Sony PlayStation 5 udsender som standard alt indhold i HDR, selvom spil eller videoer ikke understøtter et højere dynamisk område. Der er nogle situationer, hvor man måske ønsker at deaktivere HDR selv, men det viser sig, at Sonys nyeste konsol kæmper med at vise de rigtige farver, når de er indstillet til SDR.

PS5 viser ikke farver korrekt, når SDR er deaktiveret, som vist i højre side af dette sammensatte billede. (Billede kilde: Tim Rogers)

Digital Foundry’s Alexander Battaglia og John Linneman har gjort en bemærkelsesværdig opdagelse med hensyn til PlayStation 5 og konsollens evne til at vise standard dynamic range (SDR) indhold. Tilsyneladende har Sonys nyeste konsol et alvorligt problem, når det kommer til at gengive SDR-indhold. Af en eller anden grund gengiver PS5 mørkt indhold mere lyst, end det burde være, som billederne nedenfor viser. Mens Tim Rogers tog billeder af Demon’s Souls på et OLED-tv, det billede, hvor SDR er blevet aktiveret ligner en LCD er blevet brugt, i stedet.

Ifølge Linneman bruger PS5 et reduceret farverum, når den kører hos SDR, hvilket til dels kan forklare, hvorfor konsollen ikke kan vise farver korrekt sammenlignet med ved output i HDR. PS5 bruger HDR som standard og går endda så langt som til at aktivere HDR for indhold, der ikke understøtter højt dynamisk område. Derfor bør de fleste mennesker ikke står over for dette problem.

Digital Foundry påpeger dog, at man måske vil bruge SDR, når man optager indhold via HDMI-porten, fordi nogle platforme ikke kan afspille HDR-indhold. Forhåbentlig kan Sony løse dette via en softwareopdatering, hvis problemet ligger i det farverum, som PS5 bruger, når du er i SDR-tilstand. Virksomheden har dog endnu ikke kommenteret sagen endnu.

Køb DualSense Wireless Controller på Amazon

Demon's Souls with HDR enabled and with SDR enabled, from left to right. (Image source: Tim Rogers)
Demon’s Souls med HDR aktiveret og med SDR aktiveret, fra venstre mod højre. (Billede kilde: Tim Rogers)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *