Nu kan du skjule fotos i Google Fotos

Er du træt af, at andre snager i dine mobilbilleder? Nu kan du helt skjule dem i Google Fotos, så kun du har adgang til dem.

De fleste af os har billeder på vores telefoner, som vi foretrækker at holde for os selv.

Det kunne være billeder af julegaver, et billede af udslæt, som vi har sendt til lægen, en fjollet selfie eller noget helt andet.

Det er den slags billeder, vi foretrækker at undgå, når vi skal vise nogen et billede på mobilen.

Men hvordan undgår du det, hvis de begynder at gennemse dit fotoalbum?

Google har en løsning på problemet, som de kalder “Låst mappe”. Det er en ny funktion i Google Fotos, og er en særlig mappe med billeder, der kun kan tilgås eller ses ved at åbne mappen med enten dit fingeraftryk eller en kode.

Funktion udgivet til flere mobiler

Funktionen Låst mappe har hidtil kun været tilgængelig på Googles egne Pixel-telefoner. Nu er Google dog begyndt at gøre funktionen tilgængelig på mobiltelefoner fra andre producenter, herunder enheder fra Samsung og Oneplus.

Dette øger mulighederne for at bruge funktionen på din mobil. Hvis funktionen ikke er på din mobil endnu, skal du bare vente, da Google løbende gør Google Fotos-opdateringen tilgængelig.

Google har også lovet, at funktionen på et tidspunkt vil være tilgængelig i Google Fotos på iOS. Hvis du har en iPhone, skal du vente et stykke tid længere.

Sådan bruges den skjulte mappe

Hvis du vil bruge denne funktion, skal du sørge for, at du har Google Fotos installeret på din telefon, og at appen er opdateret til den nyeste version.

Derefter skal du gøre følgende:

  1. Åbn Google Fotos på din telefon eller tablet.
  2. Klik på Bibliotek i nederste højre hjørne.
  3. Klik derefter på Funktioner i øverste højre hjørne.
  4. Rul ned, indtil du finder organisere biblioteket.
  5. Klik på Låst mappe for at aktivere funktionen og begynde at bruge den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *