Tips til at forlænge batteriets levetid

Praktiske tips til batterilevetid på bærbare computere

Moderne bærbare computere er mere kraftfulde end nogensinde før, og takket være fremskridt inden for mobilteknologi er de også mere effektive, hvilket giver dem stadig længere batterilevetid.

De skal dog stadig tilsluttes en juiced op hele dagen. Mens bærbar batterilevetid er en hovedårsag til mobile støn, er det muligt at få betydelige forbedringer ved god praksis og et par softwarejusteringer. For at hjælpe dig med at få en længere batterilevetid på computeren er her 10 nemme måder at forbedre den på.

1. Dæmp din skærm

Skærmen er en af de mest strømkrævende dele af den bærbare computer. Det kræver store mængder batteristrøm at holde din skærm klar og lys. At spare på denne strøm er simpelthen et spørgsmål om at skrue ned for lysstyrken.

Skærmens lysstyrkeknap er normalt placeret som en anden funktion af en af F-tasterne og er repræsenteret af et lille solsymbol med op og ned ikoner. For at bruge det skal du bare holde den korrekte funktionstast nede og derefter vælge op eller ned.

2. Skift strømindstillinger

Windows 10 leveres med nogle fantastiske strømfunktioner, som giver dig mulighed for at få den bedste ydeevne, når du er tilsluttet lysnettet, og optimere batterilevetiden, når du er på farten.

Skriv ‘strømindstillinger’ i feltet Start søgning, og vælg ‘Strømbesparelse’ fra listen. Windows 10 har også flere metoder til at spare batterilevetid. Disse inkluderer indstillinger til at slukke for skærmen og sparke hurtigere i dvaletilstand.

3. Sluk for Wi-Fi

En af de største batterisappere er de trådløse netværksfunktioner, der er indbygget i de fleste bærbare computere. Wi-Fi dræner batteriet ved konstant at trække strøm fra batteriet og, når det ikke er tilsluttet, lede efter netværk.

Når du bruger din bærbare computer væk fra nettet, er sandsynligheden for, at du er væk fra trådløse netværk, så du kan slukke for denne enhed. Mange bærbare computere har en funktionsknap, der giver dig mulighed for at slukke for den trådløse adapter manuelt for at spare dig selv for unødvendigt affald, men ældre bærbare computere har ofte ikke dette.

Hvis dette er tilfældet, skal du åbne meddelelsescenteret ved at klikke på talebobleikonet yderst til højre på proceslinjen og klikke på ‘Wi-Fi’ for at slå det fra.

4. Sluk for eksterne enheder

Brug af USB-perifere enheder kan dræne dit system, fordi dit bundkort skal drive dem, så frakobling af alt sparer juice. USB-sticks, mus og webkameraer er almindelige lovovertrædere, så kopier alle dine oplysninger på tværs og skub dine enheder ud så hurtigt som muligt, og sæt op med bærbare pegefelter over din USB-mus.

Mange bærbare computere har funktionsknapper til at slukke for det indbyggede webcam, som dræner batteriet, hvis det får chancen. Og skift dine højttalere til at slå lyden fra, hvis du ikke har brug for lyd – din bærbare computer bipper, hver gang den får en e-mail eller starter Windows, kan være en dræning.

5. Skub dine diskdrev ud

At have en disk, der drejer i drevet, er et stort dræn på ressourcer, og mange programmer gør konstant dette. Du skal blot skubbe dine diske ud, før du skifter til batteristrøm, for at få vigtige ekstra minutter ud af din arbejdsdag.

De fleste moderne bærbare computere leveres ikke med diskdrev installeret i disse dage, men hvis din gør det, er det værd at sørge for, at den er tom, når du er på farten.

6. Invester i noget hardware

God praksis kan gå en vis vej til at forlænge batteriets levetid, men hvis du har brug for at bruge din bærbare computer i løbet af din arbejdsdag, har du brug for hjælp.

De fleste bærbare computere leveres med et sekscellet batteri, men mange producenter tilbyder otte- eller endda 12-celle valgfri opgraderinger, som kan fordoble din strøm.

Alternativet til dyre bærbare batterier er bærbare bærbare batteriopladere, som giver dig værdifulde ekstra timer til alle dine enheder. Disse er normalt kompakte batterienheder, der har adaptere til de fleste bærbare computere og mobiltelefoner, som er bærbare nok til at blive placeret i en taske og har tilstrækkelig kapacitet til at fordoble længden af din opladning.

7. Deaktiver funktioner

Windows 10 har nogle praktiske indbyggede funktioner, men mange stiller krav til dit system, som er unødvendige, når du arbejder på farten. Tag det enkle mål at slå grafiske effekter fra, når du er på farten for at gøre din bærbare computer mere effektiv.

8. Batteripleje

Lithium-ion-batterier behøver ikke en fuldstændig afladning (i modsætning til hvad mange tror), men du bør også bruge et batteri, når du har opladet det.

Hvis du har en reserve, du holder fyldt op, skal du bruge den i stedet for din hoved regelmæssigt. Hvis du har et ældre ikke-lithium-ion-batteri, skal du regelmæssigt aflade det.

Forside

Scroll to Top