Smart idé, akavet udførelse.

Image of TCL's first wearable display.

Lad mig stille dig et spørgsmål: Vil du virkelig købe et par personlige biografbriller? Så cool som de kunne være, de altid føler sig som en artefakt fra en dystopi, der er endnu ikke opsluge os. Når luften brænder og havene koger, vil du ikke være i stand til at passe en 40-tommer HDTV i din eksistens-support-pod, så disse bliver nødt til at gøre. Det næppe skriger “aspirational.”

Det hjælper ikke, at ingen – ikke Sony, AvegantRoyole eller andre – har formået at gøre dette koncept arbejde. Personlige biografer har derfor erstattet VR som go-to, når nogen har brug for at tale om et produkt, der er evigt på kanten af at bryde igennem og aldrig har. Men på trods af at de er en løsning på jagt efter et problem, og deres historiske suckiness, kan tingene være ved at ændre sig.

Ser du, TCL har banket mod denne særlige dør i årevis, og nu er det at geare op til at lancere sin første model. Nxtwear G Wearable Display Glasses løser mange af de problemer, der forfulgte disse tidligere forsøg. De er ikke perfekte, og du vil sandsynligvis ikke købe et par nu, men dette er det tætteste, nogen har fået på at få dette koncept til at fungere.Jeg

TCL’s Nxtwear G sætter to små skærme tæt på dine øjne for at narre dig til at tro, at du ser på en større skærm. I stedet for at proppe brillerne fulde af teknologi, satte TCL to skærme, et par højttalere og positioneringshardware indeni. Det holder vægten ned til en meget håndterbar 130 gram (4,5 ounce), meget venligere til halsen for langvarig slid.

Alt andet, inklusive strøm, håndteres af den enhed, du sætter dette i, og listen over kompatibel hardware er temmelig lang. Du kan bruge store telefoner fra Samsung, LG og OnePlus samt over 30 bærbare computere og mere end 25 tabletter og 2-i-1-computere. I bund og grund lavede TCL en plug-and-play ekstern skærm til dit hoved, der skulle spille godt med enhver kompatibel DisplayPort-udstyret USB-C-enhed.

Virksomheden besluttede at svømme mod meget af den modtagne visdom, som vi har set med andre personlige biografer. Snarere end at forsøge at vedlægge brugeren i et sort tomrum, desto bedre til at kopiere, at tiende-skærm-i-et-mall-multiplex følelse, TCL vil have dig til at se omverdenen. Selv da jeg prøvede prototypen, tilbage i 2019, sagde dens repræsentanter, at du skal føle dig godt tilpas med at bære dette på offentlig transport og interagere med mennesker, som du gør.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med hver enhed, jeg har prøvet dem med, skal du blot tilslutte Nxtwear G, og alt starter. Hvis du bruger en kompatibel TCL-telefon, får du en pop-up, der spørger, om du vil bruge spejltilstand eller pc-tilstand, som sætter dig op inde i Androids skrivebordstilstand. Telefonen fungerer derefter som en touchpad, hvor du kan navigere rundt med fingeren, men hvis du vil gøre mere end jagt og hakke, skal du købe et Bluetooth-tastatur og en blåmus.

Tilslutning af det til min MacBook Pro, også, og maskinen genkendte det som en ekstern skærm, og jeg var i stand til at arbejde og se tv med min primære skærme slukket. Faktisk skrev jeg en luns af dette stykke, mens inde i denne ting, selv om jeg var nødt til at dreje zoom op til gale niveauer for at sikre, at alt var læsbart.

Nxtwear G pakker et par 16:9, 60Hz mikro-OLED 1080p skærme, som virksomheden siger svarer til en 140-tommer skærm. Det kræver den sædvanlige suspension af okulær vantro, men effekten virker her, og højttalerne gør deres job godt nok. Det er værd at sige, at de i det væsentlige sprænger lyd i alle retninger, så tag dine Bluetooth-hovedtelefoner, hvis din partner f.eks. bliver virkelig irriteret, når de kan høre dig se Columbo, når I begge er i seng.

Jeg ved ikke, om du skal forvente pixel-perfekt videokvalitet fra et par skærme denne lille, men vær opmærksom på, at de ikke vil slå din smartphone. Bestemt, HD-video ser fint ud, men den lille af skærmene betyder, at det er virkelig svært at se gode detaljer. Farver blev vasket ud, i hvert fald i forhold til de optagelser, der spillede tilbage på TCL 20 Pro 5G og MacBook Pro jeg var forbundet til under test.

TCL’s pitch er at sige, at såvel som passiv visning, kan du også bruge briller til at arbejde, og det er her, at jeg tror, TCL kan have en vis succes. Som jeg sagde, er det muligt at arbejde med disse på, og det ville være fornuftigt at bruge dem, hvis du skulle se følsomme dokumenter. Når du arbejder, siger, på et tog, dette er den perfekte modgift til skulder surfere og andre drive-by snoopers. Selvfølgelig, for den, der laver den uundgåelige vittighed om at se voksent indhold uden at bemærke det, skal du have en cookie.

Hvad TCL har formået at gøre, er, flere gange, løse gåden om, hvorfor du nogensinde kunne ønske at bruge en personlig biograf. Der er tidspunkter og steder, hvor du kan gøre det både for arbejde (mere eller mindre) og spille (i nogle tilfælde). Desværre, mens virksomheden gjorde store fremskridt for at løse de tekniske problemer, havde den ikke meget tid til at afsætte til at gøre denne oplevelse behagelig.

Din kilometertal kan variere, men jeg fandt ved hjælp af disse briller til at være en dejlig oplevelse lige indtil det øjeblik, det blev smertefuldt. Det er, lige nu, umuligt at bruge disse i en længere periode, før noget begynder at gøre ondt, enten inden for eller uden for dit kranium.

Image from inside

En af de mere problematiske designbeslutninger, som TCL tog, var at inkludere en trio af næsepuder, der skubber skærmen op og højere. Ideen er at holde skærmene i overensstemmelse med dine øjne, men det uheldige resultat er, at du skal sætte næsepuderne helt ned i næsen. Ligesom, til det punkt, hvor du har lyst til, uanset størrelse, det føles som om du er iført disse wire greb til at lukke næseborene, at professionelle svømmere slid under sportsbegivenheder.

Så er der Temple Tips, den del af brillerne arme, der bøjer sig ned for at krog over ørerne. Mens med regelmæssige briller disse tips er semi-plast og kan justeres af en optiker (eller derhjemme, med en hårtørrer og nogle list), Nxtwear G arme er stive. Længere perioder med slid betyder, at du får to skiver hård plast stikker ind i den bløde kødfulde smule af dit hoved bag ørerne.

Den løsning, jeg fandt at afhjælpe begge disse spørgsmål, i det mindste for en smule, var at trække sig ud næse puder helt og bære dem, som jeg ville regelmæssig briller. Efter alt, som en erfaren specs bæreren, accepterede jeg, at oplevelsen måske ikke være så god – men fandt, at dette faktisk var bedre. Jeg fik et fuldt overblik over skærmen, og det var betydeligt mere behageligt at bære i længere tid. Men desværre er grunden til, at næsepuderne står brillerne fra din schnozz, for at undgå, at det bliver varmt, da Nxtwear G genererer en anstændig mængde varme (ikke varme, varme, vel at tænke på dig).

Og så, endelig, er der spørgsmålet om øjet stamme, som, uanset hvordan jeg bar disse ting, stadig betød, at jeg var nødt til at give op for betydelige hvileperioder. Måske er det fordi jeg er kortsigtet, og så mine øjne er allerede svage og svage i forhold til den gennemsnitlige personlige biograf enjoyer. Men jeg tvivler på det, og har mistanke om, at masser af mennesker kan risikere en øjenbelastning hovedpine, hvis de bruger dette for længe på én gang.

Nu vil jeg vædde på du tænker ‘gee, hvis disse var prissat som et tilbehør, ville jeg få fat i et par bare for at se, hvad postyret handler om. Jeg bebrejder ikke TCL for at skulle få dækket nogle af udviklingsomkostningerne for disse ting, men dreng. Disse briller går på salg i Oz for $ 899 AUS, hvilket er den bedre del af $ 700 i USA. Heck, kan du købe TCL’s nye 20 Pro 5G for $ 500 og bare holde det tæt på dit ansigt og klappe dig selv på ryggen for din sparsommelighed.

Facetiousness til side, jeg tror TCL fortjener enorm kredit for at gøre, hvad der kun kan beskrives som den bedste bærbare skærm nogensinde er lavet. Og hvis du er i stand, vil jeg sige, du skal gå og prøve disse, fordi min komfort-relaterede dealbreakers kan ikke påvirke dig. Og TCL fortjener en fair knæk på at gøre disse ting billigere og lidt mindre tilbøjelige til at klemme, fordi vi er så forbandet tæt på. Med venlig hilsen, hvis personlige biografer vil blive en succes, vil det være fordi det følger den skabelon, TCL har fastsat. Det skal bare bruge et par tweaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *