare ‘overvældet’ med valg, hvis de rent faktisk ser den fulde kontekst menu med det samme. Men ved at stumle kontekstmenuen, spilder Windows 11 din tid og fornærmer din intelligens. Microsoft inkluderer ikke en mulighed i Indstillinger for at fortryde denne parodi, men der er en registreringsdatabasen hack, der på nuværende tidspunkt vil give dig fuld sammenhæng menuer i Windows 11.

Sådan får du fuld kontekst menuer i Windows 11

1. Åbn regedit. Den nemmeste måde er at ramme Windows + R, indtaste regedit og tryk enter.

2. Klik på Ja, hvis du bliver bedt om det af Brugerkontokontrol.

3. Naviger til HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\CLASSES\CLSID\

4. Opret en ny registreringsdatabasenøgle kaldet {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} under CLSID. Du kan oprette nøgler ved at højreklikke i højre rude og vælge Ny >Nøgle og derefter angive det korrekte navn til mappen.

5. Opret en ny nøgle kaldet InprocServer32 under {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}.

6. Åbn (standardtasten) i InprocServer32, og angiv dens værdi til tom, og klik derefter på OK.

Du vil bemærke, at de data, der oprindeligt var “(værdi ikke angivet)” nu vises som tomme.

7. Luk registreringseditor og genstart.

Du vil nu se den klassiske kontekstmenu. Hvis du vil vende tilbage til standardmenuen med begrænset kontekst, skal du slette inProc32-tasten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *