Hvor meget ved du om hardwaren i din computer? Med et fiks lille program kan du finde ud af alt hvad du behøver at vide.

Nogle gange har du brug for at vide mere om din computer, end der vises i brugsanvisningen eller fra de ellers fremragende systemoplysninger, du kan finde i Windows. For eksempel skal du for eksempel for en mulig opgradering til Windows 11 finde ud af, om bios / uefi kan opgraderes til kravene.

Eller du vil måske gerne vide, hvad din processor og grafikkort har gang i, så du kan beslutte, om de kan håndtere det nye, avancerede, men ressourcekrævende spil. Måske skulle du sælge din computer og ønsker at være i stand til at angive nøjagtige specifikationer. Måske føler du dig bare lidt nørdet og vil vide alt om din computer…

Windows egne systemoplysninger, som du kan få adgang til via Indstillinger, System, Om, giver en masse af dette, men ikke nær så meget som du måske har brug for at vide. Der er meget mere at finde, hvis du starter systemoplysninger programmet i stedet. Der kan du style en hel dem om hardware og ydeevne.

Men hvis du virkelig ønsker at bøje dig vej til skruen og møtrik niveau, det gratis program Hwinfo er, hvad du har brug for. Det giver så mange oplysninger, at du kan kigge rundt for evigt uden at finde alt. Vi vil give dig en kort gennemgang.

Hwinfo

1. Start

Hent Hwinfo-programmet på www.hwinfo.com/download. Installer som sædvanlig og start. Du bliver mødt af et rodet vindue med en masse processor-, grafik- og hukommelsesoplysninger samt et lille vindue, der viser, hvordan processorkernerne fungerer.


Hwinfo

2. Se detaljer

Der er ikke noget at klikke på, men i det meget større vindue ved siden af det kan du finde ud af alle detaljer. I træet til venstre kan du f.eks. Søg derefter på producentens websted efter opgraderinger.


Hwinfo

3. Sensorer

Du kan også åbne et ekstra vindue ved at klikke på Sensorer øverst. Her har du uendelige muligheder for at bruge knapperne nederst til at vælge logføring, indstillinger og endda overvågning fra eller af andre computere.


Hwinfo

4. Ret rapport

Du kan også gemme en rapport, der viser computerens hardware ved hjælp af knappen Gem rapport. Vælg, om du vil have en tekstfil, en kommasepareret fil (til Excel) eller html, og klik derefter på Næste. Vælg, hvad der skal medtages i rapporten, og klik derefter på Udfør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *