Slack Connect rullet tilbage efter brugernes luft bekymringer

Slack
(Billede kredit: Shutterstock / rafapress)

Messaging platform Slack har rullet tilbage en ny messaging-funktion blot få timer efter udgivelsen efter udbredte bekymringer fra brugerne.

Opdateringen til Slack Connect ville have gjort det muligt for alle betalte brugere af online-samarbejdstjenesten at sende en direkte besked (DM) til enhver anden Slack-bruger, så længe de havde deres e-mail-adresse.

Brugerne var dog hurtige til at påpege, at funktionen kunne bruges til at sende beskeder til personer uden deres samtykke, hvilket rejste problemer omkring chikane.

Slack Connect dåse?

“Vi tager øjeblikkelige skridt til at forhindre denne form for misbrug, der begynder i dag med fjernelsen af muligheden for at tilpasse en besked, når en bruger inviterer nogen til Slack Connect DM’er,” Jonathan Prince, Slack’s VP for kommunikation og politik, fortalte The Verge.

“Vi begik en fejl i denne indledende udrulning, der ikke er i overensstemmelse med vores mål for produktet og den typiske oplevelse af Slack Connect-brug.”

Slack siger, at det nu har deaktiveret funktionen, og har ikke sagt, om det vil vende tilbage.

For at komme i gang med at bruge Slack Connect-DM’er skulle brugerne blot sende en invitation til andre, der brugte Slack – og når dette blev accepteret, kunne de kommunikere ved hjælp af direkte meddelelser. Virksomheden havde også planlagt at tilbyde Slack Connect DM-invitationer til alle hold snart, inklusive dem på gratis plan, men det vides ikke, om disse planer er blevet påvirket nu.

Senere på året havde virksomheden håbet, at virksomheder ville være i stand til at bruge Slack Connect til sikkert at oprette forbindelse til eksterne organisationer, hvilket gjorde det lettere for dem at arbejde med betroede partnere uden at skulle håndtere lange e-mail-tråde.

I løbet af det seneste år har der været en enorm stigning i antallet af phishing-svindel og cyberangreb, da cyberkriminelle forsøger at udnytte det massive antal medarbejdere, der arbejder hjemmefra. Mens Slack Connect allerede begrænser visse filtyper fra at blive sendt i kanaler og DM’er, vil Slack snart tilføje malware-beskyttelse og linkscanning til tjenesten for yderligere at forhindre phishing-svindel og spam.

Endelig planlagde virksomheden også at tillade to eller flere organisationer at oprette deres eget private forretningsnetværk ved hjælp af Slack Connect. Disse netværk giver mulighed for samlede mapper, direkte beskeder, kanalregistrering og delte applikationer, når de udrulles denne vinter – forudsat at Slack kan berolige kunderne over sikkerhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *