Windows 11’s Find min enhed

Admin Randi Mortensen
Information om Administrator Randi Mortensen

Randi Mortensen

Indehaver af Zyberdata siden 2014

KontaKt InfoTelephone Number

(+45)-53-660-222

Mail Address

info@zyberdata.dk

support@zyberdata.dk

Office Address

Pilealle 1, 4760 Vordingborg,

Danmark

Kategorier


Sådan bruger du Windows 11’s Find min enhed til at hjælpe med at finde din mistede bærbare computer

Windows 11 har et sikkerhedsnet til at finde og beskytte en mistet bærbar computer

At miste en dyr enhed er aldrig en god situation at være i, og endnu værre, hvis du ikke kan finde den. Heldigvis er vi i en tid, hvor du nemt kan finde den eller fjernslette enheden, hvis det er nødvendigt.

Der er apps, hvor du i håb om at få din bærbare computer tilbage, for eksempel, vil sikre dig, at dine data forbliver ude af de forkerte hænder. Ved hjælp af Windows 11 er der en app kaldet Find min enhed, du kan sikre dig, at dette ikke sker.

Med dette i tankerne er her vores guide til, hvordan du bruger denne app for at sikre, at du kan spore, hvor din enhed er, på de fleste tidspunkter.

Windows 11 2022-opdatering

1. Find min enhed i Indstillinger

Find min enhed-funktionen i Windows 11 er slået fra som standard, så hvis du vil bruge den, skal du først aktivere den. Højreklik på Start-knappen, og vælg Indstillinger i den menu, der vises, eller tryk på Windows-tasten + I samtidigt for at åbne appen Indstillinger.

Gå til afsnittet Privatliv og sikkerhed til venstre, og klik derefter på linket Find min enhed i højre rude.

2. Aktivér placeringsindstillinger og Find min enhed

Når du åbner afsnittet Find min enhed, får du muligvis vist en advarsel om, at placeringsindstillinger er slået fra. Da dette er nødvendigt for, at Find min enhed kan fungere, skal du aktivere det ved at klikke på knappen Placeringsindstillinger og derefter flytte placeringstjenesterne til positionen Til.

Tilbage på siden Find min enhed skal du flytte kontakten Find min enhed til positionen Til for at aktivere funktionen.

3. Tjek, hvilke enheder der er knyttet til din konto

Enhver computer, du har aktiveret Find min enhed på – uanset om det er en stationær pc eller en bærbar computer – føjes til din Microsoft-konto. Ved hjælp af enhver computer med en internetforbindelse (eller endda en Mac eller mobiltelefon) kan du din Microsoft-kontoside for at kontrollere, hvilke enheder du overvåger.

Besøg https://account.microsoft.com/devices, log ind på din konto, og du vil se en liste over dine enheder samt en indikation af, om placeringstjenester er aktiveret.

4. Find din mistede eller stjålne enhed

Uanset om du har forlagt din bærbare computer, eller din pc er blevet stjålet, hjælper Find min enhed dig med at spore den. Når du er logget ind på din Microsoft-konto på https://account.microsoft.com/devices, skal du klikke på linket Find min enhed under posten for den computer, du forsøger at finde.

Oprindeligt vil du se et kort, der viser enhedens sidst kendte placering, men dette er muligvis ikke helt aktuelt. Hvis du vil opdatere placeringen, skal du klikke på knappen Find og vente på, at kortet opdateres.

5. Brug af placeringsoplysninger

Det kan godt være tilfældet, at den del af kortet, som Find min enhed viser dig, er genkendelig og er nok til at hjælpe dig med at bestemme, hvor du forlod din bærbare computer, eller hvor en tyv kan have taget den.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du navigere rundt på kortet på samme måde som Google Maps – du kan klikke og trække med musen eller pegefeltet og enten bruge rullehjulet eller knapperne + og  på kortet til at zoome ind og ud. I overdrevent til venstre på kortet vil du også se en adresse.

6. Fjernlås din enhed

If you believe that your computer has been stolen rather than lost, you almost certainly want to stop whoever has it from using it and accessing your data.

On the Find My Device page you have used to locate your device, there is the option to lock your computer so it cannot be used.

Klik på knappen Lås, skriv en valgfri meddelelse, der skal vises på skærmen på computeren, og klik derefter på Lås.

7. Brug af den valgfrie meddelelse

Mens din første tanke kan være, at meddelelsesboksen kan bruges til at informere en tyv om, at du ved, hvor de er, er det mere nyttigt end dette. Det kan godt være tilfældet, at du har efterladt din bærbare computer bag på en taxa, på bussen eller i en kaffebar, og du kan bruge beskeden til at give instruktioner til den, der tilfældigvis finder den.

Du kan give dit telefonnummer eller din e-mail-adresse, men det er sandsynligvis ikke en god idé at dele din hjemmeadresse.

8. Hvad sker der nu?

Når du pinger placeringen af din computer, vises en meddelelse på skærmen på din computer, så hvis en anden bruger den, vil de være opmærksomme på, at du leder efter din enhed.

Hvis du har valgt at fjernlåse enheden – hvilket er den fornuftige ting at gøre, hvis den er blevet stjålet – vil enhver, der er logget ind, automatisk blive logget ud. Dette giver et rimeligt beskyttelsesniveau mod, at din maskine bliver misbrugt, eller at dine data tilgås.

AFSLUTTENDE TANKER

Computere er blevet afgørende for det daglige liv, så det er dejligt, at Microsoft har fundet det passende at inkludere en enhedslokaliseringsmulighed i Windows. Det er bestemt et værdifuldt værktøj for alle, der ofte rejser med en bærbar computer – selvom det også kan bruges til at beskytte en stationær pc. Men selvom funktionen, der er indbygget i Windows 11, er praktisk at have, er den langt fra den eneste tilgængelige mulighed.

På samme måde er Prey som er tilgængelig til Windows, såvel som macOS og mobile platforme. Selvom dette er et betalt produkt, er der en 14-dages prøveperiode, der giver dig mulighed for at prøve det gratis.

Der er forskellige prispunkter til rådighed, der hver især tilbyder en række forskellige behov, der passer til alle fra privatpersoner til større organisationer. En anden mulighed er DriveStrike, igen tilgængelig for alle populære desktop- og mobilplatforme. Den 30-dages prøveperiode giver dig en forsmag på sporings- og geolokaliserings funktionaliteten.

Forside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *