Andet studie køb i denne uge for Sony foreslår et skridt forbi PlayStation.

Blot få dage efter at annoncere købet af Returnal udvikler Housemarque, Sony i dag afslørede, at hollandske studie Nixxes vil være det næste medlem af den voksende PlayStation Studios familie.

Hvis navnet Nixxes ikke ringer en klokke for de fleste spillere, skyldes det, at studiet ikke har udviklet nogen originale projekter i sin over-20-årige historie. I stedet har Nixxes primært specialiseret sig i at skabe en række pc- og konsolporte til spil fra folk som Eidos Montreal og Crystal Dynamics (begge nu Square Enix-datterselskaber).

Det gør Nixxes til et særligt spændende køb for Sony, som langsomt har dyppet et stigende antal tæer i pc-spilpladsen i de senere år. Efter Horizon: Zero Dawn ramte pc’en sidste år, Sony sagde i sin årsrapport, at det “vil undersøge at udvide vores 1st part titler til pc-platformen for at fremme yderligere vækst i vores rentabilitet.” Så i maj, Sony opført Uncharted 4 under “flere pc-udgivelser planlagt” del af en investor rapport, sammen med den seneste pc-port af tidligere PlayStation eksklusive Days Gone.

Leder af PlayStation Studios Hermen Hulst antydede Nixxes ‘portering fokus i en erklæring, siger studiet har “en passion for at forbedre spil og for at levere den bedst mulige oplevelse for spillere.” Nixxes grundlægger og seniordirektør Jurjen Katsman sagde, at studiet “ikke kan vente med at komme på arbejde og [er] så glade for at bringe vores tekniske og udviklingsmæssige ekspertise til et IP-kraftcenter som PlayStation Studios.”

At erhverve to studier i løbet af en uge er meget usædvanligt for Sony, hvis sidste store udviklererhvervelse var Spider-Man studio Insomniac for $ 229 millioner i 2019. Tale til britiske GQ magasin tidligere i denne uge, selv om, Hulst sagde Sony er ikke forsøger at holde op i et våbenkapløb med Microsofts mange nyere studie køb.

“Vi er meget selektive om de udviklere, vi bringer i,” Hulst fortalte GQ. “Jeg er altid på udkig efter folk, der har et lignende sæt værdier, lignende kreative ambitioner og arbejder meget godt sammen med vores team, som vi yderligere kan investere i og hjælpe med at vokse som skabere. Vi går jo ikke rundt og foretager tilfældige opkøb. De er meget, meget målrettede opkøb af teams, som vi kender godt.”

Kunne der være flere Sony studio køb kommer snart? Opmærksomme Sony-watchers bemærket, at PlayStation Japan Twitter-konto afslørede Housemarque erhvervelse med et billede, der indeholder logoet for Bluepoint Games, bedst kendt for remasters og genindspilninger, herunder PS5 version af Demon’s Souls. Det virker som en meget mærkelig fejl at gøre, medmindre dette billede allerede sad i en social media manager mappe, venter på den kommende meddelelse om at være offentlig. Og hvem ved, hvad vi ellers kan se fra denne mappe i den nærmeste fremtid …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *