Tricket, der lader dig køre Chromecast i kabinen – uden en router

Har du lyst til at køre Chromecast i kabinen eller autocamperen? Her er tricket, der gør det muligt, selvom du hverken har wifi eller router.

Chromecast er Googles lille boks, der kan gøre selv det dummeste fladskærms-tv smart. Du slutter det til dit tv’s HDMI-indgang og kan derefter vise det samme på tv-skærmen, som du ser på din telefon.

Med andre ord kan du med en Chromecast se for eksempel SVT Play, Youtube og Netflix på et almindeligt tv.

Chromecast er bygget til at oprette forbindelse til en trådløs Wi-Fi-router. Grundlæggende betyder det, at det ikke kan bruges i sommerhuset, autocamperen eller andre steder, hvor vi ikke har adgang til en normal router.

Der er dog en måde at narre Chromecast på, og det er ved at bruge mobilt internet (4g) og to stykker mobiltelefoner. Hvad du gør er at bruge tethering-funktionen til at “gøre” en mobil til en trådløs router.

Der er også telefoner, der formår både at uddele og “caste” fra den samme enhed.

Uanset hvilken løsning du vælger, er det dog vigtigt at huske på, at de fleste mobilabonnementer har en grænse for, hvad du kan forbruge, og det er ofte ret begrænset. Efter et par timer foran Netflix eller SVT Play har du forbrugt dine gigabyte.
Hvis du skal bruge Chromecast meget, kan det være klogt at bruge et abonnement, der giver dig gratis browsing. Der er flere sådanne.

Husk også, at menuerne i Android ser lidt anderledes ud i forskellige modeller. Vores eksempler er fra en Android One-telefon og Android 9.

1. Del internettet …

Tag din ekstra telefon ud, og tænd for internetdeling. For at gøre dette skal du vælge IndstillingerNetværk og internetHotspot & TetheringWi-Fi Hotspot.


2. … , og vælg adgangskode

Tænd forog vælg Konfigurer for at bestemme navnet og adgangskoden. Du skal derfor have et simkort med abonnement eller forudbetalt kort for at kunne surfe.


Chromecast

3. Opret forbindelse

Din ekstra mobil er nu “blevet en router”, og er ikke længere involveret i installationen. Tag i stedet din almindelige mobil ud og opret forbindelse til “routeren” – ligesom et almindeligt Wifi-netværk. Navn og adgangskode er den, du valgte i trin 1. (Hvis din telefon kan klare at være både router og casting fra den samme enhed, skal du bruge den nu).


Chromecast

4. Installer Chromcast

Nu kan du installere din Chromecast i overensstemmelse med instruktionerne. Når vi taler om routere, er det således din ekstra mobil, det handler om.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

five + eleven =