Alle tre platforme nævnte muligheden for, at Trump kunne opildne til mere vold ved at forbyde den tidligere præsident.

Uromagere angriber US Capitol den 6. januar 2021 (Foto af Brent Stirton / Getty Images)

Tidligere præsident Trump annoncerede i dag planer om at anlægge et gruppesøgsmål mod Facebook, Google, Twitter og deres respektive administrerende direktører for at forbyde ham fra deres platforme i kølvandet på 6 januar angreb på Capitol.

Trump siger, at sagen, som vil blive indgivet i en distriktsdomstol i Florida, vil kræve, at selskaberne gendanner den tidligere præsidents konti, tildeler ham straferstatning, stopper med at forbyde sine brugere og sætter en stopper for “skyggeforbud” eller skjuler visse mennesker og vilkår fra søgeresultater.

Den første ændring beskytter folk mod regeringscensur, men private virksomheder som Facebook, Google og Twitter er stort set frie til at overvåge deres egne platforme og forbyde dem, der overtræder deres servicevilkår. Trump hævder dog, at den beskyttelse, der ydes i henhold til § 230i Communications Decency Act – som hævder, at internetvirksomheder ikke er ansvarlige for det indhold, deres brugere poster, forudsat at de i god tro gør en indsats for at fjerne det – betyder, at de faktisk ikke er private virksomheder, hvilket ikke er sandt.

En Twitter talsmand afviste at kommentere. Facebook og Google svarede ikke straks på anmodninger om kommentarer.

Trumps blackout på de sociale medier kom kort efter angrebet den 6. januar på Capitol. Med belejringen stadig i gang, tweeted Trump, at “Det er de ting og begivenheder, der sker, når en hellig jordskredssejr valgsejr er så unceremoniously &ondskabsfuldt strippet væk.” Han lagde senere en video ud på YouTube, hvor han fortsatte med at lyve om at vinde valget i 2020, før han fortalte dem, der var samlet på Capitol, at de skulle “gå hjem nu.” Men klippet endte med, at han fortalte dem: “Vi elsker dig, du er meget speciel.”

Twitter forbød Trump den 9. januar og har sagt, at forbuddet er permanent. Han blev også forbudt på ubestemt tid fra Facebook og Instagram omkring samme tid; Facebook sagde senere, at han ville blive forbudt i mindst to år. YouTube gjorde det samme.

Alle tre platforme nævnte muligheden for, at Trump kunne tilskynde til mere vold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *