Højere billedhastigheder betyder jævnere grænseflader og bedre spiloplevelser.

The Apple TV 4K and remote.
Forstørrelse / Apple TV 4K og fjernbetjening.

Det har været langt over tre år siden Apple opdaterede Apple TV 4K, og online spekulationer om en opfølgning rammer en feber pitch hver gang Apple har et produkt afsløring begivenhed planlagt. Indtil videre er en ny enhed ikke blevet til noget, men kode i tvOS 14.5 beta antyder muligvis ikke kun, at et nyt Apple TV er på vej, men at det understøtter 120 Hz afspilning ved 4K.

Som rapporteret først af 9to5Mac, tvOS 14.5’s PineBoard (operativsystemets interface manager) indeholder henvisninger til udtrykkene “supports120Hz” og “120Hz”, en ikke alt for subtil indikation af, at OS vil understøtte 120 Hz opdateringshastigheder. Og da den nuværende Apple TV 4K kun har en HDMI 2.0-port, som ikke understøtter 4K ved 120 Hz (i modsætning til den nyere HDMI 2.1-standard), synes denne opdagelse også at antyde, at ny Apple TV-hardware også er på vej.

Selvfølgelig understøtter kun et par tv’er i dag 120 Hz opdateringshastigheder – typisk high-end dem, der favoriseres af spillere og lavet i de sidste to år. De fleste tv’er er stadig rettet mod 60 Hz. Der er meget lidt 120 Hz videoindhold i øjeblikket tilgængeligt, selvom entusiaster har spekuleret i, at opdateringshastighed kan være en reel velsignelse for sportsindhold. Men de nye videospilkonsoller, der blev lanceret sidste år – Sonys PlayStation 5 og Microsofts Xbox Series X og Xbox Series S – understøtter 120 Hz-afspilning, som nogle spillere foretrækker til visse meget hurtige og vanskelige eller konkurrencedygtige spil. Da disse konsoller fortsætter med at sælge, kan de øge efterspørgslen efter 120Hz tv’er.

Apple kunne vælge at tilføje 120 Hz-kapacitet til fremtidig Apple TV-hardware af tre grunde: en snappier-grænseflade, fremtidssikring af videoindhold med høj billedhastighed, der kan opstå senere, og selvfølgelig spil.

Virksomheden er blevet mere seriøs med spil på det seneste, efter flere år med at behandle det som en sekundær-at-best use case for sine enheder. Det har for nylig tilføjet snesevis af genudgivne iPhone- og iPad-klassikere på Apple Arcade, herunder mikrotransaktionsdrevne spil, der er blevet tilpasset til at være mikrotransaktionsfri. Arcade har også været at sikre relativt højt profilerede exclusives, ligesom Fantasian, den første JRPG fra skaberen af Final Fantasy i flere år, og muligvis hans sidste.

Lige nu har Apples iPad Pro en 120 Hz skærm, men ingen af virksomhedens andre produkter gør. Der har været rygter om, at Apple vil bringe 120 Hz til iPhone lineup i år, selv om. Og hvad angår Apple TV 4K, hævdede en Bloomberg-rapport i december, at et opdateret Apple TV med et større fokus på spil forventes at lancere engang i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *